Robotter har indtaget børnehaven

Danske børn skal være klar til teknologi. Derfor er robotter blevet en del af dagligdagen i flere børnehaver.

Baby med tablet

Baby med tablet (Foto: MereMobil.dk)

I Furesø Kommune har fem dagtilbud haft budt robotter og andet digitalt legetøj indenfor siden begyndelsen af 2017.

- ”Det er trådløse mikroskoper, 3D-printere, specifikke musikinstrumenter og iPads med spil, som ikke i udgangspunktet handler om underholdning – men derimod er skabende og kreative,” fortæller Nikolaj Rachdi Bührmann, som er pædagogisk konsulent i kommunen til DR.

- Sundhedsstyrelsen: Begræns små børns brug af iPad og smartphone

Furesø Kommune er ikke alene om at byde de digitale robotter indenfor. Det er der flere kommuner, som har gjort.

Grunden til dette er, at man håber børn og pædagoger vil blive så trygge og bekendte med teknologien, at den vil indgå i deres hverdag på samme måde som Lego, puslespil, dukker og perler.

- ”Børnene synes, det er spændende, og vi får faktisk også øje på, at der er børn – det kan være de introverte eller de sprogligt svage børn – der udfolder nogle potentialer, som vi måske ellers ikke ser i institutionerne,” siger Nikolaj Rachdi Bührmann.

Også Stine Liv Johansen, som er lektor i børns medier ved Aarhus Universitet, mener det er vigtigt at børnene lærer om teknologien allerede i børnehaven, da det er en vigtig udvikling.

- ”Robotter kan jo lige præcis være noget af det, der kan være med til at få børnene til selv at få fingrene i teknologien, sådan så de ikke kun sidder og kigger på noget, som nogle andre har skabt til dem,” siger Stine Liv Johansen til DR.

 - For meget skærmtid skader småbørns sprog

Stine Liv Johansen fortæller også, at selvom der er iPads og skærme i mange børns fritid så kan skærmtid i hjemmet og brug af teknologi i børnehaven ikke sammenlignes. For i hjemmet er skærmtid ofte lig med underholdning og afslapning, mens det i børnehaven helst skal være fællesskab og leg.

Hvis du vil sikre dine børn en god oplevelse, når de bruger nettet fra deres smartphone, så tjek børne-abonnementerne hos Oister. Læs mere om Oister KiDS her %%%%.

Mere til historien

Tidligere har der været mange forskellige meninger omkring teknologien i børns hverdag – og at det både kunne give dem dårligere motorik, dårligere sprog og nakkeskader. Et andet forskningsprojekt har vist, at det stimulerede leg og fantasi. Hvad tænker du? Synes du det er godt eller skridt med alt det teknologi i børnehaverne.

Læs også:
- Nu får børnene deres helt egen bogtjeneste

Lyver sig ældre på sociale medier

På de sociale medier lyver nærmest hver tredje sig ældre end de er. Derfor er de online ”før tid” og ser de indhold, som ikke er alderssvarende.

(mere…)
Xplora klar med nyt smartwatch til børn

Smartwatches til børn er et bud på ”den første mobil” før de får en rigtig smartphone. Læs her om Xplora XG03, hvor du kan følge barnet via GPS.

(mere…)
Anders And & Co. skal lære ungerne at være online

En ny særlig udgave af Anders And & Co. sætter fokus på trivslen online og på digital dannelse. Anders er også styret af SOME-platformene!

(mere…)
Hvordan undgås at børn sidder på deres telefoner i skolen 

Telefonen er et godt værktøj i skolen, men skal bruges med omtanke. Har du taget debatten om, hvordan dine børn bruger deres telefoner i skoletiden? 

(mere…)
Politiet advarer om narkosalgs SMS’er til børn

Københavns Politi er ude med en advarsel, da de har oplevet flere tilfælde, hvor børn helt ned til 8 år har modtaget narko-beskeder.

(mere…)
Maneno – test af en læseapp for hele familien

ANMELDELSE: Vi har testet læseappen, Maneno, som motiverer børnene til læsning - både digitalt og i analoge bøger. Udvalget er stort, men er abonnementet pengene værd?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram