Skole har indført totalforbud mod mobiltelefoner

4

En skole på Frederiksberg har totalforbud mod mobiltelefoner for elever, lærere og forældre.

Sommerferien er slut for de fleste folkeskoleelever. Det betyder en taske fuld af bøger, penalhus, computer, iPad/tablet og formentlig en mobiltelefon i hånden.

Men på Skolen på Grundtvigsvej på Frederiksberg, ja der er mobiltelefonerne fortid. I efteråret 2017 indførte skolen nemlig nye regler, som betød mobiltelefoner er forbudt på skolens område imellem klokken 7 til 17. Det skriver Ekstra Bladet.

 – Øget koncentration hos elever på mobilfrie skoler

Forbuddet gælder ikke kun for eleverne. Lærerne og forældrene skal også efterleve reglerne.

Skulle en elev bryde reglerne bliver telefonen taget og lagt på kontoret. Efterfølgende kan barnets forældre så afhente mobiltelefonen på kontoret.

Ekstra Bladet har undersøgt 20 andre tilfældigt udvalgte skoler rundt i landet for, at høre hvad de har af mobilpolitik. Her fremgik det, at 9 af disse skoler har en fælles mobilpolitik, som gælder hele skolen. Af de skoler, som ikke har en fælles mobilpolitik oplyses det, at der muligvis kommer en fælles politik eller at der er særregler for enkelte årgange.

Skolelederen, Lise Ammitzbøll, fra Skolen på Grundtvigsvej fortæller også at forbuddet har været en stor succes. Forældrene er også yderst tilfredse med forbuddet, mens børnene både kan se fordele og ulemper ved det.

 – Smartphone-mobning: Forældre aner ikke, hvordan deres børn har det

I Frankrig er der pr. 1. august 2018 lavet et totalt forbud mod mobiltelefoner på alle skoler. Hvilket også har betydet, at det har været debatteret om Danmark skal følge efter eller hvad holdningen er. I Danmark er det dog op til skolerne mener politikerne.

Mere til historien

Hvad synes du? Synes du der skal være mobilforbud på de danske skoler? Skriv gerne hvad du mener i kommentarfeltet herunder.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer