Disse gamle smartphones tager de bedste billeder

GUIDE: Brugte smartphones kan sagtens have et fremragende kamera. Vi stiller skarpt på markedets bedste kameratelefoner, som du kan købe brugt.

Over de seneste par år er kameraudviklingen på smartphones eksploderet. For hver ny topmodel sættes en ny rekord i fotokvalitet. Det viser opgørelser fra DxOMark, der er anerkendt verden over som en pålidelig reference inden for vurderinger af kameraernes formåen.

For halvandet år siden skrev jeg følgende overskrift: ”HTC U11 er ny kamerakonge”. HTC’s topmodel fra foråret 2017 blev blandt andet rost for et lysstærkt kameramodul med god gengivelse af fine detaljer og k­­­ontrast, samt evnen til at ramme den rigtige eksponering.

HTC U11 scorede 90 point – den hidtil højeste pointscore på DxOMarks opgørelser. Blot et år senere blev baren hævet til 109 point.

Er det kun ét år gamle smartphone-kamera så elendigt i dag? Absolut ikke! Du kan stadig tage fine billeder med smartphones, der har 1-2 år på bagen. Fordi modellerne nu kan findes brugte, kan du endda gøre et fremragende køb, hvor prisen, kvaliteten af telefonen samt kameraet er et rigtigt godt match.

Disse 5 telefoner tager de bedste billeder

Hvis du vil have toppen af poppen i kamerakvalitet, skal du lige nu købe en af følgende modeller:

  1. Huawei P20 Pro (109 point)
  2. Apple iPhone Xs Max (105 point)
  3. HTC U12+ (103 point)
  4. Samsung Galaxy Note 9 (103 point)
  5. Huawei P20 (102 point)

Tallene i parentes er pointantallet fra tests hos DxOMark. Jo flere point jo bedre. Men du betaler kassen for telefonen, hvis du køber en i denne kategori.

Her er nypriserne:

  • Huawei P20 Pro: 5.000-5.500 kroner
  • Apple iPhone Xs Max: 9.000-12.000 kroner
  • HTC U12+: 5.500-6.000 kroner
  • Huawei P20: 3.700-4.000 kroner
Testbillede fra HTC U11 (Foto: MereMobil.dk)

Dette billede er taget med HTC U11 (Foto: MereMobil.dk)

På brugtmarkedet kan du imidlertid hente besparelser på et par af modellerne.

Du kan sagtens finde en helt ny smartphone i prisklassen omkring 2.800 kroner, men ikke en hvor kameraets kvalitet er på højde med kameraet i en af de nævnte (brugte) telefoner.

Priserne er indhentet via Pricerunner den 17. oktober 2018.

Huawei P20 Pro overgår alle i en stor kameratest

Et godt kamera til lavpris

Lad os skrue tiden tilbage til foråret 2017. Der hvor den tidligere omtalte HTC U11 scorede 90 point og var kamerakongen.

Går du en smule på kompromis med fotokvaliteten, finder du en god, brugt smartphone med et godt kamera ved at vælge en af følgende tre modeller:

Tallene i parentes er pointantallet fra tests hos DxOMark.

Dette billede er taget med Huawei P20 Pro, der netop nu har det bedste smartphone-kamera på markedet (Foto: MereMobil.dk)

HTC U11 har jeg fundet på DBA til 2.000 kroner. Samsung Galaxy S7 eller Galaxy S7 Edge starter fra 1.200 kroner. iPhone 7 kan du alt efter modelversion, farve og stand finde fra omkring 2.000 kroner og opad.

Du vil med alle tre telefoner kunne tage fine og fornuftige billeder. Sammenlignet med årets helt nye modeller ligger den største kompromis i fotografering når lyset er dårligt. Her er de nyeste telefoner blevet en del bedre. Men til allround fotografering holder både HTC, Samsung og Apple stadig.

VIDEO: Portrætfotos kræver ikke længere en meget dyr smartphoneHusk lyset…

Uanset hvor godt et kamera du har, så bliver du ikke en god fotograf på grund af teknologien.

– ”Amatører bekymrer sig om udstyret. Professionelle bekymrer sig om lyset”. Dette er et almindeligt mantra i fotoverdenen. Det holder fuldt ud, og kan overføres til mange andre brancher.

Uanset hvor dyr en guitar du køber, så bliver du ikke en god guitarist på grund af guitaren. Du bliver god, fordi du øver dig.

Tænker du over lys, skygger og refleksioner, kommer du rigtigt langt.

Portrætter med en billig smartphone

Mere til historien

Denne artikel har tidligere været bragt på DBA Guide.

Festivalklar? Sådan vælger du den rigtige powerbank

GUIDE: Den bedste powerbank er ikke den billigste. Her er mindst 5 gode råd til, hvordan du vælger den rigtige powerbank.

(mere…)
Fotofejl på iPhone er løst

KORT NYT: Apple har udsendt en ny softwareopdatering, der retter fejlen med slettede billeder, som pludselig dukkede op igen.

(mere…)
Tech-gaver til konfirmanden? Få idéer her

KØBSGUIDE: Står du og skal til konfirmation? Og hvad skal konfirmanden så have? Vi kommer her med tips til tech-gaver.

(mere…)
Papirkurven i Gmail stjæler din gratis plads

TIP: Hvis din gratis plads i Gmail er ved at løbe tør, skal du tjekke papirkurven og et par andre ting.

(mere…)
Holder din elbil stille i længere tid? Det skal du vide

TIP: Her får du en række gode råd, hvis du planlægger, at din elbil skal holde stille i en længere periode.

(mere…)
Google overrasker: Gør betalingsfunktioner gratis

Google Fotos åbnes nu lidt mere for dem, som ikke har et Google One abonnement.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram