Investorerne er vilde med Apple – sætter igen rekord

REGNSKAB: Apple sælger dyrere iPhones og tjener mange penge på services og tilbehørsprodukter. Det belønnes af investorerne.

Apple har i tredje kvartal 2018 præsteret en omsætning på 53,2 milliarder dollars. I forhold til det samme kvartal for et år siden, er det en fremgang på 17 procent.

- ”Vi er begejstrede for, at dette er vores bedste juni-kvartal nogensinde,” lød det fra giganten ved fremlæggelsen af regnskabet.

Salget af iPads og Mac-computere er i kvartalet gået 5 procent tilbage på omsætningen. iPhone salget går i styksalg kun 1 procent frem, men Apples omsætning på iPhones er alligevel steget med 20 procent. Dette indikerer, at Apple har formået at sælge dyrere telefoner end i kvartalet året forinden.

Apple er blevet bedre til at trække omsætning ind fra den såkaldte ”Services” kategori. Services dækker digitalt indhold og services, AppleCare, Apple Pay og licenser. Omsætningsfremgangen er på 31 procent. Der blev omsat for 9,6 milliarder dollars alene på Services.

”Other products” går 37 procent frem på omsætningen. Det vil sige AirPods, Apple TV, Apple Watch, Beats, HomePod, iPod Touch og andre Apple varemærker. Other products omsatte for 3,7 milliarder dollars.

Q3 2018 dækker over april, maj og juni 2018.

LÆS OGSÅ: MacBook Pro opdateres med nyt tastatur

Grafisk overblik: Apples salg

[infogram id="regnskab-apple-salg-q2-2017-vs-q2-2016-1gx3pwjr8qy4mgr" prefix="iKM"]

Overblik: Q3 2017 mod Q2 2018 i styks

[infogram id="apple-regnskab-1g94pkj69010m3v" prefix="dYy"]

Så mange penge tjente Apple

Den samlede omsætning i kvartalet endte på 53,2 milliarder dollars. Overskuddet blev på 11,5 milliarder dollars, fremgår det af regnskabet.

Apple har videre oplyst, at 60 procent af salget i Q3 2018 kvartalet er sket uden for USA. I kvartalet forinden lå 65 procent af omsætningen uden for hjemmemarkedet.

Som følge af regnskabet fra investorerne begejstrede. Selskabets værdi på markedet er nu over én billion dollars værd – altså 1.000 milliarder dollars. I danske kroner svarer det til omkring 6.374 kroner.

Mere til historien

Selv Apple igen har sat rekord er det ikke verdens største smartphone-producent. Denne titel sidder Samsung stadig på. Til gengæld er Apple bedst til at tjene penge.

Lydkvaliteten bliver bedre på din iPhone

Fra iOS 16.4 forbedres lydkvaliteten ved telefonsamtaler fra iPhone.

(mere…)
iPhone 15 får hurtigopladning - men ...

Analytikeren Ming-Chi Kuo mener, at Apple på dette års iPhone-modeller får hurtigopladning - dog med begrænsninger.

(mere…)
Se den påskegule iPhone

VIDEO: Gul er forårets farve. Kom tæt på iPhone 14 i en genopfrisket variant.

(mere…)
Ny niche: Klassisk musik som streaming

Interesserer du sig for klassisk musik? Nu kan du streame over 5 millioner værker.

(mere…)
Flere sensorer på vej til Apple Watch

Et nyt patent indikerer, at Apple kan være på vej med ny måde at integrere sensorer i Apple Watch.

(mere…)
Apple klar med en masse nyt tilbehør

KORT NYT: Apple har sendt en masse nyt tilbehør på markedet til både iPhone, Apple Watch og AirTag.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram