Elop: Nokia topmodeller får nyt navn

0

Microsofts overtagelse af Nokias mobildivision blev endelig afsluttet i fredags og nu afslører topchefen, at topmodellerne hurtigt får nyt navn.

Nokia Lumia 930
Nokia Lumia 930 (Foto: Nokia)

I fredags faldt de sidste brikker på plads i handlen af Nokias mobildivision og Microsoft er nu formelt ejer af mobildivisionen, mens de tilbageværende dele af Nokia fortsætter under eget navn, så afslører topchef Stephen Elop nu, at Nokias varemærke på smartphones, hurtigt vil blive udfaset af Microsoft.

Det skriver DR.dk. Denne udfasning sker selvom Microsoft har købt retten til at bruge navnet i en periode.

 – Nokia er overtaget af Microsoft – Elop bliver

– “Nokia-varemærket kan bruges af Microsoft til mobiltelefonerne i en periode, men vil ikke blive brugt til smartphones særlig længe. Vi arbejder på at finde et nyt navn,” sagde Stephen Elop i et live-interview med læserne på Nokia Conversations.

Der skelnes mellem de smartphones som tilhører Lumia-serien og de mobiltelefoner, der udgør de mere simple telefoner, så som Asha-serien og den generelle Nokia-serie.

På de mere simple telefoner har Nokia nemlig fortsat et stærkt brand i nogle dele af verden, og det vil Microsoft videreføre over noget tid.

Lyt til vores podcast: Hvad nu med Nokia?

Nokia var gennem en årrække kongen af mobilmarkedet, men har de sidste år kæmpet og blandt andet aflivet deres eget Symbian-system, samt afløseren Meego og de sidste par år har styresystemet for topmodellerne været Windows Phone, som netop er udviklet af Microsoft.

Senest har Nokia også sendt et par modeller på markedet med en tilpasset version af Android-systemet, hvilket inkluderer Microsofts-tjenester i stedet for Googles. Disse telefoner er dog ikke lanceret på det danske marked.

Mere til historien

Nokia har netop offentliggjort nyt regnskab, samt en ny direktør (Rajeev Suri), der er hentet fra netværksdivisionen i Nokia. Rajeev Suri skal udvikle den del af Nokia, som består af patenter og nye teknologier, der ikke er fulgt med i handlen til Microsoft. Stephen Elop fortsætter i øvrigt som direktør for Microsoft Devices-division, hvor Microsoft Mobile (tidligere Nokia) hører under.

Læs også kommentaren: Tak for alt, Nokia!

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer