MobilePay er en succes: Sparer samfundet for millioner

Brugen af digitale betalingsløsninger, som MobilePay, er med til at spare samfundet for penge.

Billede, der viser en betaling med MobilePay ved en indsamling (Foto: MobilePay)
Billede, der viser en betaling med MobilePay ved en indsamling (Foto: MobilePay)

Sidste år foretog knap 4,1 millioner brugere ikke færre end i omegnen af 200 millioner person-til-person overførsler via MobilePay.

Og det var ikke småpenge der blev overført. Omkring 65 milliarder kroner blev der udvekslet, skriver Finans Danmark i en pressemeddelelse.

Finans Danmark, som er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark, konkluderer samtidig, at danskerne bruger MobilePay som aldrig før.

PayPal klar med MobilePay-konkurrent – gælder hele EU

Den stigende aktivitet på det digitale betalingsmiddel er samtidig godt på flere parametre.

MobilePay sparer både tid og penge, konkluderer en ny analyse af markedet for betalinger mellem privatpersoner. Det er Betalingsrådet som har foretaget analysen.

Her kan man læse, at siden 2009 er brugen af kontanter faldet med 75 procent. Og den udvikling sparer samfundet penge.

Når penge skifter ejer, har det nogle omkostninger hos de parter, der er involveret i betalingen, for eksempel løn til ansatte i bankerne og hos Nets, skriver Finans Danmark.

Det koster også tid for den enkelte at foretage betalingen. Men ifølge resultaterne i Betalingsrådets analyse, er MobilePay ikke bare en succes, det er også den betalingsform, som har de laveste samfundsmæssige omkostninger.

En kontantbetaling mellem to privatpersoner er således dobbelt så dyr for samfundet at foretage, som en tilsvarende overførsel med MobilePay, viser analysen.

MobilePay er størst – nu over 4 millioner private brugere

Analysens konklusioner glæder Torben Gamst. Han er direktør for MobilePay, Danmark, og siger til Finans Danmark, at man er stolte af at have skabt en betalingsform, som har gjort hverdagen lettere og som sparer samfundet for betydelige omkostninger til kontanthåndtering.

Mere til historien

Betalingsrådets analyse viser også fordele ved betalinger mellem virksomheder. En digitalisering af omkostningstunge, manuelle betalingsprocesser, for eksempel ved at integrere virksomhedens økonomisystem og netbank, kan reducere virksomheders omkostninger ved betalinger.

MobilePay-app har fortsat problemer

Der har været meget kritik af MobilePay siden lanceringen af den nye app i sidste uge. Oveni halter appen fortsat efter fredagens nedbrud.

(mere…)
MobilePay er nede (opdateret: virker igen)

MobilePay / Vipps oplyser, at tjenesten netop nu er nede og de arbejder på at løse problemet.

(mere…)
Brugerne utilfredse med ny MobilePay-app

MobilePay har udsendt stor opdatering, som radikalt ændrede design og funktioner. Utilfredsheden vælter ind!

(mere…)
Så kom den store MobilePay-opdatering

I dag landede den helt store overhaling af MobilePay.

(mere…)
MobilePay forandres markant

Nyt design og vigtige nye funktioner rammer tirsdag MobilePay. Få overblikket her.

(mere…)
Ny MobilePay-app på vej – pas på fup og svindel

MobilePay er i næste uge klar med en ny app og derfor ventes det, at du den kommende tid skal være opmærksom på fup og svindel.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
20 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram