Er gamer-telefoner et overstået kapitel?

Gamertelefoner er måske ikke længere en nødvendighed. Flagskibsmodellerne er blevet utrolig kraftige, og uraderer behovet for særlige gamer-phones.

Gamer
Engang blev spil på mobilen ikke regnet for noget. I dag er det en kæmpe industri. (Foto: Olichel Adamovich)

Da Razer tilbage i 2017, annoncerede deres bud på en gamertelefon, satte de for alvor skub i gaming inden for smartphoneverdenen. Razer som normalt var kendt i computerindustrien overraskede derfor ved at melde sig ind i mobilbranchen.

Specifikationerne var i orden til gaming på de små skærme, og en 120Hz skærm var også tiltrækkende, med sloganet ”If it’s not 120Hz, it’s not a gaming phone”.

Halvandet år er nu gået, og mobilerne vokser indeni, med mere hukommelse, større skærme, mere lagringsplads og ikke mindst flot design.

Er disse mobiler ikke gode nok til at droppe specifikke gamer telefoner?

Galaxy S10+ med 12 GB RAM overgår gamertelefoner

Samsung Galaxy S10+
Samsung Galaxy S10+, Pris m Black (Foto: Samsung)

Det nyeste bud på et flagskib må siges at være den nye Samsung Galaxy S10+.

Med mulighed for 12 GB hukommelse og 1,5 TB lagringsplads inklusiv udvidelse, så er der rig mulighed, for selv de mest krævende spil, hvor Snapdragon 855 er prikken over i’et.

Understøttelsen af 5G i kommende smartphones, gør livestreaming meget bedre. Dette er noget, som kun få mobiler understøtter lige nu. Det skriver Engadget.com.

Samsung Galaxy S10+ – alt om topmodellen

Samarbejdet med Unity Technologies i Samsungs Galaxy S10 serie, vil også give mulighed for optimeringer i netop spilledelen, hvor Samsung selv udtaler ”Even if you’re live broadcasting and playing a graphics-heavy game, your phone runs smoothly”.

Der skal mere til

Hvis en gamertelefon i 2019 skal kunne slå alle de nye flagskibe, så skal der lægges mere i end bare ordet “gamer”.

Vi skal forvente, at et flagskib hurtigt mister tronen. Derfor er det vigtigt at have noget, som folk vil bide på. Her kan Razer og andre generelle gamer-telefoner ikke følge med.

Ser vi på kameradelen, så kan Razer på ingen måde følge med, og det er en ærgerlig ting. Publikummet til en telefon udelukkende til gamingbrug er ikke stort. Derfor skal de kunne tilbyde nogle andre ting.

Gamer-telefonen Razer Phone 2 klar til salg i Danmark

Meget er forsøgt

Razer har forsøgt sig ved at være eksklusive f.eks. med deres Project Linda. Ideen med at bruge telefonen som en trackpad, er ikke dårlig.

Problemet her er bare, at du lige skal eje en Razer computer også. Det er ikke alle, der vil ind i et økosystem, som er så lille.

Svaret på om gamertelefoner er erstattet af flagskibstelefoner, er et definitionsspørgsmål. Lang de fleste vil rigeligt kunne klare sig med et kraftig smartphone, hvor der ikke nødvendigvis står “gamer” på.

Mere til historien

Huawei offentliggjorde i forbindelse med deres Mate 20-serie også en gamertelefon, men denne er ikke lanceret på det danske marked. Det betyder, at de primære gamertelefoner på det danske marked er Razer Phone 2 og ROG Phone.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram