Apple Pay på vej hos Danske Bank

Kunder i Danske Bank har måtte vente i måneder på Apples-mobilbetaling, Apple Pay, men nu ser det ud til, at der er lys for enden af tunnelen.

Vi kunne i april skrive, at Danske Bank var på vej med Apples mobilbetalingsløsning Apple Pay. Meldingen var dog dengang, at det ville være ”inden længe”.

Foruden Danske Bank meldte en række andre banker også ud, at de ville understøtte Apple Pay i nærmeste fremtid. Flere af disse har løsningen nu.

Men Danmarks største bank, Danske Bank, var altså endnu ikke klar med Apple Pay.

Kunderne har rykket Danske Bank på deres Facebookside for at få betalingsløsningen fra Apple. Danske Bank har beklaget og givet nogle kunder ret i, at meldingen om ”kommer snart” tilbage i april nu er overskredet.

De forklarer det også selv med, at de har prioriteret deres egen nye mobilbank først.

-”Når vi udvikler ting, har det været en klar prioritering – også sammen med vores kunder – at sige: Hvad har været det vigtigste, vi fik lavet? Og med det store fokus vi også har på vores nye mobilbank, så har vi vidst, at vi gerne skulle have Apple Pay, men hvis du kigger et år tilbage, har det ikke været det, der hastede mest, og der hvor vi skulle lægge vægten,” siger Line Munkholm Haukrogh, chef for digital kanaludvikling i Danske Bank. Det skriver Berlingske.dk.

IT-professor ved Copenhagen Business School, Jan Damsgaard, fortæller også, at der kan være nogle taktiske årsager, der er til grund for det har taget så lang tid.                

-”Der er ingen tvivl om, at Danske Bank ikke ligefrem sidder og klapper i hænderne over Apple Pay, i og med den amerikanske konkurrent kan udfordre MobilePays rolle,” siger Jan Damsgaard.

Dette afviser Danske Bank.

-”Det skrider frem fuldstændigt efter den plan, vi har lagt for Apple Pay,” siger Line Munkholm Haukrogh, chef for digital kanaludvikling i Danske Bank.

Danske Bank har ikke villet oplyse, hvornår Apple Pay præcist er klar til deres kunder. Men efterfølgende har de oplyst til Berlingske, at Apple Pay forventes klar inden udgangen af august.

Mere til historien

Prioriteringen af den nye mobilbank over Apple Pay virker underlig. Også for Mikkel Korntved, direktør og seniorrådgiver i Loyalty Group. Han mener, at Danske Bank burde have kunnet håndtere begge dele, men ellers have prioriteret Apple Pay over den udskældte nye mobilbank.

Nye gebyrer kan betyde MobilePay-stop

Mange erhvervsdrivende har frygtet oktober, som betyder nyt gebyr hos MobilePay. I sidste ende kan det betyde et MobilePay-stop i nogle butikker.

(mere…)
Nordea åbner for dankortet i Apple Pay

Presset fra kunder og Nets gør, at Nordea vil åbne for betaling med Dankort i Apple Pay - men først om LANG tid.

(mere…)
Raser over nyt MobilePay-gebyr!

MobilePay udnytter monopollignende tilstand og sætter priserne voldsomt op. Mange er rasende over den nye prisstruktur.

(mere…)
Dankort til mobilbetaling har LANGE udsigter

Flere banker lover, at de vil åbne for brugen af Dankort i Apple Pay. Det har dog LAAAAANGE udsigter.

(mere…)
Gebyrer for kortbetalinger hæves

Mastercard og Visa hæver gebyrerne og gør det dyrere for butikkerne at modtage betalinger. Forbrugerne kan rammes af stigende priser.

(mere…)
Frygt for at Dankort forsvinder - danske banker skal tvinges

En stiller af et borgerforslag frygter at dankortet forsvinder, hvis ikke Apple Pay og Google Pay kan anvende Dankort til betaling.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram