Samsung kommer med lynhurtig trådløs oplader

0

Trådløs opladning med 15 watts effekt er på vej fra Samsung. Det er spændende om de kan slå Huaweis tilsvarende trådløse oplader.

Det lader til, at Samsung er på vej med en ny trådløs oplader, der understøtter hurtigopladning. I hvert fald har FCC (organisationen der certificerer og godkender teknologi til det amerikanske marked) godkendt en 15 watts trådløs Samsung oplader.

Den nye oplader, med modelnummeret EP-P5200, har et input på 12 volt / 2.1 ampere. Den skulle være i stand til at levere et output på cirka 15 watt.

Samsungs nuværende trådløse hurtigoplader (EP-N5100) er certificeret til 9 volt / 1.67 ampere input og et output på 9 volt / 1 ampere. Det svarer til 15 watts input og 9 watts output-effek, skriver GSMArena.

Trådløs opladning har et stort energitab. Omkring 60 procents tab i Samsungs tilfælde.

I forbindelse med en test af trådløse opladere, som jeg tidligere har bragt på MereMobil.dk. Samsung oplyste, at EP-N5100 opladeren havde et output på 15 watt – og at Samsung Galaxy S9 og Galaxy S9+ begge understøtter trådløs hurtigopladning ved 15 watt.

GUIDEHer er de bedste trådløse opladere (juli 2018)

Selvom oplysningerne fra Samsung, når vi sammenholder med udmeldingen fra GSMArena, ikke helt passer, så var Samsungs trådløse oplader den hurtigste og bedste i alle testens faser.

Samsung Galaxy S10 og Galaxy S10+ ventes at kunne udnytte hurtigopladningen endnu mere effektivt. Altså en helt naturlig udvikling.

Huawei er foran

Huawei præsenterede samtidigt med Huawei Mate 20 Pro i efteråret 2018 en trådløs hurtigoplader, der kan levere et output på cirka 15 watt. Dette kan udnyttes af Mate 20 Pro, der i min test kan oplades til 33 procents kapacitet på 30 minutter.

Batteriet i Mate 20 Pro har en samlet kapacitet på 4.200 mAh. 33 procent svarer altså til, at der lades 1.386 mAh på 30 minutter eller 46.2 mAh i minuttet. Det kan ingen andre telefoner på markedet præstere lige nu.

Hvorvidt Samsung Galaxy 10-modellerne kan lade i samme hastighed som Huawei Mate 20 Pro har vi fortsat til gode at afprøve.

Samsung har tidligere bekræftet, at Galaxy S10-modellerne præsenteres den 20. februar ved et pressemøde i San Fransisco.

BAGGRUNDSådan fungerer trådløs opladning

Fordele og ulemper ved trådløs opladning

Mere til historien

Selvom Samsung Galaxy S10 endnu ikke er præsenteret, så kan du allerede nu købe covers til telefonen.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer