Mobilepay er fyldt 6 år

Danmarks mobilbetalingsløsning nummer 1 er netop fyldt 6 år. Vi kigger tilbage og ser nærmere på udbredelsen af løsningen.

MobilePay
MobilePay i butik (Foto: MereMobil.dk)

Tilbage i 2013 lancerede Danske Bank mobilbetalingsløsningen MobilePay, som i dag har mere end 4 millioner brugere. Applikaitonen findes til både Android og iOS.

MobilePay var dog ikke først med betaling via mobilen. Tilbage i 2009 kom gennembruddet med mobilbetaling, da DSB og de øvrige trafikselskaber i hovedstaden lancerede billettering via SMS, en videreudvikling af det system, som FynBus havde testet siden 2008.

Coop åbner for MobilePay – men men men…

Der gik ikke lang tid før MobilePay var downloaded 100.000 gange. I 2014 valgte MobilePay, at udvide så man også kunne betale med mobilen i butikker og på nettet.

MobilePay-familien er vokset

I 2016 lancerer folkene bag MobilePay appen WeShare. WeShare har gjort det nemmere, at splitte regningen, når man eks. er flere om at dele udgifter til sommerhusturen, polterabend eller skiferien med venner og familie. WeShare udregner præcist, hvad man hver især skal af med, når alle udgifter lægges ind i appen.

Sidste år kom så MobilePay Box, som har gjort det noget nemmere, at holde styr på gavekassen på arbejdet, klassekassen i skolen eller bødekassen i fodboldklubben.

Hvorfor MobilePay?

Danske Bank var alene om, at udvikle MobilePay, og det skyldes de i slutningen 2012 brød ud af det samarbejde mellem alle danske banker, hvor de i fællesskab ville lave en betalingsløsning via mobilen.

MobilePay er en succes: Sparer samfundet for millioner

I maj 2013 lancerede Danske Bank så sin betalingsløsning til mobilen, MobilePay. I juni samme år, kom konkurrenternes løsning, Swipp. Swipp lukkede tilbage i 2017. Det skyldes blandt andet Nordea i oktober 2016 brød ud af samarbejdet om Swipp, og kort efter stoppede samarbejdet blandt de øvrige banker om netop Swipp.

Bruger du MobilePay? Hvis ja, hvad bruger du MobilePay mest til? Betaling i butikker og webshops eller overførsel af penge til nogen du kender? Skriv gerne i kommentarfeltet herunder.

MobilePay: Alle rekorder blev slået på Black Friday

Mere til historien

Har man en ældre telefon, så kan man måske ikke længere benytte MobilePay. I slutningen af januar 2019 meldte MobilePay ud, at der var nogle smartphones de ikke længere understøttede.

MobilePay-app har fortsat problemer

Der har været meget kritik af MobilePay siden lanceringen af den nye app i sidste uge. Oveni halter appen fortsat efter fredagens nedbrud.

(mere…)
MobilePay er nede (opdateret: virker igen)

MobilePay / Vipps oplyser, at tjenesten netop nu er nede og de arbejder på at løse problemet.

(mere…)
Brugerne utilfredse med ny MobilePay-app

MobilePay har udsendt stor opdatering, som radikalt ændrede design og funktioner. Utilfredsheden vælter ind!

(mere…)
Så kom den store MobilePay-opdatering

I dag landede den helt store overhaling af MobilePay.

(mere…)
MobilePay forandres markant

Nyt design og vigtige nye funktioner rammer tirsdag MobilePay. Få overblikket her.

(mere…)
Ny MobilePay-app på vej – pas på fup og svindel

MobilePay er i næste uge klar med en ny app og derfor ventes det, at du den kommende tid skal være opmærksom på fup og svindel.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram