Nokia er større end Sony, HTC og OnePlus

Nokia var engang verdens største mobilproducent, men så kom smartphonen og et farvel til Nokia. Men nu er Nokia på vej tilbage - måske mod toppen.

Nokia 7. (Foto: HMD Global)

Nokias mobileventyr sluttede som bekendt brat. Spørgsmålet er, om de igen kan blive en ledende spiller på mobilmarkedet. Noget tyder i hvert fald på, at det går i det rigtige retning.

 - Så er det endeligt farvel til Nokia (2014)

HMD Global har genfødt Nokia som varemærke på smartphone, og nu arbejder de sig langsomt op igen i håbet om, at Nokia igen bliver mange menneskers foretrukne mobil-brand. Dermed ser det ud til, at HMD Global i hvert fald har mere succes end Microsoft havde.

Ifølge de seneste tal fra analysefirmaet Counterpoint, så har Nokia (HMD Global) nu overhalet de etablerede mobilproducenter Sony, Google, Lenovo, HTC og OnePlus. Det skriver Techradar.com.

 - Nu kommer Nokia 8 til Danmark i en eksklusiv version

Selskabet er kommet helt fra bunden af og har nu indtaget en placering lige udenfor den globale top 10. Nokia (HMD Global) indtager 11. pladsen med i alt 4,4 millioner solgte smartphones i sidste kvartal af 2017. Medregnes featurephones, som inkluderer relanceringen af den meget populære Nokia 3310, så ser det endnu bedre ud for Nokia. Når det kommer til featurephones så er selskabet førende med et salg på 20,7 millioner enheder i 2017.

 - Nokia smartphones solgte stort i sidste års julehandel

Lægges salget af featurephones og smartphones sammen så rykker det Nokia op på sjette pladsen af listen over bedst sælgende mobilproducenter.

Det er spændende hvad 2018 byder på. Forventningerne er høje. Og måske vi allerede til Mobile World Congress 2018 bliver klogere på det.

 - HMD Global arbejder på Nokia 7 Plus

Det er fortsat Samsung og Apple, der indtager henholdsvis 1. og 2. pladsen, mens Huawei er at finde på 3. pladsen.

Mere til historien

Mobile World Congress 2018 afholdes i Barcelona fra den 26. februar til 1. marts 2018, men flere producenter tyvstarter allerede søndag den 25. februar 2018 med events, hvor de afslører deres kommende produkter.

Nokia klar med nye farver af deres Flip-telefon

Der findes en del foldbare smartphones – enten flip- eller fold-modeller, men Nokia 2660 Flip er meget anderledes end de fleste andre konkurrenter.

(mere…)
Nintendo Switch-salget runder kæmpe milepæl

Salget af Nintendo Switch har rundet en kæmpe milepæl, men der er langt op til den bedst sælgende spilkonsol.

(mere…)
Der tales meget om kinesiske telefoner, men køber vi dem?

OnePlus, Motorola og Xiaomi er meget synlige. Kan ”larmen” omsættes til salg i butikkerne.

(mere…)
Nokia XR21 – en smartphone du ikke kan 'slå ihjel'

Nokia XR21 skrives som en smartphone-version af Nokia 3310.

(mere…)
Galaxy S23-serien sælger!

Samsung Galaxy S23-serien er et større salgshit end sidste års modeller. Særligt en af modellerne er mobilkøberne vilde med.

(mere…)
Den mest solgte smartphone i 2022 var iPhone

Den mest solgte smartphone i 2022 var en iPhone, men ikke en af dem fra iPhone 14-serien.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram