Trump til Apple: Producer i US ellers…

7

KORT NYT: Måske rammes iPhones af et skattesmæk fra præsident Trump. Hvis ikke Apple producerer iPhones, og andre gadget i USA, så pålægges de massive tariffer.

I sin kamp for nye arbejdspladser til amerikanerne truer præsident Donald Trump ikke længere kun bilindustrien. Nu er det Apples tur.

Præsidenten opfordrer Apple til at starte opførelsen af nye fabrikker i USA, skriver Independent.

Apple har henvendt sig til den amerikanske regering, hvor de gør opmærksom på, at en produktion i USA vil føre til stigende priser på en lang række af Apples produkter inklusive smartphones, hovedtelefoner, smarthøjttalere, opladere osv.

– ”Alle tariffer ender i sidste ende som en afgift hos forbrugerne. Det vil øge prisen på Apple-produkter. Byrden af de foreslåede tariffer vil ramme hårdere i USA end i Kina,” skrev Apple blandt andet i brevet til Office of the United States Trade Representative.

 – Læs også: Nye iPhones på vej – er det Apples nye topmodel?

Reaktionen kom hurtigt fra præsidenten.

– ”Apples priser kan stige på grund af de massive tariffer vi måtte pålægge Kina. Men der er en nem løsning, hvor der vil være nul skat og faktisk et skatteincitament; producer jeres produkter i USA i stedet for Kina,” lød det fra Donald Trump.

Mere til historien

Det bliver interessant om Apple for alvor bliver ramt af Trumps skatte- og afgiftshammer eller om der indgås et forlig, inden sagen når så langt.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer