Black Friday: Webshops vinder over fysiske butikker

Tal for dette års Black Friday (2018) viser, at danskernes forbrug er flyttet over på internettet. Mere end hver sjette køb blev foretaget i en webshop.

Black Friday (Foto: Pixabay.com)

Black Friday (Foto: Pixabay.com)

Det er ikke mange år siden, at vi i Danmark stiftede bekendtskab med Black Friday. På få år er denne store shoppedag virkelig blevet populær i Danmark.

Igen i år blev Black Friday også årets største handelsdag, men forbruget er rykket online og slår ikke sidste års forbrugsrekord. Ifølge en opgørelse fra Nets, så lå danskernes dankortforbrug otte procent lavere i år end Black Friday 2017.

– “Med et Dankort forbrug på 1,94 milliarder kroner lander vi 8 procent under Black Friday 2017. Det er formentligt et udtryk for, at mange butikker i år havde valgt at sprede deres slagtilbud over flere dage,” siger Jeppe Juul-Andersen, direktør i Nets og ansvarlig for Dankort i en pressemeddelelse.

2017 er derfor fortsat det år, hvor danskerne brugte dankortet mest på Black Friday.

Dankortforbruget steg online, mens det altså faldt i de fysiske butikker.

– “Mange danske butikker er gode til at imødekomme forbrugerens ønsker både online og offline. Derfor foregår Black Friday både i butikken og på webshoppen – hovedparten af Black Friday-omsætningen ender dog stadig i de fysiske butikker,” siger Tine Marie Andersen politisk konsulent i Dansk Erhverv i pressemeddelelsen.

Mere end hver sjette køb blev foretaget digitalt på fredags store shoppingdag.

Sidste års Black Friday, der altså slog alle rekorder, endte med et dankortforbrug på 2,1 milliarder kroner.

I USA er det ellers typisk den såkaldte Cyber Monday der er den store handelsdag online. Det er første mandag efter Black Friday, hvor forbrugerne igen finder dankortet frem for at købe flere udsalgsvare. Cyber Monday vinder i øvrigt mere og mere indpas i Danmark. Ligesom Black Friday også nogle steder var blevet til ”Black week”. Derfor kan udsalgsperioden blive markant forlænget.

Mere til historien

Ifølge Pricerunner.dk så blev det Apple AirPods, der blev det mest solgte produkt.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram