Husker du: Samsung Galaxy S – den ændrede alt

Samsung Galaxy S ændrede alt for Samsung i 2010. Tag med tilbage. Dengang hvor 512 MB RAM var vildt.

Samsung Galaxy S
Samsung Galaxy S (Foto: MereMobil.dk)

Tilbage i 2010 lurede vi ikke i krystalkuglen, at Samsungs Galaxy S-serie ville være medvirkende til at gøre Samsung til verdens største smartphoneproducent mange år i træk. Men i 2019 er det en realitet.

2019 er 10-årsjubilæet for Samsung Galaxy S-serien, hvilket fejres onsdag den 20. februar 2019, hvor Samsung offentliggør dette års flagskibe ved en event i San Francisco.

Da Samsung i 2010 lancerede deres telefon med modelnummeret i9000 var det nok de færreste, som havde forudset det var en telefonserie, der ville få så stor en betydning for Samsung.

Samsung annoncerede Galaxy S i marts, mens den officielle salgsstart var den 4. juni 2010. Salgstallene var på 24 millioner enheder, ifølge Wikipedia, som har salgstal der er opgjort den 14. januar 2013.

Specifikationerne på Galaxy S var meget anderlede, end det vi nu forventer af en topmodel. Der var kun 512 MB RAM på Galaxy S.

Specifikationerne på Samsung Galaxy S

 • Skærm: 4 tommer Super AMOLED
 • Opløsning: 480 x 800 pixels, 233 PPI
 • Styresystem: Android 2.3.6 Gingerbread med TouchWiz UI
 • Processor: Samsung Exynos 3 (kendt som Hummingbird)
 • CPU: 1.0 GHz ARM Cortex A8
 • GPU: PowerVR SGX 540
 • Intern hukommelse: 8 GB / 16 GB
 • Ekstra hukommelse: MicroSD på op til 64 GB
 • RAM: 512 MB
 • Kamera: 5 megapixels med auto fokus, 720p HD video
 • Frontkamera: VGA kamera
 • Fysiske mål: 122.4 x 64.2 x 9.9-14 mm
 • Vægt: 119 gram
 • Batteri: 1.500 mAh

VIDEO: Husker du Motorola Razr? Verdens mest solgte klaptelefon

Samsung Galaxy S
Samsung Galaxy S (Foto: MereMobil.dk)

2019 vs. 2010

I 2019 har selv de billigere low-end telefoner ikke specifikationer, der minder om dem som Galaxy S kom med. Dengang var det virkelig toppen af poppen. Det viser også, hvor meget der er sket i udviklingen på mobilmarkedet.

512 MB RAM, 8 eller 16 GB intern hukommelse og et batteri på 1.500 mAh var hvad flagskibsmodellen kom med i 2010. I 2019 taler vi en Galaxy S10 med 6 GB / 8 GB RAM og 128 GB / 512 GB intern hukommelse, samt et batteri med 2,2 gange så høj kapacitet. Det var i øvrigt 8 GB hukommelses modellen, der kom på det danske marked. Så ville man mere end dette, så krævede det et microSD-kort.

Skærmen er vokset fra 4 tommer og til 6,1 tommer. Mens skærmopløsningen er gået fra 480 x 800 pixels til 3040 x 1440 pixels. Så der har altså været mange opgraderinger.

Prisen var 4.900 kroner uden abonnement, da telefonen kom i handlen.

Samsung Galaxy S’erne – historien fra S til Galaxy S8

Tilbageblik på Samsung Galaxy S

Kom med Gingerbread

Android 2.3.6 Gingerbread var styresystemet i 2010, hvor vi i 2019 har Android 9 Pie, som den nyeste version. Og det er denne, som Galaxy S10'erne kommer med fra salgsæsken.

Når der lanceres nye modeller synes vi ofte, at der sker for lidt fra år til år. Men hvis vi kigger over en længere periode, så er forskellene altså store.

HUSKER DU: HTC Touch Diamond - et kæmpehit i 2008

Samsung Galaxy S
Samsung Galaxy S (Foto: MereMobil.dk)

Flere Galaxy S-modeller

Samsung har gennem tiden lanceret mange forskellige Galaxy S-modeller.

Der har eksempelvis været Galaxy S Duo, Galaxy S II Mini, Galaxy S6 Edge osv. blot for at nævne nogle af de andre modeller.

Samsung har konsekvent brugt "Galaxy"-varemærket på alle deres smartphones. Det er således ikke forbeholdt topmodellerne, hvilket i nogen grad har forvirret køberne, der til tider har haft svært ved at gennemskue hvor i "rækken" at en bestemt Galaxy-model har hørt til.

RETRO: Sådan var mobilen i 2005

Samsung Galaxy S
Samsung Galaxy S (Foto: MereMobil.dk)

Mere til historien

Samsung har sideløbende med Galaxy S-serien også udviklet Galaxy Note. Den første Galaxy Note kom i 2011 altså året efter den første i Galaxy S-serien.

Samsung-chef bekræfter: Galaxy S23 Unpacked event i februar

En Samsung-chef har udtalt, at de vil afholde Unpacked event i februar, hvor det ventes, at Galaxy S23-serien bliver afsløret.

(mere…)
Skift selv batteri på AirTags | Guide

VIDEO: Batteriudskiftning på AirTags er let. AirTag bruger batteriet CR2032. Se her hvordan du skifter batteri på AirTag.

(mere…)
Er Samsung på vej med en ny tablet?

Rygterne svirrer om en ny tablet fra Samsung, der nok vil få navnet Galaxy Tab S8 FE.

(mere…)
Samsung: Opdateringer kommer hurtigere i fremtiden

Samsung har været hurtige til udrulningen af Android 13, men tror, at de med Android 14 kan gøre det hurtigere.

(mere…)
Her er de foreløbige rygter på Samsung S23-serien

Ifølge rygterne får Galaxy S23-serien Emergency SOS som iPhone.

(mere…)
Hvilken klaptelefon er bedst?

EP121: Klaptelefonerne Samsung Galaxy Z Flip4 og Motorola Razr 2022 er fede! Hvilken er bedst? Er de klapmobiler noget værd?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram