Holder Huaweis påstand om trådløs hurtigopladning? Vi tjekker!

Kan Huawei Mate 20 Pro virkelig oplade hurtigere trådløst end iPhone Xs Max kan med kabel? Det har jeg efterprøvet.

– ”Huawei Mate 20 Pro kan oplades hurtigere med vores nye trådløse hurtigoplader, end iPhone Xs Max kan oplades via kabel med den medfølgende oplader ”

Denne påstand kom Huawei med, da Mate 20 Pro blev lanceret i efteråret 2018. Jeg er altid skeptisk overfor sådanne udmeldinger. Derfor har jeg faktatjekket Huawei.

Huawei Wireless Charger (model CP60): Output på maksimalt 15 watt ved opladning af understøttede telefoner. Pris: 380-500 kroner.

Ifølge Huawei kan deres nye trådløse oplader, model CP60, oplade Huawei Mate 20 Pro fra 0 til 31 procents kapacitet på 30 minutter.

Batteriet er på 4.200 mAh. Den skal dermed oplade 1.302 mAh på en halv time – svarende til 43.4 mAh per minut. Det er næsten dobbelt så hurtigt som den hurtigste opladning i min store guide til trådløse opladere, der blev udgivet i sommer.

Batteriet i iPhone Xs Max har en kapacitet på 3.174 mAh.

GUIDE: Disse gamle smartphones tager de bedste billeder

Huawei vinder over Apple

Efter opladning i 30 minutter ramte batteriet i Huawei Mate 20 Pro præcis 31 procents kapacitet. Fuldstændigt som Huawei påstod ville være tilfældet.

Opladningen af iPhone Xs Max med den medfølgende 5 watts oplader forøgede kapaciteten til 19 procent på en halv time. Det svarer til 20,1 mAh per minut.

Huawei er altså i stand til at oplade væsentligt hurtigere med den trådløse oplader (model CP60) end Apple formår med den oplader, der ligger i salgspakken til iPhone Xs Max.

I øvrigt var iPhone Xs Max godt fire timer om at nå 100 procent.

Trådløs opladning er blevet hurtigere

Lanceringen af både Huawei Mate 20 Pro og Huawei Wireless Charger viser, at opladningsteknologierne udvikler sig rigtigt hurtigt.

Trådløs opladning har traditionelt været skuffende langsomt. Derfor har der ikke været de store incitamenter til at investere i sådanne produkter, men det ændrer sig nu.

Inden du køber en trådløs oplader, så se efter produkter med et højt output i watt. Energien til batteriet overføres med induktion, og mange opladere har et stort energispil.

Samsungs trådløse oplader EP-N5100 har et energitab op omkring 60 procent. 15 watts input giver altså kun 9 watts output.

Samsung kommer med hurtigere trådløs opladningBLIV OPDATERET GRATIS: Tre gange om ugen udsendes nyhedsbrevet ‘Kaffepause ☕️ med tech‘. Tilmeld dig her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager som tak vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.


Mere til historien

Huawei Wireless Charger, CP60, benytter Qi standarden til opladning. Andre telefoner på markedet kan også benytte Huaweis oplader. Samsung Galaxy S9+ registrerer endda Huaweis oplader som ”trådløs hurtigopladning”.

Derfor behøver du ikke et større batteri i din telefon

BAGGRUND: Løsningen på dine batteriproblemer er ikke nødvendigvis et større batteri.

(mere…)
Huawei har succes på elbilmarkedet

Samarbejdet mellem Seres og Huawei går rigtig godt og de sælger biler som aldrig før på det kinesiske marked.

(mere…)
Min mening om Xiaomi 14

VIDEO: Xiaomi 14 er på papiret en spændende topmodel-smartphone med Leica-kamera. Desværre er den for dyr og ikke så god som konkurrenterne.

(mere…)
M3 MacBook Air test | en lækker lille opgradering

TEST: Forvent ikke en revolution i MacBook Air M3. Forvent en lækker lille, og dyr, opgradering. Læs min MacBook Air test her.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
OnePlus 12R er måske den perfekte budget-telefon i 2024

VIDEO: Du vil have en billig Android-smartphone, der stadig er rigtig god? Se min test af OnePlus 12R her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
36 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram