Sådan er Android 9 Pie på Sony Xperia XZ3

Her er 5 Android 9 Pie funktioner du kan se frem til på Sony Xperia XZ3.

Sony Xperia XZ3 er født med Android 9 Pie ud af salgsæsken, men det er ikke helt det samme udtryk som på Googles egne Pixel-telefoner. Årsagen er, at Sony har deres egne tilpasninger af Android så det bliver en ”Sony oplevelse”.

Jeg har netop offentliggjort min anmeldelse af Sony Xperia XZ3, der efter min opfattelse er en fremragende telefon på design såvel som funktionalitet.

Android 9 Pie er fyldt med mange nye funktioner. Herunder har jeg fundet fem Android 9 Pie nyheder, som får med på Sony Xperia XZ3.

Dette skal du også vide om Android 9 Pie

1. Intelligent lysstyrke

Lysstyrken tilpasser sig ikke kun efter lyset fra omgivelserne i Android 9, som vi har set det tidligere. Nu er lysstyrke-funktionen blevet intelligent.

Via maskinlæring holder systemet øje med hvilket niveau af lysstyrke du foretrækker og hvornår.

Hvis du altid skruer ned for lyset ved sengetid, så bliver det husket og over tid indlært så det sker automatisk. Det samme sker hvis du altid skruer helt op for lyset, når du ser videoer og film.

Tilpasset lysstyrke

Tilpasset lysstyrke, der tilpasses efter ens brug (Foto: MereMobil.dk)

2. Beskyt telefonen når den låses

Lockdown er en ny mulighed, som kan bruges til at beskytte telefonen og indholdet yderligere. Lockdown, på dansk ”Lukning”, ligger i powermenuen, der kommer frem når du holder power-knappen inde et øjeblik.

Lockdown deaktiverer fingeraftrykslæseren og lukker skærmen ned. Efterfølgende skal du bruge pin-koden for at åbne telefonen igen.

Lockdown I Android 9 Pie

Lockdown I Android 9 Pie (Foto: MereMobil.dk)

3. Bedre zoom og valg af tekst

Når du vil udvælge et stykke tekst, der skal kopieres, kan du let med de to tabulatorer komme til at lave fejl. Med Android 9 Pie er kopiering blevet mere præcist.

Hold fingeren kortvarigt på noget du skal udvælge. Når du trækker i tabulatorerne, kommer et rektangulært forstørrelsesglas frem, så valget bliver mere præcist.

Valg af tekst

Tekst kan i Android 9 udvælges mere præcist (Foto: MereMobil.dk)

4. Auto-rotation af skærmbilledet

Roter Automatisk låser skærmbilledet i vertikal position, men det er irriterede, når du så vil se billeder eller video, at skulle ind i topmenuen for at oplåse rotationen for derefter at aktivere det igen.

Når skærmbilledet er låst blinker nu et lille roter-ikon i bundlinjen på telefonen. Et tryk på denne vender straks billedet, inden at påvirke den låste autorotation.

Rotationsikon

Et nyt rotationsikon i bundlinjen (Foto: MereMobil.dk)

5. Stop notifikationer fra apps

Notifikationer i toplinjen med information fra apps, nye beskeder, mistede opkald og hvad du ellers støder på, kan håndteres meget bedre med Android 9 Pie.

Du kan nu lynhurtigt stoppe udvalgte notifikationer.

Når notifikationen vises i toplinje-gardinet, så holder du bare fingeren på den. Tryk på ”Stop underretninger” for at blokere den pågældende notifikation fremadrettet.

Du kan tilpasse funktionen via Indstillinger > Apps og underretninger > Konfigurer underretninger.

Stop underretninger direkte fra topmenu-gardinet (Foto: MereMobil.dk)

Mere til historien

Sony Xperia XZ3 har plads til to SIM-kort og har desuden Wi-Fi Opkald og VoLTE indbygget, hvis udbyderen understøtter det. Jeg har brugt disse funktioner sammen med teleselskabet 3, hvor det virker uden problemer.

VIDEO: Sådan ser vores 4K optagelser fra Xperia XZ3 ud

Besked-appen på udvalgte Android-telefoner får chat-robot

Googles AI-værktøjer dukker op i Besked-appen på udvalgte Android-telefoner.

(mere…)
Apple advarer: Lav ikke mormor-tricket

TIP: Apple underkender det gamle trick med at smide en våd telefon i ukogte ris.

(mere…)
Så meget kan du spare ved at skifte til en elbil

TIP: En gennemsnitslig pendler kan spare 14.500 kroner om året ved at køre i en elbil på arbejde fremfor en dieselbil. Beregn selv.

(mere…)
Ældre Samsung Galaxy-modeller får AI-funktioner i marts

I slutningen af marts kan ejere af flere Galaxy-enheder glæde sig over, at Galaxy AI-funktionerne er klar.

(mere…)
Få et smugkig på Android 15

Google har givet et lille smugkig på den næste store Android-opdatering, som hedder Android 15.

(mere…)
Sådan kommer du i gang med backup i skyen

GUIDE: Du kan let lave backup i skyen. Her er guiden til, hvordan du kommer i gang med at sikre dine data og hvad du skal være opmærksom på.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram