Apple Watch reddede nordmand

61

Faldregistreringen i Apple Watch tilkaldte automatisk hjælp. Torvald Østvang blev fundet blodig og bevidstløs med hjælp fra smartteknologi.

Apple Watch Series 4
Apple Watch Series 4 er det eneste Apple Watch med faldregistrering (Foto: MereMobil.dk)

Natten til lørdag klokken 04.32 fik Torvald Østvang, der bor i Norge, lov til at prøve en ægte livetest af faldregistreringen i Apple Watch – dog ufrivilligt.

Torvald faldt om på badeværelset i en gæsteafdeling af et stort hus. Derfor opdagede ingen, at han var bevidstløs.

Hans Apple Watch registrerede faldet og kontaktede 112. Da politiet ikke kunne få kontakt til Torvald ved at tale til ham (lyden kommer ud af højttaleren i Apple Watch) fandt de frem til hans kone Mali Storli Engedal.

Hun kunne informere politiet om, at Torvald ikke var hjemme i Oslo, men på tur med nogle venner. En halv time efter faldet var beredskabet fremme ved Torvald Østvang. Han blev fundet blodig, forslået og bevidstløs med tre brud i ansigtet.

Hurtig hjælp en i kritisk situation

Om Apple Watch har reddet hans liv kan ikke konkluderes, men det gjorde, at han blev hjulpet i en svær kritisk situation.

Apple Watch Series 4, er indtil nu det eneste Apple Watch med faldfunktion. Hvis sensorerne registrerer et fald, og personen ikke bevæger sig i ét minut, så ringer uret til Alarmcentralen og sætter en sirenelyd i gang.

Opkaldet foregår via urets mobilfunktion, der dog kræver et ekstra abonnement. Der forsøges også med W-Fi Opkald, hvis ikke ens iPhone er i nærheden. Såfremt telefonen er inden for rækkevidde, så vil Apple Watch benytte mobilens forbindelse til opkaldet.

ANMELDELSE: Apple Watch er det bedste smartwatch du ka købe

I et blogindlæg fortæller Torvald, at læger og sygeplejersker synes det var spændende, at han var kommet så hurtigt på hospitalet som direkte følge af en alarmfunktion i et smartwatch.

Udover en forskrækkelse har nordmanden efter omstændighederne det godt. Han har dog fået skærmforbud i et stykke tid – ikke det mest heldige, når man er IT-journalist ved Computerworld i Norge.

Jeg bærer selv et Apple Watch Series 4. Når jeg går ture uden selskab, synes jeg faktisk der er en vis tryghed i, at elektronikken reagerer hvis jeg skulle ske at falde om. Det skal siges, at jeg ikke er nervøs for mit helbred på dén måde, men eksemplet fra Norge viser meget godt, at sådan noget sker fuldstændigt uventet.


Synes du, at denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.


Mere til historien

Her fra Danmark ønsker vi vores norske IT-kollega god bedring.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
61 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer