Nu får DR TV endelig en bedre billedkvalitet

De første 100 programmer er klar i Full HD på DR TV. Flere er på vej. Højere bitrate er også indført.

DR forbedrer billedkvaliteten på deres streaming-platform DR TV, der i mobilsammenhæng er tilgængelig på Android, iPhone og iPad.

De første 100 on-demand programmer er nu tilgængelige i Full HD 1080p opløsning, og ikke som tidligere kun 720p.

Samtidigt er bitraten forøget til 4,5 Mbit/s for indholdet i arkivet. Hidtil har indhold kun været streamet med en bitrate på 3 Mbit/s. Det skriver Flatpanels.

Ifølge underdirektør i DR Teknologi, Mikkel Müller, arbejdes der også på ændrede bitrater på live-streaming. Dette skal brugerne af DR TV dog først forvente ”tidligst i foråret”.

Bitraten siger noget om, hvor hårdt komprimeret videosignalet er. Derfor bør alene denne ændring få visuel betydning af seerne.

Flatpanels har efterprøvet kvaliteten på DR TV. Målingerne viser, ganske som DR beskriver, at der er sket ændringer allerede.

DR forventer i fremtiden, at langt det meste indhold er tilgængelig i 1080p. En undtagelse kan dog være nyhedsprogrammer som nogle gange har rå- og arkivmateriale, der består af dårligere opløsninger.

Ifølge Flatpanels tilbyder DR TV kanalerne i en højere opløsning end hvad der ses på DR-kanalerne hos eksempelvis YouSee og Stofa.

DR pointerer, at de satser rigtigt meget på streaming netop nu, men indsatsen skal også hænge sammen omkostningsmæssigt.

GUIDE: Så lidt er dit dyre brugte TV værd

I 2015 var DR’s tv-app udsat for hård kritik fra TDC. TDC mente ikke, at DR’s opgave var at udvikle apps til smartphones eller f.eks. Apple TV. Ikke desto mindre er DR TV nu tilgængelig på blandt andet Chromecast, Apple TV og PlayStation.

I dag er også YouSee (tidligere TDC) tilgængelig via en app på Apple TV side om side med DR.

Mere til historien

Appen DR TV står til at få en større overhaling, hvor brugerfladen bliver opdateret. Der kommer også en anbefalingsmotor.

Netflix klar med 40 nye spil i 2023

Netflix har oplyst, at de vil tilføje 40 nye spil på deres spilplatform i år. 16 spil er i produktion ”in-house”.

(mere…)
Telmore indfører større ”valgfrihed”

Valgfrihed… lyder det fra Telmore, men er det reelt det?

(mere…)
Ny niche: Klassisk musik som streaming

Interesserer du sig for klassisk musik? Nu kan du streame over 5 millioner værker.

(mere…)
Netflix lader dig tilpasse underteksterne

KORT NYT: I dag kan du ændre underteksterne på web-versionen af Netflix, men ikke direkte på TV’et. Den funktion er klar nu.

(mere…)
DR lukker ned for TikTok

Det er slut med Curlingklubben og Adnan på TikTok, fortæller DR.

(mere…)
Spotify-appen får en stor overhaling

Spotify har startet udrulningen med en række nyheder til den populære musik-app.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram