MobilePay: Alle rekorder blev slået på Black Friday

0

Danskerne har taget MobilePay til sig både i fysiske butikker og på webshops. På Black Friday slog MobilePay alle rekorder i forbindelse med betaling i webshops.

Billede, der viser, hvordan du betaler din regning med MobilePay Invoice (Foto: MobilePay)
Billede, der viser, hvordan du betaler din regning med MobilePay Invoice (Foto: MobilePay)

Vi har tidligere skrevet, at danskernes forbrug på Black Friday i år var flyttet fra de fysiske butikker og til webshops. Og mere end hver sjette køb skete altså i en webshop.

 – Black Friday: Webshops vinder over fysiske butikker

Men derfor har danskerne alligevel benyttet MobilePay, som betalingsform i stor stil. I år blev omsætningen i webshops fordoblet i forhold til sidste år på betalinger via MobilePay Online Det er andet år i træk, at de altså fordobler brugen af MobilePay-applikationen til shopping.

MobilePay blev den næststørste betalingsmetode i Danmark på Black Friday – og den største på mobile platforme.

Der blev i alt gennemført 315.000 MobilePay Online-transaktioner, hvilket svarede til en omsætning på 228 millioner kroner. I forhold til Black Friday 2017 er dette en vækst på 93 procent. Og sammenlignes der med fredag den 16. november så er stigningen næsten 1100 procent.

I gennemsnit blev der handlet for 725 kroner per MobilePay-transaktion og shoppingen peakede mellem klokken 21 og 22. Her blev der handlet for omkring 16 millioner kroner med MobilePay.

– ”MobilePay opleves i stigende grad som den mest brugervenlige, hurtigste og nemmeste måde at handle på nettet i Danmark. Alligevel er jeg målløs og meget stolt over resultaterne i fredags. På bare fire år er MobilePay Online blevet den foretrukne betalingsplatform, når danskerne shopper på mobile platforme,” konstaterer Mark Wraa-Hansen, direktør for MobilePay.

Det er ikke kun MobilePay selv, der har rosende ord. Også FDIH, Foreningen for Dansk Internethandel, roser MobilePay.

 – Apples AirPods var et kæmpe hit på Black Friday 

– ”Når vi ser på MobilePay, er den uden tvivl den førende betalingsapp, som bruges til næsten alle onlinebetalinger. Dens popularitet viser sig ved, at der er udsigt til en fordobling af onlineomsætningen i forhold til Black Friday, ”sagde administrerende direktør hos FDIH, Niels Ralund, da fredagen gik på hæld.

Mere til historien

Ifølge tal fra Nets, så er Black Friday forstsat årets hidtil største handelsdag. Hvor 17 procent af handlen kommer fra webshops, mens den resterende del fortsat foregår i de fysiske butikker. Danskernes Dankortforbrug var dog 8 procent lavere i år end det var på Black Friday 2017.

Læs også:
Coop åbner for MobilePay – men men men

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer