Apple planlægger søvnanalyse til Apple Watch

36

En ny funktion er måske på vej til en ny udgave af Apple Watch. Nu skal din søvn kortlægges.

Apple tester angiveligt søvnanalyse til en kommende version af Apple Watch. Set i forhold til nogle af de konkurrerende smartwatch- og fitnesstrackere, er overvågning og analyse af søvnen en funktion, der mangler i Apple Watch.

Testpersoner har brugt søvnanalysefunktionen i adskillige måneder på hemmelige steder rundt i Cupertino, Californien – måske på Apples hovedkvarter. Det skriver Bloomberg.

Hvis testen bliver en succes, vil søvndelen være at finde i Apple Watch i 2020. Det mener i hvert fald kilder tæt på projektet.

Analytiker: Her er Apple 2019-produkter

Hvis Apple lykkedes med at lave en præcis søvntracking, der giver mening for slutbrugerne, lukkes et hul til særligt amerikanske Fitbit, der i årevis har haft søvnregistrering indbygget i deres produkter.

I maj 2017 købte Apple den finske startup Beddit, som producerer enheder til søvnregistrering. Disse sælges via Apple egen webshop. Beddit forbindes til smartphonen via et USB-kabel. Beddit registrerer puls, vejrtrækning, tidsrummet der er sovet osv.

Det er mange af disse funktioner, som Apple angiveligt gerne vil indbygge i deres smartwatch.

I appen Sundhed har der siden 2014 været en søvn-tap, der indsamler data om hvor mange timer brugeren sover. Oplysningerne hentes fra alarmfunktionen i iPhone, men den kan også hente data ind fra tredjeparts trackere til søvnanalyse.

Apple har ikke kommenteret på spekulationerne fra Bloomberg.

Apple Watch reddede nordmand ved alvorligt uheld

Mere til historien

Apple åbnede i december 2018 for EKG-funktionen i Apple Watch Series 4, men kun i USA. Danmark er endnu ikke kommet med på denne feature. 

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
36 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer