Læs dette før du køber iPhone Xr

GUIDE: Overvejer du iPhone Xr? Her er 3 ting du skal være opmærksom på, inden du køber Apples ’billig-iPhone’.

iPhone Xr

iPhone Xr kommer i modsætning til andre iPhones i en lang række forskellige farver (Foto: Apple)

Apple sendte i efteråret iPhone Xs og iPhone Xs Max på markedet. I november landede så iPhone Xr fra Apple %%%%. Apple omtalte selv iPhone Xr som ”the most affordable iPhone”. Dette er også rigtigt, når vi taler om den nye modelserie.

Flyver vi op i helikopteren, er det ikke et helt retvisende billede. Stamfaderen til den nye X-serie er iPhone X. Kan du finde en sådan, vil denne være et bedre køb.

Inden i drøner ud og køber iPhone Xr så læs nedenstående og bliv klogere på hvad du går på kompromis med.

1. iPhone Xr har samme motor som iPhone Xs

Hastigheden og de apps du kan køre problemfrit, er ens på iPhone Xr og de dyrere iPhone Xs og iPhone Xs Max. Begge telefoner kører på A12 Bionic processoren, der er en særdeles kraftig motor.

Uanset om du vælger en telefon med den nye processor, eller tager en iPhone med A11 Bionic (iPhone 8, iPhone 8 Plus og iPhone X) eller A10 Fusion (iPhone 7 og iPhone 7 Plus), så får du så meget maskinkraft, at du vil få svært ved at udnytte det.

2. iPhone Xr er meget bred

Størrelsen kan virke lidt voldsom på iPhone Xr. I bredden måler den 75.7 millimeter. Telefonen er en lille smule smallere end iPhone 8 Plus men noget bredere end iPhone Xs eller iPhone X.

I forhold til iPhone X og iPhone Xs er iPhone Xr desuden noget længere.

Med andre ord. iPhone Xr er ikke specielt lommevenlig. Eller nem at énhåndsbetjene, hvis du ikke har rigtig store hænder.

3. iPhone Xr har kun et enkelt-kamera

Den nye dual-kamera teknologi, der findes i blandt andet iPhone Xs og iPhone Xs Max, er sparet væk. Du må nøjes med ét 12 megapixels kamera.

Du kan stadig tage portrætbilleder med iPhone Xr, men telefonen kan ikke lave effekterne med sløret baggrund af eksempelvis kæledyr eller ting, sådan som tilfælde er på de andre telefoner.

Billedkvaliteten er i dog stadig rigtig god fra iPhone Xr.

Skal du gå uden om iPhone Xr?

Som vi beskriver i anmeldelsen af iPhone Xr så er telefonen "god nok til de fleste". Det handler faktisk ikke så meget om selve teknologien i telefonen eller brugeroplevelsen. Allermest er det designet du skal tage stilling til. Kan du leve med bredden, højden og fylden på iPhone Xr? Der er mere "spræld" i iPhone Xr end i iPhone Xs'erne, da den findes i langt flere forskellige farver.

Prismæssigt ligger vi på 6.200 kroner (cirka) for 64 GB modellen af iPhone Xr. Den tilsvarende iPhone Xs koster cirka 8.000 kroner. En besparelse på godt 1.800 kroner er værd at tage med.

Ser vi på telefonen, prisen, og hvad den kan, er iPhone Xr det absolut bedste køb i den nye serie.

2017-topmodellen iPhone X er desværre udgået, men kan du finde den som restsalg et sted til en pris omkring hvad iPhone Xr koster, så ville jeg købe iPhone X. Årsagen er: Designet er bedre og mere lommevenligt. Desuden går du ikke på kompromis med kameraet og så får du en OLED-skærm, der er en bedre skærmtype end LCD-skærmen, der sidder i iPhone Xr.

Inden du helt afskriver skærmen så husk på, alle telefoner fra Apple, før iPhone X, bruger LCD-skærme. Det er ikke en dårlig skærm. OLED er bare bedre.

Se dette før du køber

Mere til historien

iPhone Xr udtales som ”iPhone 10 r” ligesom iPhone Xs udtales ”iPhone 10 s”. Det store X er romertallet for 10. Navngivningsmæssigt udtaler mange de nyere iPhones, som X'et står for bogstavet X og altså ikke romertallet X.

Mindst én af iPhone 14-modellerne bliver forsinket

Mindst en af de kommende iPhone 14-modeller skulle netop nu være forsinket pga. coronanedlukninger. Det er uvist om det påvirker salgsstarten.

(mere…)
Apples næste præsentation - datoen er klar

Datoen for den næste præsentation fra Apple er netop annonceret. Se tid og dato her.

(mere…)
Disse iPhones forventes at få iOS 16

En ny stor iOS-opdatering er på vej til iPhone. Se her hvilke telefoner, der ventes at blive opdateret til iOS 16.

(mere…)
Lanceringsdatoen for iPhone 14-serien er måske afsløret

RYGTE: Der er længe til, men rygterne svirrer allerede om, hvornår Apple vil annoncere den kommende iPhone 14-serie.

(mere…)
Apple Watch Series 8 – rygter om nyt design

I efteråret kommer Apple Watch Series 8. Rygterne svirrer om, at Apple Watch vil få nyt design.

(mere…)
Mindre opdatering til iPhone

Du kan nu hente iOS 15.5 til iPhone. Der er også opdateringer til iPad, Apple Watch, Apple TV og Mac.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
23 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram