Apple Watch reddede nordmand

Faldregistreringen i Apple Watch tilkaldte automatisk hjælp. Torvald Østvang blev fundet blodig og bevidstløs med hjælp fra smartteknologi.

Apple Watch Series 4
Apple Watch Series 4 er det eneste Apple Watch med faldregistrering (Foto: MereMobil.dk)

Natten til lørdag klokken 04.32 fik Torvald Østvang, der bor i Norge, lov til at prøve en ægte livetest af faldregistreringen i Apple Watch – dog ufrivilligt.

Torvald faldt om på badeværelset i en gæsteafdeling af et stort hus. Derfor opdagede ingen, at han var bevidstløs.

Hans Apple Watch registrerede faldet og kontaktede 112. Da politiet ikke kunne få kontakt til Torvald ved at tale til ham (lyden kommer ud af højttaleren i Apple Watch) fandt de frem til hans kone Mali Storli Engedal.

Hun kunne informere politiet om, at Torvald ikke var hjemme i Oslo, men på tur med nogle venner. En halv time efter faldet var beredskabet fremme ved Torvald Østvang. Han blev fundet blodig, forslået og bevidstløs med tre brud i ansigtet.

Hurtig hjælp en i kritisk situation

Om Apple Watch har reddet hans liv kan ikke konkluderes, men det gjorde, at han blev hjulpet i en svær kritisk situation.

Apple Watch Series 4, er indtil nu det eneste Apple Watch med faldfunktion. Hvis sensorerne registrerer et fald, og personen ikke bevæger sig i ét minut, så ringer uret til Alarmcentralen og sætter en sirenelyd i gang.

Opkaldet foregår via urets mobilfunktion, der dog kræver et ekstra abonnement. Der forsøges også med W-Fi Opkald, hvis ikke ens iPhone er i nærheden. Såfremt telefonen er inden for rækkevidde, så vil Apple Watch benytte mobilens forbindelse til opkaldet.

ANMELDELSE: Apple Watch er det bedste smartwatch du ka købe

I et blogindlæg fortæller Torvald, at læger og sygeplejersker synes det var spændende, at han var kommet så hurtigt på hospitalet som direkte følge af en alarmfunktion i et smartwatch.

Udover en forskrækkelse har nordmanden efter omstændighederne det godt. Han har dog fået skærmforbud i et stykke tid – ikke det mest heldige, når man er IT-journalist ved Computerworld i Norge.

Jeg bærer selv et Apple Watch Series 4. Når jeg går ture uden selskab, synes jeg faktisk der er en vis tryghed i, at elektronikken reagerer hvis jeg skulle ske at falde om. Det skal siges, at jeg ikke er nervøs for mit helbred på dén måde, men eksemplet fra Norge viser meget godt, at sådan noget sker fuldstændigt uventet.BLIV OPDATERET GRATIS: Tre gange om ugen udsendes nyhedsbrevet ‘Kaffepause ☕️ med tech‘. Tilmeld dig her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager som tak vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.


Mere til historien

Her fra Danmark ønsker vi vores norske IT-kollega god bedring.

iPad Pro 2024 er fortryllende lækker

TEST: Du ønsker dig iPad Pro i 2024-modellen, men det er nok ikke den, at du køber. Læs her min 13-tommer iPad Pro test.

(mere…)
Disse iPads kan opdateres til iPadOS 18

LISTE: Apple har givet en smagsprøve den næste store iPadOS-opdatering. Se hvilke iPads der kan opdateres til iPadOS 18.

(mere…)
iPadOS 18 kommer med lommeregner-app til iPad

Apple har fremvist de kommende software-opdateringer. En af nyhederne i iPadOS 18 er, at iPad nu får sin egen officielle lommeregner-app.

(mere…)
Elon Musk forbyder brug af Apple

Tesla-ejeren Elon Musk har reageret på Apples lancering af Apple Intelligence i blandt andet iPhone og iPad.

(mere…)
Apple Intelligence – hvad går det ud på?

Kunstig intelligens kommer til iPhone, iPad og Mac. Her er nyhederne i Apple Intelligence.

(mere…)
Den næste store iPhone-opdatering er vist frem

Her kan du læse om de kommende nyheder i iOS 18 til din iPhone.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
65 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram