Nokia er større end Sony, HTC og OnePlus

Nokia var engang verdens største mobilproducent, men så kom smartphonen og et farvel til Nokia. Men nu er Nokia på vej tilbage – måske mod toppen.

Nokia 7. (Foto: HMD Global)

Nokias mobileventyr sluttede som bekendt brat. Spørgsmålet er, om de igen kan blive en ledende spiller på mobilmarkedet. Noget tyder i hvert fald på, at det går i det rigtige retning.

 – Så er det endeligt farvel til Nokia (2014)

HMD Global har genfødt Nokia som varemærke på smartphone, og nu arbejder de sig langsomt op igen i håbet om, at Nokia igen bliver mange menneskers foretrukne mobil-brand. Dermed ser det ud til, at HMD Global i hvert fald har mere succes end Microsoft havde.

Ifølge de seneste tal fra analysefirmaet Counterpoint, så har Nokia (HMD Global) nu overhalet de etablerede mobilproducenter Sony, Google, Lenovo, HTC og OnePlus. Det skriver Techradar.com.

 – Nu kommer Nokia 8 til Danmark i en eksklusiv version

Selskabet er kommet helt fra bunden af og har nu indtaget en placering lige udenfor den globale top 10. Nokia (HMD Global) indtager 11. pladsen med i alt 4,4 millioner solgte smartphones i sidste kvartal af 2017. Medregnes featurephones, som inkluderer relanceringen af den meget populære Nokia 3310, så ser det endnu bedre ud for Nokia. Når det kommer til featurephones så er selskabet førende med et salg på 20,7 millioner enheder i 2017.

 – Nokia smartphones solgte stort i sidste års julehandel

Lægges salget af featurephones og smartphones sammen så rykker det Nokia op på sjette pladsen af listen over bedst sælgende mobilproducenter.

Det er spændende hvad 2018 byder på. Forventningerne er høje. Og måske vi allerede til Mobile World Congress 2018 bliver klogere på det.

 – HMD Global arbejder på Nokia 7 Plus

Det er fortsat Samsung og Apple, der indtager henholdsvis 1. og 2. pladsen, mens Huawei er at finde på 3. pladsen.

Mere til historien

Mobile World Congress 2018 afholdes i Barcelona fra den 26. februar til 1. marts 2018, men flere producenter tyvstarter allerede søndag den 25. februar 2018 med events, hvor de afslører deres kommende produkter.

Nokia 3210 har 25 år på bagen og er klar i ny version

Et ikonisk comeback til Nokia 3210 sker i forbindelse med fejringen af ikon-mobilens 25-års jubilæum.

(mere…)
HMD teaser for Nokia 3210

Det tyder på, at HMD inden længe vil lancere en ny version af den meget ikonisk og højt elskede (af mange) Nokia 3210.

(mere…)
HMD klar med nye dumbphones

En ny serie telefoner er klar fra HMD til de, der ønsker en telefon, som man primært kan ringe og sende SMS'er fra. Og så er der snake!

(mere…)
HMD klar med den første smartphone-kollektion

HMD, du ved dem med "Nokia", er klar med deres første egen kollektion. Læs om den her.

(mere…)
Comeback til ikonisk Nokia-telefon

Det varer ikke længe før, at en ikonisk Nokia-telefon ventes at blive lanceret i ”nye klæder”.

(mere…)
Pink Barbie Flip-telefon kommer til sommer

HMD annoncerede ved Mobile World Congress et samarbejde med Mattel og afslørede ”Barbie-mobilen”.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram