Apple: iOS 12 er installeret på 50 procent aktive enheder

Apple er klar med de første officielle tal, der viser udbredelsen af iOS 12 opdateringen. Opdateringen er nu på halvdelen af alle aktive enheder.

Opgørelsen over udbredelsen af iOS 12 på enheder (Kilde: Apple)

Opgørelsen over udbredelsen af iOS 12 på enheder (Kilde: Apple)

Apple frigav iOS 12 til offentligheden mandag den 17. september. På mindre end en måned har mere end 53 procent af alle aktive enheder fra de seneste fire år opdateringen installeret. Det viser opgørelsen fra Apple.

Samlet set har 50 procent af alle aktive iOS-enheder nu iOS 12 installeret. Dermed er iOS 12 nu den mest benyttede softwareversion på iOS-platformen.

Tidligere har Apple kun offentliggjort én statistik. Nemlig hvordan fordelingen er generelt på alle aktive enheder, men nu er de også klar med en fordeling, som viser fordelingen på de enheder, der er kommet på markedet de sidste fire år.

På enheder der er lanceret inden for de seneste fire år, har 53 procent nu installeret iOS 12, mens 40 procent har iOS 11 installeret og 7 procent har en tidligere iOS-version.

Tallene for iOS 11 er 39 procent på opgørelsen for alle aktive iOS-enheder, mens der er 11 procent som har en tidligere version af iOS.

Dermed er tallene nogenlunde lig med dem fra analysefirmaet Mixpanel, som vi omtalte i sidste uge. Her havde iOS 12 opdateringen netop overhalet iOS 11.

Opgørelsen over udbredelsen af iOS 12 på enheder, som er lanceret de sidste fire år (Kilde: Apple)

Opgørelsen over udbredelsen af iOS 12 på enheder, som er lanceret de sidste fire år (Kilde: Apple)

Brugerne er gladere for iOS 12 end de var for iOS 11

Versionen iOS 12 følger iOS 10 når det kommet til adoptionsraten hos brugerne. Her var de længere om at tage iOS 11 til sig. iOS 11 var først på 50 procent af alle aktive enheder i starten af november, ifølge Apples officielle tal.

iOS 12 er den iOS-version, der understøtter flest enheder. Hvilket formentlig også er derfor, at Apple har valgt at opdele opgørelsen.

Med iOS 12 bliver de ældre iPhones og iPads hurtigere. Eksempelvis bliver iPhone 6 Plus op mod 40 procent hurtigere til at åbne apps, tastaturet vises op mod 50 procent hurtigere. Og åbning af kamera fra låseskærmen kan ske op mod 70 procent hurtigere.

iOS 12.1 er netop nu i betaversion og Apple har udsendt iOS 12.0.1 opdateringen, der løser de lade-problemer, som nogle iPhone Xs og iPhone Xs Max havde.

- Apple har løst oplade-problemerne på iPhone Xs

Mere til historien

På iOS 12 er det også muligt at lade Face ID genkende mere end én person. Dette finder du under ”Alternative Apperance”. Og udnytter du dette kan Face ID altså genkende to personer.

Læs også:
- iOS 12 giver dig indsigt i din mobilafhængighed
- iOS 12 gør det lettere at lukke apps på iPhone X

iOS 16.4 og iPadOS 16.4 tilføjer nye emojis

Apple har sendt iOS 16.4 og iPadOS 16.4 ud i betatest. Elsker du emojis, så er der nye emojis at glæde sig til.

(mere…)
Du skal opdatere din iPhone nu

SIKKERHED: Det er vigtigt at opdatere din iPhone, Mac og iPad, oplyser Center for Cybersikkerhed.

(mere…)
Apple frigiver ny software

iPhones, Apple TV, HomePod, Mac-computere og Apple Watches kan nu alle opdateres. Apple har frigivet nye softwareopdateringer.

(mere…)
Ny opdatering til iOS 15 er klar

Apple har netop frigivet nye softwareopdateringer, men der er også en opdatering klar til iPads og iPhones, som fortsat kører iOS 15.

(mere…)
iOS 16.3 er klar til download

Apple har netop frigivet softwareopdateringen til iOS 16.3, der byder på rettelser til iPhone. Der er også opdateringer til andre Apple produkter.

(mere…)
iOS-opdatering er klar til ældre iPhones

Apple har netop udsendt en opdatering til de enheder, som ikke er opdateret til iOS 16, men fortsat har iOS 15. Det gælder flere ældre iPhones og iPads.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram