Åh nej! En knap til Google Assistant

Google Assistant skal have sin egen knap på smartphones. Hvorfor? Hvad er meningen.

Google Assistant
Google Assistant skal ikke kun aktiveres via en app eller stemmekommando som "Hej Google". Google vil have en fysisk knap på telefonerne. (Foto: MereMobil.dk)

Android smartphones skal have en knap, der kan aktivere Google Assistant. Faktisk skal knappen allerede i år være tilgængelig på 100 millioner smartphones, forlyder det fra Google.

I min optik er det ikke særligt innovativt. Hvorfor skal vi have en knap til at aktivere en tjeneste, der grundlæggende er designet til, at vi taler til den?

Samtidigt ser vi, at antallet af knapper over tid er blevet mindre. Producenterne vil også gerne af med fysiske SIM-kort og 3.5 mm. jackstik porten, for at skabe mere plads inde i telefonen. Hvorfor skal der så spildes plads på en knap?

Da Samsung Galaxy S8 kom, sad der er en Bixby-knap på siden, der i øvrigt dengang ikke kunne om-programmeres til andre funktioner.

Ifølge The Verge tillader Google ikke, at knappen ændres til andre funktioner end Google Assistant. Ét tryk vil åbne Assistant. Dobbelttryk åbner Googles personliggjorte nyhedsfeed.

Google har lavet aftale med LG, TLC, Vivo, Xiaomi og Nokia om knappen. Den vil således komme ud på blandt andet LG G8 ThinQ, LG K40, Nokia 3.2, Nokia 4.2, Xiaomi Mi MIX 3 5G, Xiaomi Mi 9.

Jeg håber så på, at der hovedsageligt vil være tale om et ”østligt fænomen” da Vivo, Xiaomi, TLC og LG jo ikke er producenter vi ser det store til i vores markedsområde.

Google gør for tiden et stort stykke arbejde for at få flere til at interessere sig for Google Assistant. Senest er Assistant kommet ind i Google Maps. Den er også på vej som en integration i Android Beskeder, Googles standard beskedapp på Android.

Google Assistant er tilgængelig på dansk via blandt andet Google Home og Google Home Mini. I min tech-podcast kan du møde sprogteknolog Anna Katrine Jørgensen, der har været med til at lære Google at tale dansk. Anna Katrine arbejder hos Google i Zürich.

Nu invaderer Google dit hjem


Synes du, at denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.


Mere til historien

Google Assistant kan håndtere kommandoer på flere sprog. Du kan tale både dansk og engelsk til den. Funktionen er stadig i beta, og skal manuelt aktiveres via Google Home-appen. 

Fitbit kræver Google-konto fra 2023

Google ejer Fitbit og fra næste år kræver det Google-konto til nye Fitbit-enheder.

(mere…)
Får Chromebooks tilbage

Eleverne i Helsingør Kommune får nu deres Chromebooks tilbage i taskerne.

(mere…)
Google Maps klar med brændstofbesparende ruter

En ny undersøgelse viser, at to ud af tre danskere gerne kører en omvej, hvis det betyder, at de kan spare på brændstoffet. Det kan Google Maps nu hjælpe med.

(mere…)
Google klar med nye Pixel-telefoner i oktober

Google har sendt invitationerne ud til deres kommende ”Made by Google”-event. Her lanceres nye Pixel-telefoner.

(mere…)
Google går til erkendelse om Google TV

Google er begyndt at rulle optimeringer af Google TV ud. Det skal forbedre brugeroplevelsen.

(mere…)
Android 13 er klar til Pixel-telefoner

Google oplyser, at de nu har startet udrulningen af Android 13 til Pixel-telefonerne. Læs mere om Android 13 her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
77 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram