Min test af Galaxy Note10+ er i gang

Et mobilhit tegner sig i horisonten. Mine første indtryk er gode. Allerede nu begejstrer Samsung Galaxy Note10+ på en række punkter. Læs med her.

Test af Samsung Galaxy Note10+ er i gang
Samsung Galaxy Note10+ (Foto: MereMobil.dk)

Samsung Galaxy Note10+ er landet i mine hænder. Gennem årene har Samsung gang på gang henrykket niche-målgruppen, som note-produkterne henvender sig til, og denne gang bliver ikke en undtagelse.

Mine første indtryk er, at Galaxy Note10-serien nok er Samsungs hidtil bedste smartphones.

Bixby-remap – YES!

Bixby-knappen er væk, og Samsung taler i vores markedsområde (heldigvis) ikke længere om Bixby. Det er muligvis stort i Sydkorea, men her i vesten er det Google Assistant, Siri og Alexa som styrer markedet for stemme-assistenter.

Powerknappen er nu blevet en action-key, der kan anvendes til forskellige formål.

Dobbelttryk kan starte kameraet, åbne Bixby eller åbne en (næsten) valgfri app. Tryk og hold på knappen vækker enten Bixby eller aktiverer slukkemenuen.

I øvrigt er power-funktionerne, sluk og genstart, flyttet ind i topgardinet.

Det store ”MEN” omkring remapping-muligheden er, at du IKKE kan aktivere Google Assistant med knappen. Selvom appen er installeret, har Samsung skjult Googles tjeneste i menuen. Øv!

Heldigvis kommer XDA-developers os til undsætning. De har en guide liggende samt en APK-fil. APK-filen hentes og installeres manuelt. Denne gør det muligt, at åbne Google Assistant via genvejsknappen.

Jeg har installeret appen fra XDA-developers, og det virker helt perfekt. Nu kan jeg tale med Google ved at dobbelttrykke på knappen.

PODCAST: Sådan lærte Google at tale dansk

Fingeraftrykslæseren er vildt god

Samsung Galaxy Note10+
Samsung Galaxy Note10+ (Foto: MereMobil.dk)

Samsung introducerede en in-screen fingeraftrykslæser på Galaxy S10 og Galaxy S10+. Det var en katastrofe! Fejlraten lå på 9 ud af 10 gange. Stort set alle aflæsninger fejlede.

Note10-serien har også ultrasonic fingeraftrykslæser, der gør brug af ultralyd i stedet for lys (optisk) – og nøj hvor det bare spiller. Jeg skulle lige finde ud af at få aktiveret funktionen, der vækker skærmen, når telefonen løftes, så sensorområdet kommer til syne – men nu kører det.

Alternativt skal skærmen tændes på powerknappen eller always-on-display skal være aktiveret.

Huawei har hidtil haft den mest præcise in-screen sensor. Samsung er nu på niveau, hvis ikke over Huawei. Dette er en KÆMPE fremskridt.

Der er ikke iris-scanner, en teknologi der også var voldsomt upræcis, men den har ansigtsgenkendelse.

Da Galaxy S10’erne udkom påviste flere, at ansigtsgenkendelsen ikke var sikker nok, og kunne snydes af billeder eller video. Jeg ved endnu ikke om dette også er tilfældet på Galaxy Note10-serien, men mine forsøg på at snyde teknikken, er indtil nu blevet afvist af telefonen, så det tegner godt.

Farvel til 3.5 mm. jackstik

Det eneste sted jeg bruger 3.5 mm. jackstik er i bilen, men det er fordi jeg ikke har en smart Bluetooth-radio. Telefoner uden jackstik bruger jeg derfor med en adapter.

Samsung har ikke lagt en USB-C/3.5 mm adapter i salgspakken, så den skal købes ved siden af. Sådan er det forresten også, hvis du køber en iPad Pro 2018.

Problemet er ikke at finde en adapter. Problemet er at finde en, der virker. Producenterne er nemlig ikke enige om hvordan lyd skal konfigureres i forhold til USB-C porten, hvilket ren voldsomt irriterende.

Jeg har prøvet med flere forskellige adaptere, der ikke fungerer. Her i blandt den adapter der ligger i salgsæsken til Huawei P30 Pro.

Adaptere fra Sony Xperia 1 og iPad Pro 2018 virker, men! Når adapteren til iPad Pro 2018 anvendes, så reduceres lydstyrke en lille smule.

Det lader dog til, at Sony, Apple og Samsung følger den samme standard i forhold til USB-C udgangen.

Desværre har jeg endnu ikke en original Samsung-adapter på lager, som jeg kan prøve med. Samsungs egen adapter er prissat til 99 kroner (vejledende).

Har du behov for 3.5 mm. stikket så er adapter-kaosset noget du skal være særligt opmærksom på, hvis du køber Galaxy Note10 eller Galaxy Note10+.

Knald på opladeren

I salgspakken medfølger en rigtig USB-C oplader. Altså den slags med USB-C udgang. Kablet er derfor USB-C til USB-C. Sony benytter samme princip på Xperia 1.

Der medfølger en 25 watt hurtigoplader.

På 30 minutter fik jeg sendt batteriet fra 0-62 procent. Det svarer til 45,4 mAh per minut. Til sammenligning lader Huawei P30 Pro fra 0-70 procent, svarende til 49,0 mAh per minut, med standardopladeren.

Vær opmærksom på, at Huaweis medfølgende oplader har en effekt på 40 watt, men Galaxy Note10+ understøtter faktisk op til 45 watt. Det kræver så bare en anden oplader.

Med trådløs opladning kan du med en 15 watt oplader nå 34 procents kapacitet på batteriet, lover Samsung. Om det holder stik, kan du læse i min kommende anmeldelse af Galaxy Note10+.

Galaxy Note10-serien har topydelse

Den nye Exynos 9825 processor kombineret med 12 GB RAM yder ret godt. Udover at telefonen virker effektiv og smidig, så kan jeg også måle mig frem til flotte resultater.

Samsung sparker ikke konkurrenterne væk, men skuffer heller ikke. Herunder kan du se målingerne med Antutu Benchmark og 3D Mark.

Til sammenligning så scorer Sony Xperia 1 henholdsvis 341.814 / 5.338 point med Qualcomm Snapdragon 855 processoren og 6 GB RAM. Huawei P30 Pro ligger på 323.863 / 4.320 point.

Antutu Benchmark3D Mark
Samsung Galaxy Note10+345.9814.982
Samsung Galaxy S10+317.6904.325
Samsung Galaxy Note9244.8293.317

De første tanker

Mange punkter kan stadig fejle, men de første indtryk af Galaxy Note10+ er virkelig positive. Jeg er endnu ikke stødt på irriterede ting, men omvendt så er testen først lige begyndt.

Jeg mangler blandt andet at se nærmere på det nye kamera, som DxOMark allerede har udråbt til verdens bedste smartphonekamera. Brugen af S Pen er ligeledes et vigtigt punkt, som jeg også skal blive skarpere på.

Der tegner sig et mobilhit i horisonten.

Samsung Galaxy Note10-serien har verdens bedste mobilkameraer

Min endelige dom får du inden salgsstarten den 23. august 2019.

Første kig på Galaxy Note10+

Mere til historien

Salgspakken indeholder en adapter fra USB-C til USB-A. Dermed kan den medfølgende oplader også benyttes med et USB-A til USB-C kabel.

Samsung har fremvist Galaxy Ring på Mobile World Congress

På dette års Mobile World Congress har Samsung givet et første kig på Galaxy Ring. Bliv klogere på deres smartring her.

(mere…)
Samsung bekræfter betaling for AI-funktioner

BEKRÆFTET: AI i Galaxy-produkter vil koste penge, siger Samsung. Vil det reelt ske?

(mere…)
Samsung klar med Galaxy Ring i juli

Det ventes, at Samsungs bud på en smartring vil være klar til offentligheden i løbet af juli.

(mere…)
Ældre Samsung Galaxy-modeller får AI-funktioner i marts

I slutningen af marts kan ejere af flere Galaxy-enheder glæde sig over, at Galaxy AI-funktionerne er klar.

(mere…)
Sej AI-funktion fra Galaxy S24 kommer til andre Samsung-telefoner

Hvis du har en Samsung Galaxy S22-telefon eller tidligere, bliver du ikke AI-opdateret.

(mere…)
Samsung får tilladelse for snuden af Apple

Er Samsung foran Apple i kapløbet om nye funktioner i deres smartwatches?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
52 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram