Samsung dropper 3,5 mm jackstik port på kommende flagskibe

27

RYGTE: Flere af konkurrenterne har allerede droppet den  klassiske 3,5 mm jackstik port på flere smartphones. Nu ser det ud til, at Samsung følger efter.

Samsung Galaxy Note 9 (Foto: MereMobil.dk)

Det er efterhånden mere sjældent end almindeligt, at nye smartphones kommer med 3,5 jackstik porten. Flere og flere producenter har stille og roligt fjernet den på flagskibsmodellerne. Senest har OnePlus udtalt, at den ikke kommer i deres næste topmodel OnePlus 6T.

OnePlus 6T siger farvel til 3,5 mm jackstik

Ved at fjerne jackstik-porten får producenterne plads til andet hardware. Dette kunne eksempelvis værre større batteri.

I takt med flere og flere producenter har fjernet jackstik porten, så er salget af bluetooth headsets steget markant. Der er stadig mulighed for, at mobilbrugerne kan forbinde via kabel med en USB-C til jackstik konverter.

I den forventede kommende topmodel, Galaxy S10, der ventes lanceret i foråret 2019 skulle der fortsat være en 3,5 mm jackstik port. Den første topmodel uden ventes at være Galaxy Note 10 og senere Galaxy S11. Det skriver GSMArena.com.

Samsung Galaxy S10 har fingeraftrykslæser i skærmen

Samsung har ikke kommenteret de mange rygter.

Den seneste tid har Samsung også været først med nye ting i modeller, som tilhører mellemklassen. Eksempelvis den netop offentliggjorte Galaxy A9, som kommer med fire bagkameraer. Dette er blot et af flere eksempler på, at Samsung har fået en ny mobilstrategi, hvor topmodellerne ikke nødvendigvis er først.

 – Samsung Galaxy A9 (2018) – første mobil med fire bagkameraer

Mere til historien

Nu flere og flere producenter har fjernet jackstik-porten tror du så, det er et spørgsmål om tid før de fjerner microSD-kortet? Telefonerne har mere og mere intern hukommelse, samt der findes et væld af forskellige cloud-tjenester.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
27 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer