Apple Pay på vej hos Danske Bank

6

Kunder i Danske Bank har måtte vente i måneder på Apples-mobilbetaling, Apple Pay, men nu ser det ud til, at der er lys for enden af tunnelen.

Vi kunne i april skrive, at Danske Bank var på vej med Apples mobilbetalingsløsning Apple Pay. Meldingen var dog dengang, at det ville være ”inden længe”.

Foruden Danske Bank meldte en række andre banker også ud, at de ville understøtte Apple Pay i nærmeste fremtid. Flere af disse har løsningen nu.

Men Danmarks største bank, Danske Bank, var altså endnu ikke klar med Apple Pay.

Kunderne har rykket Danske Bank på deres Facebookside for at få betalingsløsningen fra Apple. Danske Bank har beklaget og givet nogle kunder ret i, at meldingen om ”kommer snart” tilbage i april nu er overskredet.

De forklarer det også selv med, at de har prioriteret deres egen nye mobilbank først.

-”Når vi udvikler ting, har det været en klar prioritering – også sammen med vores kunder – at sige: Hvad har været det vigtigste, vi fik lavet? Og med det store fokus vi også har på vores nye mobilbank, så har vi vidst, at vi gerne skulle have Apple Pay, men hvis du kigger et år tilbage, har det ikke været det, der hastede mest, og der hvor vi skulle lægge vægten,” siger Line Munkholm Haukrogh, chef for digital kanaludvikling i Danske Bank. Det skriver Berlingske.dk.

IT-professor ved Copenhagen Business School, Jan Damsgaard, fortæller også, at der kan være nogle taktiske årsager, der er til grund for det har taget så lang tid.                

-”Der er ingen tvivl om, at Danske Bank ikke ligefrem sidder og klapper i hænderne over Apple Pay, i og med den amerikanske konkurrent kan udfordre MobilePays rolle,” siger Jan Damsgaard.

Dette afviser Danske Bank.

-”Det skrider frem fuldstændigt efter den plan, vi har lagt for Apple Pay,” siger Line Munkholm Haukrogh, chef for digital kanaludvikling i Danske Bank.

Danske Bank har ikke villet oplyse, hvornår Apple Pay præcist er klar til deres kunder. Men efterfølgende har de oplyst til Berlingske, at Apple Pay forventes klar inden udgangen af august.

Mere til historien

Prioriteringen af den nye mobilbank over Apple Pay virker underlig. Også for Mikkel Korntved, direktør og seniorrådgiver i Loyalty Group. Han mener, at Danske Bank burde have kunnet håndtere begge dele, men ellers have prioriteret Apple Pay over den udskældte nye mobilbank.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer