Sådan tager du screenshots på iPhone Xs og iPhone Xs Max

13

GUIDE: Lær hvordan du tager screenshots på iPhone Xs og iPhone Xs Max, som ikke har en hjemknap. Se også hvordan du finder gemte skærmbilleder.

Selvom iPhone Xs og iPhone Xs Max ikke har en hjemknap, så kan du alligevel tage screenshots på Apples 2018-iPhones. Fremgangsmåden er lidt anderledes, end på modeller om iPhone 7, iPhone 8 eller iPhone SE.

Svaret på spørgsmålet: Hvordan tager jeg screenshots på iPhone Xs og iPhone Xs Max kommer her.

  1. Du tager screenshot på iPhone Xs og iPhone Xs Max ved at holde ”Lydstyrke op” og ”Tænd/sluk” inde samtidigt.
  2. Når du hører kameralyden (hvis ikke telefonen er sat til lydløs) så blinker skærmen og skærmbilledet vises kortvarigt i det venstre hjørne.

Det er iøvrigt på samme måde, at du tager screenshots på iPhone X.

Redigering af et screenshot:

iPhone Xs screenshot guide
Du optager et skærmbillede på iPhone Xs og iPhone Xs Max ved at holde “Lydstyrke op” og “Tænd/sluk” inde samtidigt (Grafik: MereMobil.dk)

Klik billedet inden det forsvinder for at redigere dit screenshot. Så snart du klikker åbner en editor, hvor du kan tilpasse et skærmbillede, inden det gemmes eller deles.

Del et screenshot:

Når skærmen blinker, og du hører kameralyden, kan du dele skærmbillede ved at holde fingeren på miniaturen nederst i venstre hjørne. Fra delingsmenuen (der åbner) kan du sende billedet som Besked (SMS), Mail, lægge det på Facebook m.m.

GUIDE: Sådan tager du screenshots på iPhone X

Den nye iPhone Xr, der i forhold til Xs-modellerne koster betydeligt mindre, har heller ingen hjemknap. Derfor vil du skulle bruge den samme fremgangsmåde, som vi har beskrevet her, hvis du vil tage screenshots med iPhone Xr.

Sådan finder du gemte screenshots

Når et screenshot er taget, gemmes det automatisk, hvis ikke du foretager dig noget.

Du finder gemte skærmbilleder (screenshots) i appen Fotos. Ligesom det er tilfældet med andre billeder i kamerarullen, så kan du også her redigere og dele billedet.

Via knappen ”Søg” i Fotos kan du søge efter alle screenshots på din iPhone. Du skal blot skrive ”Skærmbilleder” i søgefeltet.

OVERBLIK: Dette skal du vide om iPhone Xs, Xs Max og iPhone Xr

Ingen ændringer på gamle iPhones

På ældre iPhones der ikke er en del af X-serien, tager du fortsat screenshots med den gamle metode.

  • Hold ”Hjem-knap” og ”Tænd/sluk” inde samtidigt.

I lighed med telefoner i iPhone X-serien så blinker skærmen også her når du bruger funktionen på de ældre iPhones. Redigering og deling er ligeledes en mulighed på disse telefoner.


Synes du denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.


Mere til historien

I iOS 12 har Apple åbnet for brug af tredjeparts password-managers til håndtering af brugernavne og adgangskoder. Læs her hvordan du bruger password-autofill på enheder med iOS 12.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
13 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer