Åh nej! En knap til Google Assistant

Google Assistant skal have sin egen knap på smartphones. Hvorfor? Hvad er meningen.

Google Assistant
Google Assistant skal ikke kun aktiveres via en app eller stemmekommando som “Hej Google”. Google vil have en fysisk knap på telefonerne. (Foto: MereMobil.dk)

Android smartphones skal have en knap, der kan aktivere Google Assistant. Faktisk skal knappen allerede i år være tilgængelig på 100 millioner smartphones, forlyder det fra Google.

I min optik er det ikke særligt innovativt. Hvorfor skal vi have en knap til at aktivere en tjeneste, der grundlæggende er designet til, at vi taler til den?

Samtidigt ser vi, at antallet af knapper over tid er blevet mindre. Producenterne vil også gerne af med fysiske SIM-kort og 3.5 mm. jackstik porten, for at skabe mere plads inde i telefonen. Hvorfor skal der så spildes plads på en knap?

Da Samsung Galaxy S8 kom, sad der er en Bixby-knap på siden, der i øvrigt dengang ikke kunne om-programmeres til andre funktioner.

Ifølge The Verge tillader Google ikke, at knappen ændres til andre funktioner end Google Assistant. Ét tryk vil åbne Assistant. Dobbelttryk åbner Googles personliggjorte nyhedsfeed.

Google har lavet aftale med LG, TLC, Vivo, Xiaomi og Nokia om knappen. Den vil således komme ud på blandt andet LG G8 ThinQ, LG K40, Nokia 3.2, Nokia 4.2, Xiaomi Mi MIX 3 5G, Xiaomi Mi 9.

Jeg håber så på, at der hovedsageligt vil være tale om et ”østligt fænomen” da Vivo, Xiaomi, TLC og LG jo ikke er producenter vi ser det store til i vores markedsområde.

Google gør for tiden et stort stykke arbejde for at få flere til at interessere sig for Google Assistant. Senest er Assistant kommet ind i Google Maps. Den er også på vej som en integration i Android Beskeder, Googles standard beskedapp på Android.

Google Assistant er tilgængelig på dansk via blandt andet Google Home og Google Home Mini. I min tech-podcast kan du møde sprogteknolog Anna Katrine Jørgensen, der har været med til at lære Google at tale dansk. Anna Katrine arbejder hos Google i Zürich.

Nu invaderer Google dit hjemKAFFEPAUSE MED TECH: To gange om ugen udgives nyhedsbrevet ‘Kaffepause med tech’ ☕️ Tilmeld dig gratis her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager gratis vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.


Mere til historien

Google Assistant kan håndtere kommandoer på flere sprog. Du kan tale både dansk og engelsk til den. Funktionen er stadig i beta, og skal manuelt aktiveres via Google Home-appen. 

I dag slettes din gamle Gmail

Gmail, YouTube, kalender og dokumenter forsvinder. Fredag er skæringsdatoen.

(mere…)
Hemmelig aftale mellem Google og Spotify er afsløret

Retsagen mellen Epic Games og Google har afsløret, at Google har indgået en indtil nu hemmelig aftale med Spotify.

(mere…)
Ikke alle er tilfredse med de nye farver på Google Maps

Nye farver er kommet til Google Maps, og det frustrerer nogle brugere. Hvad tænker du?

(mere…)
iPhone vil understøtte RCS-beskeder næste år

Konkurrenterne har længe ønsket, at Apple understøttede RCS i tekstbeskeder. Nu oplyser Apple, at det er på vej.

(mere…)
Google Fotos kan selv organisere billeder

Google er klar med en opdatering til Google Fotos, der giver bedre organisering.

Google Fotos 2023
Google Fotos vil kunne stacke billeder som næsten er ens (Foto: Google)

Ved hjælp af kunstig intelligens går Google til værks med deres Google Fotos. Mulighed for bedre organisering i skærmbilleder, vil gøre det hurtige for dig. Det skriver Google i et blogindlæg.

Ved at gøre brug af netop AI kan Google Fotos nu sortere i ens skærmbilleder, og give en bedre organisering. Brugen af dette kan nemlig adskille dokumenter af forskellige art, så de er nemmere at finde.

Skærmbilleder med for eksempel kvitteringer vil være mere adskilt. Din kvittering fra supermarkedet vil derfor ikke længere ligge ved siden af familiebilledet.

LÆS OGSÅ: Google vil have at Apple ”åbner” iMessage

Sorterering af identiske billeder bliver nemmere

Hvis du har taget flere fotos, som er tæt på ens, så kan Google Fotos for fremtiden "stacke" fotos sammen.

Dette kan være særligt brugbart, hvis du fx har familiefotos der er tæt på identiske, så vil Google Fotos ved hjælp af kunstig intelligens sortere dem.

Måden det sker på er, at den udvælger det bedste billede, men giver dig stadig mulighed for at ændre valget. De andre billeder gemmer sig nemlig bagved det der er fremhævet, så du mister ikke billedet.

Mere til historien

De nye funktioner bliver langsomt rullet ud på både Android og iOS snarest, og man vil måske ikke se det lige med det samme.

Google vil have at Apple ”åbner” iMessage

Google mener, at Apples beskedsystem iMessage skal åbnes for andre. Google har bedt EU om hjælp.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
77 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram