Slut med kabler! Plæneklipperen er endelig blevet klogere

4

Endelig! Ingen kabler. Robotplæneklipperen kan langt om længe tænke selv. Maskinen er klar til sæson-2019.

Plæneklipperen Terra iRobot
Plæneklipperen Terra sættes op med en app på smartphonen. Her lærer maskinen hvor den må køre i haven (Foto: iRobot)

Da jeg anmeldte Gardens app-styrede robotplæneklipper i 2017 lagde jeg 200 meter kabel rundt om græsplænen. Hvorfor det i vores moderne hightech-tid overhovedet var nødvendigt, var og er mig en gåde.

VIDEOBLOGGræsklipning på autopilot – i gang med robotplæneklipperen

I en tid hvor vi dagligt hører om selvkørende biler, og senest selvkørende motorcykler, fremstod plænerobotten vildt gammeldags. Indtil nu.

PODCASTSelvkørende motorcykler og 8K fjernsyn – stor CES 2019 update

Robotvirksomheden iRobot, der bedst er kendt for sine Roomba robotstøvsugere, har skabt en selvkørende plæneklipper, der selv finder rundt i haven. Eller næsten selv…

Terra, som robotten hedder, kræver ikke endeløse kabler langs græsplænen. Der opsættes i stedet nogle ”fyrtårne” – såkaldte ”beacons”. Disse kan maskinen navigere efter.

Appen styrer Terra

Plæneklipperen Terra iRobot
Terra sættes op og styres med en app (Foto: iRobot)

Brugeren guider ved installationen Terra rundt i haven, og lærer maskinen, hvor den må køre og navnligt IKKE køre. Dette foregår via en app på smartphonen. Herefter skulle Terra køre selv.

Appen kan også bruges når klippehøjden skal justeres, tidsplaner skal oprettes og vigtigst af alt så kan brugeren via appen overvåge klipningen.

Terra klipper én time på en opladning, der tager to timer. Som andre robotplæneklippere så finder den selv hjem til opladeren, når batteriet ikke kan mere. Maskinen er vandtæt og designet til at leve sit liv udendørs.

Terra lanceres i 2019 i Tyskland. I USA åbner i foråret et betaprogram. Prisen er endnu ikke offentliggjort. Det vides heller ikke hvornår Terra når til Danmark.

GUIDE5 ting du skal tænke over før du køber en robotstøvsuger

Teknologi rykker i disse år ind i vores hjem. Senest har jeg set nærmere på danskudviklet smart-køkkenudstyr. Jeg har også produceret en podcast, hvor du kan høre mere om perspektiverne, og alt det smarthome-tech, der IKKE fungerer.

Promovideo for Terra

Mere til historien

Indtil nu står producentens ord alene. Jeg mangler stadig en real-life test. Alt efter prissætningen, som vi lige nu ikke kender, ligner Terra et spændende bud på ny teknologi til haven.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer