MobilePay: Alle rekorder blev slået på Black Friday

Danskerne har taget MobilePay til sig både i fysiske butikker og på webshops. På Black Friday slog MobilePay alle rekorder i forbindelse med betaling i webshops.

Billede, der viser, hvordan du betaler din regning med MobilePay Invoice (Foto: MobilePay)

Billede, der viser, hvordan du betaler din regning med MobilePay Invoice (Foto: MobilePay)

Vi har tidligere skrevet, at danskernes forbrug på Black Friday i år var flyttet fra de fysiske butikker og til webshops. Og mere end hver sjette køb skete altså i en webshop.

 - Black Friday: Webshops vinder over fysiske butikker

Men derfor har danskerne alligevel benyttet MobilePay, som betalingsform i stor stil. I år blev omsætningen i webshops fordoblet i forhold til sidste år på betalinger via MobilePay Online Det er andet år i træk, at de altså fordobler brugen af MobilePay-applikationen til shopping.

MobilePay blev den næststørste betalingsmetode i Danmark på Black Friday – og den største på mobile platforme.

Der blev i alt gennemført 315.000 MobilePay Online-transaktioner, hvilket svarede til en omsætning på 228 millioner kroner. I forhold til Black Friday 2017 er dette en vækst på 93 procent. Og sammenlignes der med fredag den 16. november så er stigningen næsten 1100 procent.

I gennemsnit blev der handlet for 725 kroner per MobilePay-transaktion og shoppingen peakede mellem klokken 21 og 22. Her blev der handlet for omkring 16 millioner kroner med MobilePay.

- ”MobilePay opleves i stigende grad som den mest brugervenlige, hurtigste og nemmeste måde at handle på nettet i Danmark. Alligevel er jeg målløs og meget stolt over resultaterne i fredags. På bare fire år er MobilePay Online blevet den foretrukne betalingsplatform, når danskerne shopper på mobile platforme,” konstaterer Mark Wraa-Hansen, direktør for MobilePay.

Det er ikke kun MobilePay selv, der har rosende ord. Også FDIH, Foreningen for Dansk Internethandel, roser MobilePay.

 - Apples AirPods var et kæmpe hit på Black Friday 

- ”Når vi ser på MobilePay, er den uden tvivl den førende betalingsapp, som bruges til næsten alle onlinebetalinger. Dens popularitet viser sig ved, at der er udsigt til en fordobling af onlineomsætningen i forhold til Black Friday, ”sagde administrerende direktør hos FDIH, Niels Ralund, da fredagen gik på hæld.

Mere til historien

Ifølge tal fra Nets, så er Black Friday forstsat årets hidtil største handelsdag. Hvor 17 procent af handlen kommer fra webshops, mens den resterende del fortsat foregår i de fysiske butikker. Danskernes Dankortforbrug var dog 8 procent lavere i år end det var på Black Friday 2017.

Læs også:
- Coop åbner for MobilePay - men men men

Europæisk ”MobilePay” er på vej i år

Det forlyder at en pendant til MobilePay er på vej i løbet af i år. Tjenesten kan håndtere betalinger på tværs af lande.

(mere…)
MobilePay-direktør stopper

Den danske direktør stopper nu hos MobilePay, hvilket oplyses dagen efter han udtalte, at der kan komme brugerbetaling på tale.

(mere…)
MobilePay får måske brugerbetaling

Det er måske snart slut med at bruge MobilePay gratis. Nye indtægtsmodeller overvejes.

(mere…)
Betaling med MobilePay er i fare

EU er nøglen til at bryde Apples dominans på markedet for mobilbetaling i fysiske butikker. Sker det ikke er MobilePay i fare.

(mere…)
Farvel til WeShare-appen

Når januar bliver til februar er det slut med at bruge WeShare. Uafsluttede mellemværender kan dog reddes lidt endnu…

(mere…)
MobilePay slår atter Black Week-rekorder

Alt stiger og danskerne klager over krisen, men alligevel blev der sat masser af rekorder i den netop overståede Black Week.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram