Så er det endeligt farvel til Nokia – velkommen til Microsoft Lumia

7

Nokia navnet forsvinder nu. Det nye navn bliver Microsoft Lumia lyder det fra Nokia France. Microsoft Danmark har ingen kommentarer.

nokia-danmark
Nokia Danmarks udmelding om Microsoft Lumia på Facebook (Foto. MereMobil.dk)

At Nokia som brandnavn er på vej ud har været kendt længe. I forbindelse med testen af Nokia Lumia 930 skrev vi: ”Nokia slutter på toppen”. Vi forventede at produktet blev det sidste topprodukt med Nokia-navnet på.

Ifølge Business.dk bliver Frankrig det første land hvor Nokia-navnet forsvinder. Det bliver erstattet af ”Microsoft Lumia” som det nye varemærkenavn.

Fremfor bliver Microsoft Lumia brug på Facebook, Twitter og andre sociale medier. Microsoft er også i gang med stille og roligt at skifte Nokia.com til Microsoft.

– ”I de kommende dage, vil du modtage en Facebook-besked om ændring af navn på denne side.. Vi er på nippet til at blive ’Microsoft Lumia!’ Stay-tuned for mere information snart,” skriver Nokia France på Facebook.

Nogenlunde samme statement er at finde på Nokias danske Facebook side.

Elop: Nokia topmodeller får nyt navn

Microsoft Danmark: Ingen kommentar

nokia-france-lumia
Nokia Frankrigs udmelding om Microsoft Lumia på Facebook (Foto. MereMobil.dk)

Microsoft i Danmark ønsker ikke at kommentere på meldingen fra deres franske organisation.

– ”Vi har ikke noget nyt at dele på nuværende tidspunkt,” siger Katrine Prien, PR-manager i Microsoft, til Meremobil.dk.

Da Microsoft overtog Nokia skiftede mobilafdelingen navnet Microsoft Mobile Devices.

Ifølge Business.dk forventes Microsoft at ville lægges ekstra vægt på Microsoft Lumia op til julehandlen. Typisk sikrer elektronikproducenterne sig 30 procent af årets omsætning i forbindelse med julehandlen.

Tilbageblik: Tak for alt, Nokia!

Aftalen om varemærket Nokia

I forbindelse med overtagelse af Nokias mobildivision blev følgende aftale omkring branded indgået.

– Microsoft kan i en 10 års periode bruge Nokia varemærket på nuværende mobiltelefon-produktioner.

– Nokia vil fortsætte med at eje og vedligeholde Nokia varemærket.

– I en 10 års licensaftale kan Microsoft bruge Nokia varemærket på nuværende og efterfølgende produkter baseret på Series 30 og Series 40 operativsystemet.

– I en periode på 30 måneder efter indgåelse af salgsaftalen må Nokia ikke anvende Nokia varemærket på mobile enheder. Det vil sige frem til 31. december 2015.

Mere til historien

Det er endnu ikke klart hvornår Nokia varemærket vil være helt udfaset. På de nye produkter Lumia 735 og Lumia 830 står der fortsat Nokia på forsiden af telefonen samt salgsæskerne.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer