Nu får DR TV endelig en bedre billedkvalitet

3

De første 100 programmer er klar i Full HD på DR TV. Flere er på vej. Højere bitrate er også indført.

DR forbedrer billedkvaliteten på deres streaming-platform DR TV, der i mobilsammenhæng er tilgængelig på Android, iPhone og iPad.

De første 100 on-demand programmer er nu tilgængelige i Full HD 1080p opløsning, og ikke som tidligere kun 720p.

Samtidigt er bitraten forøget til 4,5 Mbit/s for indholdet i arkivet. Hidtil har indhold kun været streamet med en bitrate på 3 Mbit/s. Det skriver Flatpanels.

Ifølge underdirektør i DR Teknologi, Mikkel Müller, arbejdes der også på ændrede bitrater på live-streaming. Dette skal brugerne af DR TV dog først forvente ”tidligst i foråret”.

Bitraten siger noget om, hvor hårdt komprimeret videosignalet er. Derfor bør alene denne ændring få visuel betydning af seerne.

Flatpanels har efterprøvet kvaliteten på DR TV. Målingerne viser, ganske som DR beskriver, at der er sket ændringer allerede.

DR forventer i fremtiden, at langt det meste indhold er tilgængelig i 1080p. En undtagelse kan dog være nyhedsprogrammer som nogle gange har rå- og arkivmateriale, der består af dårligere opløsninger.

Ifølge Flatpanels tilbyder DR TV kanalerne i en højere opløsning end hvad der ses på DR-kanalerne hos eksempelvis YouSee og Stofa.

DR pointerer, at de satser rigtigt meget på streaming netop nu, men indsatsen skal også hænge sammen omkostningsmæssigt.

GUIDE: Så lidt er dit dyre brugte TV værd

I 2015 var DR’s tv-app udsat for hård kritik fra TDC. TDC mente ikke, at DR’s opgave var at udvikle apps til smartphones eller f.eks. Apple TV. Ikke desto mindre er DR TV nu tilgængelig på blandt andet Chromecast, Apple TV og PlayStation.

I dag er også YouSee (tidligere TDC) tilgængelig via en app på Apple TV side om side med DR.

Mere til historien

Appen DR TV står til at få en større overhaling, hvor brugerfladen bliver opdateret. Der kommer også en anbefalingsmotor.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer