Apple arbejder på USB-C til iPhone

38

RYGTE: USB-C stikket rammer måske iPhone senere i år, hvis Apple kan få de sidste detaljer på plads.

Måske vil de nye iPhones, der ventes at komme i efteråret, være uden Lightning-stikket i stedet vil USB-C blive anvendt. Ligesom det gør på de fleste Android-telefoner.

Det kan dog også være, at Apple bliver nødt til at udskyde introduktionen af USB-C til 2020. Grunden til dette er, at Apple endnu er nået frem til et reference-design på stiktypen i forhold til iPhone. Det skriver bloggen Macotakara, der er en blog, som følger underleverandører.

Macotakara har en fornuftig succesrate i at forudsige udviklingen, skriver 9to5mac.

Det er næppe en stor nyhed, at Apple vil benytte USB-C på iPhone. I 2017 røg Macsafe-stikket væk fra Mac-computere til fordel for USB-C. November 2018 sagde vi goddag til iPad Pro 2018, der blev den første iPad med USB-C stik i stedet for Lightning.

Derfor er det helt naturligt, at iPhone og flere iPad-modeller står på spring til også at tage skiftet. Dette var også noget jeg beskrev i mine forudsigelser for 2019.

Samtidigt med introduktionen af USB-C på iPad Pro 2018 tog Apple også et ekstra skridt, og fjernede 3,5 mm. hovedtelefonstikket. Det betød samtidigt, at mange må købe en USB-C til 3.5 mm. adapter til en vejledende pris på 79 kroner.

Rygterne popper op igen og igen med jævne mellemrum.

Svaret på rygterne omkring USB-C i iPhone får vi senere på året.

USB-C stikket blev meldt klar til forbrugerne i august 2014. Allerede i november samme år blev Nokia N1 præsenteret. Denne tablet med 7,9 tommer skærm er angiveligt den første enhed, der benyttede sig af det nye USB-stik.

Mere til historien

I august 2016 sprang Samsung også på USB-C stikket. Samsung Galaxy Note 7 blev Samsungs første smartphone med USB-C. Dette var der bare ikke så mange, der lagde mærke til, da Note 7 jo blev en eksploderende katastrofe for Samsung.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
38 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer