iPhone får USB Type-C port i 2019

RYGTE: Apple vil i 2019 tilslutte sig standarden USB Type-C på iPhone. Det betyder et farvel til Lightning stikket.

USB Type C og Lightning

USB Type C og Lightning Connector (Foto: MereMobil.dk)

Ikke i år - men næste år. Der vil vi se et skift af stiktypen på iPhone – og formentlig også iPad. Apple vil, ifølge DigiTimes, lægge Lightning stikket på hylden til fordel for den globale USB-standard.

Oprindeligt var en introduktion af USB Type-C overvejet til dette års kommende iPhone-modeller, men Apple har ikke nået at implementere stiktypen. Derfor må vi vente et år mere. Hvis rygterne holder stik.

Hvis Apple rent faktisk udskifter Lightning med USB Type-C bliver der større sammenhæng mellem stiktyperne i produkterne. For mens iPhone og iPad benytter Lightning stikket, så tilsluttede Apple sig USB Type-C i 2015 med den nye serie af Mac-computere.

Du kan dermed ikke tilslutte din iPhone til en nyere MacBook uden en Lightning til USB Type-C adapter. Blot for at nævne ét af problemerne med den rodede port-strategi, som Apple for tiden kører med.

Det blandede stikmiljø betyder også, at MacBook-ejere ofte må slås med adaptere mellem den nye og gamle USB-standard. Til gengæld kan en MacBook nu tilsluttes direkte til en ekstern USB-Type C baseret monitor. Strømmen til computeren kommer fra skærmen, og USB-portene replikeres på siden af skærmen, hvis skærmen altså har sådanne porte.

Nu skal vi jo lige se Apple implementere porten først, inden vi kan glædes over, at Apple vælger at gå all-in på den fælles USB-standard.

LÆS OGSÅ: iOS 12 gør det lettere at lukke apps på iPhone X

Mere til historien

Inden du brokker dig over, at Apple "hele tiden skifter stik" på iPhone så tjek lige historien. Lightning blev første gang brugt på iPhone 5 (oktober 2012). Altså for seks år siden. Den erstattede en 30-pin connector, der i iPhone-regi fik fem år på markedet. Til sammenligning kunne vi i 2014 fortælle om, at konkurrenten Samsung havde ændret stik 18 gange.

Mindre opdatering til iPhone

Du kan nu hente iOS 15.5 til iPhone. Der er også opdateringer til iPad, Apple Watch, Apple TV og Mac.

(mere…)
Nyt billigere Apple TV på vej

RYGTE: Skal man tro analytikeren Ming-Chi Kuo, så er Apple på vej med et nyt (og billigere) Apple TV senere i år.

(mere…)
Apple tester USB-C på iPhone

RYGTE: Lightning-stikket får (måske) snart dødsstødet fra Apple. Tests er angiveligt i gang.

(mere…)
Snapdragon 8 Gen 1+ præsenteres i næste uge

RYGTE: Skal man tro de seneste rygter, vil Qualcomm præsentere deres næste topmodel indenfor smartphone-processorer i næste uge.

(mere…)
Den ikoniske iPod takker af - en historisk æra er slut

Apple oplyser, at det er slut med den ikoniske iPod. Nu "aflives" iPod Touch, som den sidste iPod model.

(mere…)
OnePlus Nord 3 dukker op

Lanceringen af OnePlus Nord 3 er formegentlig tæt på. Den er i hvert fald netop spottet på OnePlus’ hjemmeside.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
42 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram