Huawei bruger igen falske billeder til markedsføring

Huawei P30 kommer med et voldsomt zoom. Huawei illustrerer funktionaliteten ved at bruge billeder, som ikke er taget med mobilen.

Huawei P30 fake images
Billedet til venstre er fra Huaweis P30-kampagne. Billedet til højre stammer fra en kollektion som Jack Olson har udgivet. Tydeligt er begge billeder fra den samme kollektion (Illustration: MereMobil.dk / Jack Olson / Huawei.

Endnu gang er Huawei taget i at bruge falske billeder til markedsføringen af en telefon. Denne gang har Huawei brugt falske billeder til at reklamere for de kommende topmodeller Huawei P30 / Huawei P30 Pro.

OPDATERING: Huawei har udtalt sig om sagen: “Teaser-kampagnen for P30 er blevet misforstået”. Læs opdateringen i P30-fotogate her.

Huawei blev også fanget med fingrene i kagedåsen ved Huawei Nova 3 lanceringen. Det var i august 2018, skriver The Verge.

Huawei P30 ventes, at komme med en ret kraftig zoom-funktion kaldet ”periscope zoom”. Det er dette, som Huawei på det ene billede forsøger at illustrere.

Eksistensen af den kraftige zoom blev bekræftet i starten af marts 2019 af Huaweis Vice President for global produktmarketing, Clement Wong. Han kom ikke ind på, om der var tale om 5 eller 10 gange zoom eller noget midt i mellem.

Huawei P30 serien markedsføres under hashtagget #REWRITETHERULES.

For at gøre situationen endnu værre for dem selv er billederne ikke bare skudt med et spejlreflekskamera. De ene billede, som forestiller et barn med en and, angiveligt taget med P30, stammer fra en fotokollektion, der er offentliggjort i 2009. Kollektionen tilhører Jack Olson.

Det andet billede er et såkaldt stock image fra Getty Images. Du kan se alle billeder hos GSMArena.

Huawei P30 og P30 Pro er lækket på pressefotos

Vi må formode, at Huawei har købt rettighederne til at bruge billederne, men det gør jo bare sagen endnu dummere. Særligt set i lyset af de problemer Huawei generelt har med deres kommunikation i forbindelse med frygt for overvågningen.

PODCAST: Frygt for Huawei bygger på uvidenhed

Man skulle jo tro, at Huawei efter den globale negative medieomtale ville holde deres sti ren.

Udover de to billeder, som i hvert fald ikke stammer fra P30-teleofnen, bruges der også andre kampagnebilleder. Hvorvidt de andre billeder rent faktisk er taget med telefonen, kan der på nuværende tidspunkt ikke siges noget om.

Mere til historien

Huawei P30 og P30 Pro bliver officielt præsenteret ved en event i Paris tirsdag den 26. marts 2019.

Huawei har succes på elbilmarkedet

Samarbejdet mellem Seres og Huawei går rigtig godt og de sælger biler som aldrig før på det kinesiske marked.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Apple får artige stryg af Huawei

Trods slutspurt på de nyere markeder, vil der forlade færre smartphones fra fabrikkerne i år, vurderer analysefirma.

(mere…)
Hvad har Huawei gang i?

Huawei har på egen hånd skabt telefoner med et 5G-chipset.

(mere…)
Mistanke: Huawei etablerer chipfabrikker med statsstøtte

Brancheorganisation mener, at den blacklistede kinesiske mobil- og teknologigigant Huawei omgår amerikanske sanktioner.

(mere…)
EU lukker Huawei og ZTE ude

Topleder i daværende TDC delte i bogstaveligste forstand seng med kinesisk tech-gigant, skriver velanset amerikansk medie.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
18 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram