Sådan er Android 9 Pie på Sony Xperia XZ3

6

Her er 5 Android 9 Pie funktioner du kan se frem til på Sony Xperia XZ3.

Sony Xperia XZ3 er født med Android 9 Pie ud af salgsæsken, men det er ikke helt det samme udtryk som på Googles egne Pixel-telefoner. Årsagen er, at Sony har deres egne tilpasninger af Android så det bliver en ”Sony oplevelse”.

Jeg har netop offentliggjort min anmeldelse af Sony Xperia XZ3, der efter min opfattelse er en fremragende telefon på design såvel som funktionalitet.

Android 9 Pie er fyldt med mange nye funktioner. Herunder har jeg fundet fem Android 9 Pie nyheder, som får med på Sony Xperia XZ3.

Dette skal du også vide om Android 9 Pie

1. Intelligent lysstyrke

Lysstyrken tilpasser sig ikke kun efter lyset fra omgivelserne i Android 9, som vi har set det tidligere. Nu er lysstyrke-funktionen blevet intelligent.

Via maskinlæring holder systemet øje med hvilket niveau af lysstyrke du foretrækker og hvornår.

Hvis du altid skruer ned for lyset ved sengetid, så bliver det husket og over tid indlært så det sker automatisk. Det samme sker hvis du altid skruer helt op for lyset, når du ser videoer og film.

Tilpasset lysstyrke
Tilpasset lysstyrke, der tilpasses efter ens brug (Foto: MereMobil.dk)

2. Beskyt telefonen når den låses

Lockdown er en ny mulighed, som kan bruges til at beskytte telefonen og indholdet yderligere. Lockdown, på dansk ”Lukning”, ligger i powermenuen, der kommer frem når du holder power-knappen inde et øjeblik.

Lockdown deaktiverer fingeraftrykslæseren og lukker skærmen ned. Efterfølgende skal du bruge pin-koden for at åbne telefonen igen.

Lockdown I Android 9 Pie
Lockdown I Android 9 Pie (Foto: MereMobil.dk)

3. Bedre zoom og valg af tekst

Når du vil udvælge et stykke tekst, der skal kopieres, kan du let med de to tabulatorer komme til at lave fejl. Med Android 9 Pie er kopiering blevet mere præcist.

Hold fingeren kortvarigt på noget du skal udvælge. Når du trækker i tabulatorerne, kommer et rektangulært forstørrelsesglas frem, så valget bliver mere præcist.

Valg af tekst
Tekst kan i Android 9 udvælges mere præcist (Foto: MereMobil.dk)

4. Auto-rotation af skærmbilledet

Roter Automatisk låser skærmbilledet i vertikal position, men det er irriterede, når du så vil se billeder eller video, at skulle ind i topmenuen for at oplåse rotationen for derefter at aktivere det igen.

Når skærmbilledet er låst blinker nu et lille roter-ikon i bundlinjen på telefonen. Et tryk på denne vender straks billedet, inden at påvirke den låste autorotation.

Rotationsikon
Et nyt rotationsikon i bundlinjen (Foto: MereMobil.dk)

5. Stop notifikationer fra apps

Notifikationer i toplinjen med information fra apps, nye beskeder, mistede opkald og hvad du ellers støder på, kan håndteres meget bedre med Android 9 Pie.

Du kan nu lynhurtigt stoppe udvalgte notifikationer.

Når notifikationen vises i toplinje-gardinet, så holder du bare fingeren på den. Tryk på ”Stop underretninger” for at blokere den pågældende notifikation fremadrettet.

Du kan tilpasse funktionen via Indstillinger > Apps og underretninger > Konfigurer underretninger.

Stop underretninger direkte fra topmenu-gardinet (Foto: MereMobil.dk)

Mere til historien

Sony Xperia XZ3 har plads til to SIM-kort og har desuden Wi-Fi Opkald og VoLTE indbygget, hvis udbyderen understøtter det. Jeg har brugt disse funktioner sammen med teleselskabet 3, hvor det virker uden problemer.

VIDEO: Sådan ser vores 4K optagelser fra Xperia XZ3 ud

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer