Apple er markedsleder for wearables

Nye tal fra IDC viser, at Apple dominerer markedet for wearables og er en klar markedsleder. Apple Watch er uden sammenligning det mest solgte smartwatch.

Apple dominerer markedet for smartwatches. Nye tal fra IDC viser, at Apple Watch uden sammenligning er det mest solgte smartwatch.

Tallene viser, at Apple solgte 16,2 millioner wearable enheder i fjerde kvartal 2018, hvoraf 10,4 millioner var Apple Watches.

Tal om wearables markedet 4. kvartal 2017 vs. 2018 (Kilde: IDC)
Tal om wearables markedet 4. kvartal 2017 vs. 2018 (Kilde: IDC)

Xiaomi er den andenstørste når det kommer til wearables, mens Huawei kommer på tredjepladsen. Ifølge tallene fra IDC er Fitbit, som tidligere har været den andenstørste producent nu nede på fjerdepladsen.

Apple planlægger søvnanalyse til Apple Watch

Samsung er på femtepladsen med 4 millioner solgte enheder i fjerde kvartal 2018.

Apple er dobbelt så store som Xiaomi

Der er dog langt mellem første og andenpladsen. Apple har solgte mere end dobbelt så mange enheder end Xiaomi på andenpladsen. Apple er som tidligere nævnt noteret for 16,2 millioner solgte enheder, mens Xiaomi ”kun” har solgt 7,5 millioner enheder. Det er ret tæt mellem Huawei og Fitbit, som har solgt henholdsvis 5,7 og 5,5 millioner enheder.

Foruden de fem omtalte producenter, så tæller markedet 20,3 millioner solgte enheder yderligere. Disse er fra andre producenter. Men wearable markedet tæller altså 59,3 millioner enheder samlet set.

Apple Watch reddede nordmand

Markedet i tal

Apple har en markedsandel på 27,4 procent i fjerde kvartal 2018. Dette er et lille fald i forhold til samme kvartal 2017. Til gengæld er salget stedet fra 13,3 til 16,2 millioner fra fjerde kvartal 2017 til samme kvartal 2018.

Apple Watch fortsat det mest solgte wearable

Fitbits salg er nærmest uændret fra fjerde kvartal 2017 til fjerde kvartal 2018. Her er de gået fra 5,4 millioner solgte enheder i 2017 til 5,5 millioner solgte enheder i 2018.

Derimod har både Xiaomi og Huawei oplevet en markant stigning. Huawei er gået fra 1,6 millioner solgte enheder i fjerde kvartal 2017 til 5,7 millioner solgte enheder i fjerde kvartal 2018. Mens Xiaomi er gået fra 5,2 millioner, solgte enheder i fjerde kvartal 2017 til 7,5 millioner enheder i fjerde kvartal 2018.

TEST: Apple Watch Series 4 – det bedste smartwatch du kan købe

Samsung har solgt 2 millioner enheder mere i fjerde kvartal 2018 end samme kvartal i 2017.

Generelt er salget steget fra 45,1 millioner solgte enheder i fjerde kvartal 2017 til 59,3 millioner solgte enheder i fjerde kvartal 2018.

Mere til historien

Vi skrev i februar, at smartwatch markedet i USA var stærkt stigende. Og 16 procent af voksne nu har et smartwatch. Har du et smartwatch, hvis ja, hvad synes du retfærdiggør prisen på et smartwatch? Og ikke mindst, hvad bruger du det primært til?

Apple Watch-brugere får for lidt søvn

God nat! Apple Watch-ejerne sover for lidt.

(mere…)
Flere sensorer på vej til Apple Watch

Et nyt patent indikerer, at Apple kan være på vej med ny måde at integrere sensorer i Apple Watch.

(mere…)
Apple klar med en masse nyt tilbehør

KORT NYT: Apple har sendt en masse nyt tilbehør på markedet til både iPhone, Apple Watch og AirTag.

(mere…)
IDC: Smartphone-salget vil falde i hele 2023

Nye tal viser, at den økonomiske krise har ramt mobilbranchen. Salgstallene vil falde og køberne vil betale mindre end tidligere for telefonerne.

(mere…)
Er Apple på vej med gennembrud for blodsukkermåling?

Målet er angiveligt blodsukkermåling i Apple Watch. Gennembrud på vej i udviklingen?

(mere…)
Oppo har ramt plet med nye foldbare smartphones

I slutningen af 2022 sendte Oppo nye foldbare mobiler i handlen på det kinesiske marked. Disse har ramt plet hos mobilkøberne. Europa venter.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
53 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram