iPhone får USB Type-C port i 2019

RYGTE: Apple vil i 2019 tilslutte sig standarden USB Type-C på iPhone. Det betyder et farvel til Lightning stikket.

USB Type C og Lightning

USB Type C og Lightning Connector (Foto: MereMobil.dk)

Ikke i år – men næste år. Der vil vi se et skift af stiktypen på iPhone – og formentlig også iPad. Apple vil, ifølge DigiTimes, lægge Lightning stikket på hylden til fordel for den globale USB-standard.

Oprindeligt var en introduktion af USB Type-C overvejet til dette års kommende iPhone-modeller, men Apple har ikke nået at implementere stiktypen. Derfor må vi vente et år mere. Hvis rygterne holder stik.

Hvis Apple rent faktisk udskifter Lightning med USB Type-C bliver der større sammenhæng mellem stiktyperne i produkterne. For mens iPhone og iPad benytter Lightning stikket, så tilsluttede Apple sig USB Type-C i 2015 med den nye serie af Mac-computere.

Du kan dermed ikke tilslutte din iPhone til en nyere MacBook uden en Lightning til USB Type-C adapter. Blot for at nævne ét af problemerne med den rodede port-strategi, som Apple for tiden kører med.

Det blandede stikmiljø betyder også, at MacBook-ejere ofte må slås med adaptere mellem den nye og gamle USB-standard. Til gengæld kan en MacBook nu tilsluttes direkte til en ekstern USB-Type C baseret monitor. Strømmen til computeren kommer fra skærmen, og USB-portene replikeres på siden af skærmen, hvis skærmen altså har sådanne porte.

Nu skal vi jo lige se Apple implementere porten først, inden vi kan glædes over, at Apple vælger at gå all-in på den fælles USB-standard.

LÆS OGSÅ: iOS 12 gør det lettere at lukke apps på iPhone X

Mere til historien

Inden du brokker dig over, at Apple “hele tiden skifter stik” på iPhone så tjek lige historien. Lightning blev første gang brugt på iPhone 5 (oktober 2012). Altså for seks år siden. Den erstattede en 30-pin connector, der i iPhone-regi fik fem år på markedet. Til sammenligning kunne vi i 2014 fortælle om, at konkurrenten Samsung havde ændret stik 18 gange.

Apple stopper arbejdet på Vision Pro 2

Arbejdet på Apple Vision Pro 2 skulle angiveligt være stoppet til fordel for et andet headset.

(mere…)
Glæd dig til disse nyheder i Apples Besked-app

Vi har samlet nogle af de nyheder, som du kan glæde dig til, når iOS 18 udkommer senere på året.

(mere…)
Den nye Snapdragon kan blive dyrere at producere

RYGTE: Den kommende Snapdragon 8 Gen 4 kan ende med at blive noget dyrere at producere end tidligere.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold6 er lækket totalt

Et stort læk afslører angiveligt alle specifikationerne på den kommende foldbare Samsung Galaxy Z Fold6. Se dem her.

(mere…)
OnePlus Nord 4 er nok en stærk budgettelefon

Nord-telefonerne har altid givet meget værdi for pengene. Nu er OnePlus Nord 4 på vej og det tegner godt.

(mere…)
Disse telefoner får Apple Intelligence

Apple kommer med iOS 18 i efteråret til en række telefoner. Men det er begrænset, hvilke telefoner som understøtter Apple Intelligence.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
42 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram