Nokia klar med nye budgettelefoner

Nokia 9 PureView er uden tvivl stjernen men Nokia har også lanceret tre nye budgettelefoner. Læs mere om Nokias billige smartphones her.

HMD Global lancerede under Mobile World Congress 2019 telefonen Nokia 9 PureView. Det er verdens første smartphone med penta-kamera. Vi glæder os til at se nærmere på denne nye topmodel, hvor prisen faktisk er til at komme i nærheden af.

Nokia 9 PureView – pris og tilgængelighed i Danmark

Er du ikke en, som vil betale flere tusinde kroner for din smartphone, så lancerede Nokia også tre andre smartphones samt featurephonen Nokia 210.

Herunder kan du læse om Nokias nye budget-mobiler.

Nokia 9 PureView – verdens første med 5 kameraer

Nokia 4.2

Nokia 4.2 (Foto: HMD Global)
Nokia 4.2 (Foto: HMD Global)

Nokia 4.2 er flagskibet blandt budgettelefonerne hos HMD Global (dem som producerer og står bag Nokia). Telefonen tilbyder mange af de features, som kendes fra highend telefoner.

Modsat mange andre telefoner i det prissegment, som Nokia 4.2 tilhører, så kommer denne med 2.5D glas på front og bagside.

Skærmen er på 5,71 tommer og den har HD+ opløsning med 18:9 format og en lille waterdrop notch i toppen af skærmen.

Processoren er en Snapdragon 439 fra Qualcomm og så kommer den i to konfigurationer – nemlig 2 GB RAM og 16 GB intern hukommelse eller 3 GB RAM og 32 GB intern hukommelse. Om begge konfigurationer kommer på det danske marked, er uvist. Batteriet er på 3.000 mAh.

Kameraet er et dual-kamera med en 13 megapixels sensor og en 2 megapixels dybdesensor. Det betyder altså, at du kan tage billeder med bokeh effekt på denne budgettelefon. Der er desuden LED flash og "color pop".

På bagsiden finder du en fingeraftrykslæser. Telefonen har desuden NFC, FM radio, Bluetooth 4.2 m.m.

HMD Global har troen på, at stemmen ændrer måden mobilbrugere interagerer med deres smartphones. Derfor har Nokia 4.2 en dedikeret Google Assistant knap, hvilket gør det nemmere at gøre brug af den digitale assistent. Det kræver blot et enkelt tryk og så er der adgang til Google Asssistant.

Hvorfor? En knap til Google Assistant - åh nej...

Nokia 4.2 bliver tilgængelig i farven black/pink sand.

Android Authority skriver, at mobilen har salgsstart i april til en pris på 169 Euro. Det er uvist om den rammer det danske marked samtidig. Men en dansk pris på omkring 1.299 kroner er måske sandsynligt. Vi forventer i hvert fald, at den max bliver omkring 1.500 kroner uden abonnement afhængig af konfiguration.

Nokia er større end Sony, HTC og OnePlus

Nokia 3.2

Nokia 3.2 (Foto: HMD Global)
Nokia 3.2 (Foto: HMD Global)

Nokia 3.1 er en opdateret version af sidste års Nokia 3.1. Telefonen er udformet i polycarbonat (plastik), men det har fået en meget glasfuld finish så det næsten ligner glas.

Skærmen er på 6,26 tommer med HD+ opløsning i 18:9 format.

Ligesom Nokia 4.2, så har Nokia 3.2 også en waterdrop notch i toppen. Processoren er en Qualcomm Snapdragon 429 processor. Ligesom Nokia 4.2, så kommer

Nokia 3.2 også i to konfigurationer. Nemlig enten 2 GB RAM og 16 GB intern hukommelse eller 3 GB RAM og 32 GB intern hukommelse. Batteriet er på hele 4.000 mAh. Den kommer med Android 9.

Kameraet er 13 megapixels og med LED flash. Mens frontkameraet er på 5 megapixels.

Nokia 3.2 kommer uden fingeraftrykslæser. Men du får en dedikeret knap til Google Assistant.

Ifølge AndroidAuthority så vil Nokia 3.2 få en startpris på 129 Euro og salget vil starte i april. Det er også uvist, hvornår Nokia 3.2 lander i handlen på det danske marked, samt hvad prisen bliver.

Den kommer i farven Black/Steel.

Nokia 1 Plus

Nokia 1 Plus (Foto: HMD Global)
Nokia 1 Plus (Foto: HMD Global)

Nokia 1 Plus erstatter sidste års telefon Nokia 1. Der er forbedringer ”hele vejen rundt”. Nokia 1 Plus kommer med Android 9 Pie (Go Edition).

Nokia 6 bliver hurtigere og discount-smartphonen Nokia 1 er lanceret

Ligesom Nokia 3.2 er Nokia 1 Plus også udformet i polycarbonat-plastik. Skærmen er på 5,45 tommer og har en FWVGA+ opløsning samt 18:9 format.

Nokia 1 Plus har MediaTek MT6739 processor, 1 GB RAM og 8 eller 16 GB intern hukommelse. Batteriet er på 2.500 mAh. Kameraet er et 8 megapixels, mens frontkameraet er på 5 megepixels.

Derudover kommer Nokia 1 Plus med FM radio og Bluetooth 4.2.

Dansk pris og tilgængelighed er også ukendt på denne. Mens AndroidAuthority oplyser, at den kommer i handlen allerede i marts til en pris på under 100 Euro.

Nokia 210

Nokia 210 (Foto: HMD Global)
Nokia 210 (Foto: HMD Global)

HMD Global lancerede også Nokia 210. Det er dog uvist om den kommer på det danske marked.

Nokia 210 er en feature phone i candybar-design. Den har derfor et klassisk Nokia-design og T9-tastatur. Skærmen er 2,4 tommer.

Derudover kommer Nokia 210 med VGA-kamera, 16 MB hukommelse, FM radio og et batteri på 1.020 mAh. Telefonen er i øvrigt begrænset til 2G-netværket.

Mere til historien

Det bliver spændende at se, hvordan både Nokia 9 PureView og budgettelefonerne klarer sig på det danske marked. Vi følger det på MereMobil.dk.

HMD Global vil lancere telefoner i eget navn

Det er HMD Global, som står bag Nokia-telefoner, men de vil også lancere telefoner i eget navn.

(mere…)
Nokia G42 5G klar i ny farve

Den reparationsvenlige smartphone, Nokia G42 5G, er kommet i en ny smart farve. Se pris og tilgængelighed her.

(mere…)
Skift batteri, skærm og ladeport selv på Nokia G42 5G

HMD Global har lanceret den meget reparationsvenlige smartphone Nokia G42 5G er nu klar på hylderne hos de danske mobilforhandlere. Se pris og tilgængelighed her.

(mere…)
Nokia klar med nye farver af deres Flip-telefon

Der findes en del foldbare smartphones – enten flip- eller fold-modeller, men Nokia 2660 Flip er meget anderledes end de fleste andre konkurrenter.

(mere…)
Nokia XR21 – en smartphone du ikke kan 'slå ihjel'

Nokia XR21 skrives som en smartphone-version af Nokia 3310.

(mere…)
Nostalgisk logo får nyt design

Hvis fødselsattesten gør, at du er tæt på 40 år i dag eller ældre, så husker du helt sikkert Nokia-logoet. Nu er det (næsten) slut.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram