Skole har indført totalforbud mod mobiltelefoner

En skole på Frederiksberg har totalforbud mod mobiltelefoner for elever, lærere og forældre.

Sommerferien er slut for de fleste folkeskoleelever. Det betyder en taske fuld af bøger, penalhus, computer, iPad/tablet og formentlig en mobiltelefon i hånden.

Men på Skolen på Grundtvigsvej på Frederiksberg, ja der er mobiltelefonerne fortid. I efteråret 2017 indførte skolen nemlig nye regler, som betød mobiltelefoner er forbudt på skolens område imellem klokken 7 til 17. Det skriver Ekstra Bladet.

 - Øget koncentration hos elever på mobilfrie skoler

Forbuddet gælder ikke kun for eleverne. Lærerne og forældrene skal også efterleve reglerne.

Skulle en elev bryde reglerne bliver telefonen taget og lagt på kontoret. Efterfølgende kan barnets forældre så afhente mobiltelefonen på kontoret.

Ekstra Bladet har undersøgt 20 andre tilfældigt udvalgte skoler rundt i landet for, at høre hvad de har af mobilpolitik. Her fremgik det, at 9 af disse skoler har en fælles mobilpolitik, som gælder hele skolen. Af de skoler, som ikke har en fælles mobilpolitik oplyses det, at der muligvis kommer en fælles politik eller at der er særregler for enkelte årgange.

Skolelederen, Lise Ammitzbøll, fra Skolen på Grundtvigsvej fortæller også at forbuddet har været en stor succes. Forældrene er også yderst tilfredse med forbuddet, mens børnene både kan se fordele og ulemper ved det.

 - Smartphone-mobning: Forældre aner ikke, hvordan deres børn har det

I Frankrig er der pr. 1. august 2018 lavet et totalt forbud mod mobiltelefoner på alle skoler. Hvilket også har betydet, at det har været debatteret om Danmark skal følge efter eller hvad holdningen er. I Danmark er det dog op til skolerne mener politikerne.

Mere til historien

Hvad synes du? Synes du der skal være mobilforbud på de danske skoler? Skriv gerne hvad du mener i kommentarfeltet herunder.

5 tips til dig der køber en brugt smartphone

GUIDE: Spring de billigste brugte telefoner over, og bevar din sunde fornuft. Brug disse 5 konkrete råd, når du køber em brugt smartphone.

(mere…)
3 telefoner til under 3.000 kroner

KØBSGUIDE: Hvis dit budget til en ny telefon er begrænset, så tjek disse 3 telefoner til under 3.000 kroner.

(mere…)
Stem på din mobilfavorit i Årets Mobil 2021

AFSTEMNING: Så er afstemningen til Årets Mobil 2021 i gang. Du kan stemme på din favorit fra 2021 her. 

(mere…)
Dovne danskere har mindst 12 mio. gamle værdifulde telefoner liggende

Der ligger over 12 millioner gamle telefoner, som stadig fungerer, i danskernes skuffer, vurderer Foxway. Humac-direktør kalder det 'Dovenskab'.

(mere…)
Er din mobil langsom? Måske er det bare batteriet

TIP: Hvis din gamle mobiltelefon virker træt, så behøver du nødvendigvis ikke investere i en ny. Batteritjek og nulstilling er et sted at begynde.

(mere…)
De bedste smartphones som ikke kommer fra Kina

GUIDE: Ikke-kinesiske smartphones… Læs her hvilke telefoner der er værd at købe - og ikke kommer fra Kina.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram