Her er telefonerne med de dårligste antenner

45

Apples iPhone 7 og iPhone X er blandt de dårligste smartphones, når du skal på nettet. Se listerne over mobiler med de ringeste antenner her.

iPhone X
iPhone X og iPhone 7 er blandt de dårligste, når du skal på nettet fra smartphonen – i hvert fald når der måles på antennernes performance.

Dårlig mobildækning skyldes langt fra altid teleoperatørernes netværk. Din egen smartphone bærer også ansvaret, hvis du hverken kan ringe eller gå på nettet.

Antennerne inde i mobilerne er ikke et konkurrenceparameter. Simpelthen fordi mobilproducenterne ikke udleverer målingsdata på antennerne. Dermed forhindres antennekvaliteten i at blive et målepunkt i den intense konkurrence.

Ind i mellem foretages der alligevel professionelle målinger af mobilernes antenner, som kommer ud til offentligheden. I december 2018 kom en målingsrapport fra Institut for Elektroniske Systemer ved Aalborg Universitet. Rapporten, der er udarbejdet for Energistyrelsen, indeholder data på 16 telefoner.

Herunder kan du se bundskraberne i undersøgelsen.

Målingerne giver data på henholdsvis samtaler og datatrafik da der er forskel på antennernes kvalitet i de to brugsscenarier.

LÆS OGSÅ:Her er mobilerne med de bedste antenner

Samtaler: Disse telefoner skal du ikke vælge

Hvis du bor i et område, hvor dækningen er udfordret af træer, bygninger eller beton og energiruder, er du meget afhængig af antennen i din telefon, når du skal tale med nogen.

Der er forskel på om telefonens holdes i højre eller venstre hånd. Derfor er resultatet opdelt i top lister.

Holdt i højre hånd

SAMTALER2G (GSM900)3G (UMTS900)
1Huawei P10Apple iPhone Xs Max
2Apple iPhone Xs MaxHuawei P10
3Huawei P9 Lite MiniHuawei P9 Lite Mini
4Huawei P10 LiteOnePlus 6
5OnePlus 6Huawei P10 Lite

Holdt i venstre hånd

SAMTALER2G (GSM900)3G (UMTS900)
1Apple iPhone 8 PlusApple iPhone 8
2Apple iPhone 8Apple iPhone 8 Plus
3OnePlus 6OnePlus 6
4Apple iPhone 7Apple iPhone 7
5Nokia 7 PlusNokia 7 Plus

Ifølge Institut for Elektroniske Systemer på AAU er GSM900 (2G) det bedste frekvensbånd, når det handler om dækning. Tabellen viser samtaler på henholdsvis 2G og 3G (UMTS900)

Bemærk: Der er være forskel på kvaliteten af signalet alt efter hvilke frekvenser telefonen benytter, hvilket du som bruger ikke har indflydelse på. AAU har også målt på frekvenserne GSM1800 og 3G (UMTS2100). Her er bundskraberen i begge tilfælde OnePlus 6.

På nettet: Disse telefoner skal du ikke vælge

Når en smartphone bruges som en smartphone er kvaliteten af antennerne også ekstremt vigtig. Herunder kan du se listen over de enheder, som klarer dig dårligst i undersøgelsen.

Som du kan se klarer forskellige iPhones sig dårligt ved databrug, men frekvensen der benyttes er ret afgørende for placeringen på listen.

Nummer ét er den dårligste.

SAMTALER4G (LTE1800)4G (LTE2600)
1Apple iPhone 7Apple iPhone X
2Apple iPhone XNokia 7 Plus
3Huawei P10Sony Xperia XA2
4Huawei P9 Lite MiniApple iPhone 8 Plus
5Nokia 7 PlusHuawei P20 Pro

Du kan ikke selv bestemme, hvilken frekvens telefonen benytter. AAU har målt på flere frekvensbånd. I rapporten kan du gå på yderligere opdagelse og se de andre frekvenser.

Sådan testes antennerne i mobiltelefonerne

Her kan du se hvordan målingerne udføres.

Mere til historien

Rapporten fra Aalborg Universitet indeholder målinger af 16 telefoner. Telefonerne er udvalgt af Energistyrelsen og Teleindustrien. MereMobil.dk har også leveret input til listen. Siden den seneste rapport i 2016 er antennerne i telefonerne blevet en smule bedre, konkluderer AAU.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
45 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer