Apple arbejder på USB-C til iPhone

RYGTE: USB-C stikket rammer måske iPhone senere i år, hvis Apple kan få de sidste detaljer på plads.

Måske vil de nye iPhones, der ventes at komme i efteråret, være uden Lightning-stikket i stedet vil USB-C blive anvendt. Ligesom det gør på de fleste Android-telefoner.

Det kan dog også være, at Apple bliver nødt til at udskyde introduktionen af USB-C til 2020. Grunden til dette er, at Apple endnu er nået frem til et reference-design på stiktypen i forhold til iPhone. Det skriver bloggen Macotakara, der er en blog, som følger underleverandører.

Macotakara har en fornuftig succesrate i at forudsige udviklingen, skriver 9to5mac.

Det er næppe en stor nyhed, at Apple vil benytte USB-C på iPhone. I 2017 røg Macsafe-stikket væk fra Mac-computere til fordel for USB-C. November 2018 sagde vi goddag til iPad Pro 2018, der blev den første iPad med USB-C stik i stedet for Lightning.

Derfor er det helt naturligt, at iPhone og flere iPad-modeller står på spring til også at tage skiftet. Dette var også noget jeg beskrev i mine forudsigelser for 2019.

Samtidigt med introduktionen af USB-C på iPad Pro 2018 tog Apple også et ekstra skridt, og fjernede 3,5 mm. hovedtelefonstikket. Det betød samtidigt, at mange må købe en USB-C til 3.5 mm. adapter til en vejledende pris på 79 kroner.

Rygterne popper op igen og igen med jævne mellemrum.

Svaret på rygterne omkring USB-C i iPhone får vi senere på året.

USB-C stikket blev meldt klar til forbrugerne i august 2014. Allerede i november samme år blev Nokia N1 præsenteret. Denne tablet med 7,9 tommer skærm er angiveligt den første enhed, der benyttede sig af det nye USB-stik.

Mere til historien

I august 2016 sprang Samsung også på USB-C stikket. Samsung Galaxy Note 7 blev Samsungs første smartphone med USB-C. Dette var der bare ikke så mange, der lagde mærke til, da Note 7 jo blev en eksploderende katastrofe for Samsung.

Mindst én af iPhone 14-modellerne bliver forsinket

Mindst en af de kommende iPhone 14-modeller skulle netop nu være forsinket pga. coronanedlukninger. Det er uvist om det påvirker salgsstarten.

(mere…)
Apples næste præsentation - datoen er klar

Datoen for den næste præsentation fra Apple er netop annonceret. Se tid og dato her.

(mere…)
Disse iPhones forventes at få iOS 16

En ny stor iOS-opdatering er på vej til iPhone. Se her hvilke telefoner, der ventes at blive opdateret til iOS 16.

(mere…)
Motorola på vej med 200 megapixels kamera-telefon

Rygterne svirrer - og har gjort længe - om en kommende Motorola telefon, der har et 200 megapixels kamera.

(mere…)
Lanceringsdatoen for iPhone 14-serien er måske afsløret

RYGTE: Der er længe til, men rygterne svirrer allerede om, hvornår Apple vil annoncere den kommende iPhone 14-serie.

(mere…)
Apple Watch Series 8 – rygter om nyt design

I efteråret kommer Apple Watch Series 8. Rygterne svirrer om, at Apple Watch vil få nyt design.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
38 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram