Apple arbejder på USB-C til iPhone

RYGTE: USB-C stikket rammer måske iPhone senere i år, hvis Apple kan få de sidste detaljer på plads.

Måske vil de nye iPhones, der ventes at komme i efteråret, være uden Lightning-stikket i stedet vil USB-C blive anvendt. Ligesom det gør på de fleste Android-telefoner.

Det kan dog også være, at Apple bliver nødt til at udskyde introduktionen af USB-C til 2020. Grunden til dette er, at Apple endnu er nået frem til et reference-design på stiktypen i forhold til iPhone. Det skriver bloggen Macotakara, der er en blog, som følger underleverandører.

Macotakara har en fornuftig succesrate i at forudsige udviklingen, skriver 9to5mac.

Det er næppe en stor nyhed, at Apple vil benytte USB-C på iPhone. I 2017 røg Macsafe-stikket væk fra Mac-computere til fordel for USB-C. November 2018 sagde vi goddag til iPad Pro 2018, der blev den første iPad med USB-C stik i stedet for Lightning.

Derfor er det helt naturligt, at iPhone og flere iPad-modeller står på spring til også at tage skiftet. Dette var også noget jeg beskrev i mine forudsigelser for 2019.

Samtidigt med introduktionen af USB-C på iPad Pro 2018 tog Apple også et ekstra skridt, og fjernede 3,5 mm. hovedtelefonstikket. Det betød samtidigt, at mange må købe en USB-C til 3.5 mm. adapter til en vejledende pris på 79 kroner.

Rygterne popper op igen og igen med jævne mellemrum.

Svaret på rygterne omkring USB-C i iPhone får vi senere på året.

USB-C stikket blev meldt klar til forbrugerne i august 2014. Allerede i november samme år blev Nokia N1 præsenteret. Denne tablet med 7,9 tommer skærm er angiveligt den første enhed, der benyttede sig af det nye USB-stik.

Mere til historien

I august 2016 sprang Samsung også på USB-C stikket. Samsung Galaxy Note 7 blev Samsungs første smartphone med USB-C. Dette var der bare ikke så mange, der lagde mærke til, da Note 7 jo blev en eksploderende katastrofe for Samsung.

De seneste rygter om kommende iPhone

Bliver 2024 året, hvor Apple kommer med en foldbar iPhone? Eller hvad skal vi forvente af Apples næste iPhone.

(mere…)
iPhone SE (4. generation) får to features fra iPhone 15 Pro

Det er uvist, hvornår Apple er klar med den næste iPhone SE-model. Rygterne svirrer i stor stil og det forlyder den får to features fra iPhone 15 Pro.

(mere…)
Apple Arcade får flere titler op til julen

KORT NYT: Med julen lige om hjørnet, så er der kommet flere spil til Apple Arcade, hvis du har brug for lidt afslapning.

(mere…)
OLED skærme og flere størrelser på vej til iPad

RYGTE: Selvom 2023 ikke er helt slut endnu, så forventes der ikke nogen nyheder til iPad-fronten i år. Det vil både iPad Pro og iPad Air lave om på i 2024.

(mere…)
iMessage kan nu flyde frit til og fra Android-enheder

Ny app har tilsyneladende nedbrudt en mur mellem Apple og Android. Blandt andet med gruppechat på tværs af platformene.

(mere…)
Apple bringer Qi2-opladning til ældre iPhones

Den næste større iOS-opdatering bringer Qi2-opladning til iPhone 13- og iPhone 14-modellerne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
38 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram