Ansigtsgenkendelsen fejler på Samsung Galaxy S10

Samsungs topmodel er klar i butikkerne, men fejler nu på et vigtigt punkt. Ansigtsgenkendelsen kan nemt snydes af billeder eller video.

Samsung Galaxy S10+
Samsung Galaxy S10+, Pris m Black (Foto: Samsung)

Den nye flagskibsserie fra Samsung, Galaxy S10, har et stort sikkerhedshul. Ansigtsgenkendelsen er ganske simpelt ikke sikker nok.

Faktisk skal der ikke mere end et billede eller en kort video til af den person, som har sat funktionen op på telefonen. Det betyder, at hvis du har sat ansigtsgenkendelse op på din nye Galaxy S10, så kan andre logge ind som dig, hvis de har et billede eller en video af dit ansigt.

Det er YouTuberen Lewis Hilsenteger, der har opdaget fejlen og vist den for sine mere end 13 millioner følgere på YouTube-kanalen Unbox Therapy. Det skriver EB.dk.

Ret overraskende så kom der i januar en stor test frem, der er lavet af den hollandske forbrugerorganisation Consumenterbond. Her fejlede 42 smartphones ud af 110 testede telefoner. I forhold til at Galaxy S10’erne nu nemt kan snydes med et billede, så bestod Galaxy S9, Galaxy S9+ og Galaxy Note 9 testen.

42 ud af 110 smartphones kan snydes med et foto

Har du en af de nye Galaxy S10’ere, så får du også en advarsel om, at systemet ikke er 100 procent sikkert, når du aktiverer ansigtsgenkendelsen.

Galaxy S10’erne tilhører ellers high-end segmentet både når det kommer til pris og specifikationer. Derfor er det også ret overraskende, at funktionen altså endnu ikke fungerer bedre. På nuværende tidspunkt er det kun Apple, som har fået deres ansigtsgenkendelse godkendt så den kan benyttes til eksempelvis MobilePay.

MobilePay vender tomlen ned overfor 3D-ansigtsgenkendelse på Android

Der har dog også tidligere været bekymringer for Apples ansigtsgenkendelse.

MereMobil.dk viste tidligere, at Huawei P20 Pro kunne snydes med ansigtsgenkendelsen. Dette kan du se i videoen herunder.

Mere til historien

Apples ansigtsgenkendelse, Face ID, virker ved den “skyder” 30.000 usynlige IR-prikker i ansigtet på brugeren. Dermed kan ansigtet analyseres med meget stor detaljegrad. Derfor betyder det ikke noget, hvis man får ny frisure, har makeup eller ikke makeup på, har briller på eller andet. Systemet virker fortsat – selv i mørke.

Galaxy S20-funktioner kommer nu til ældre Galaxy-modeller

Har du en Samsung Galaxy S10 eller Galaxy Note10, så er der godt nyt. En opdatering er nemlig på vej med flere af kamerafunktionerne fra Galaxy S20-serien.

(mere…)
Samsung Galaxy S10 Lite – god mellemklassetelefon, men…

VIDEO: Kom tæt på den nye Samsung Galaxy S10 Lite. Der er meget godt at sige om S10 Lite telefon, men vi anbefaler dig at købe en anden. Se her hvorfor.

(mere…)
Samsung Galaxy S10 Lite test – god mobil du ikke skal købe

TEST: Galaxy S10 Lite er god, men ikke god nok. Du skal i stedet købe Samsung Galaxy S10, der er en meget bedre telefon – til stort set samme pris.

(mere…)
Mød Samsung Galaxy S10 Lite og Note10 Lite

Billigere udgaver af Galaxy S10 og Galaxy Note 10 er offentliggjort. Her er Samsung Galaxy S10 Lite og Galaxy Note 10 Lite.

(mere…)
Samsung Galaxay S10 er nu opdateret til Android 10

Nu kan du opdatere din Samsung Galaxy S10-telefon til Android 10 med den nye Samsung One UI 2 brugerflade.

(mere…)
Samsung Galaxy S10 på vej i en Lite-version

RYGTE: Samsung Galaxy S10 på vej i en Lite-version kaldet Samsung Galaxy S10 Lite. Selvom der står "lite" i navnet, så er specifikationerne ret gode.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
24 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram