Investorerne er vilde med Apple – sætter igen rekord

REGNSKAB: Apple sælger dyrere iPhones og tjener mange penge på services og tilbehørsprodukter. Det belønnes af investorerne.

Apple har i tredje kvartal 2018 præsteret en omsætning på 53,2 milliarder dollars. I forhold til det samme kvartal for et år siden, er det en fremgang på 17 procent.

– ”Vi er begejstrede for, at dette er vores bedste juni-kvartal nogensinde,” lød det fra giganten ved fremlæggelsen af regnskabet.

Salget af iPads og Mac-computere er i kvartalet gået 5 procent tilbage på omsætningen. iPhone salget går i styksalg kun 1 procent frem, men Apples omsætning på iPhones er alligevel steget med 20 procent. Dette indikerer, at Apple har formået at sælge dyrere telefoner end i kvartalet året forinden.

Apple er blevet bedre til at trække omsætning ind fra den såkaldte ”Services” kategori. Services dækker digitalt indhold og services, AppleCare, Apple Pay og licenser. Omsætningsfremgangen er på 31 procent. Der blev omsat for 9,6 milliarder dollars alene på Services.

”Other products” går 37 procent frem på omsætningen. Det vil sige AirPods, Apple TV, Apple Watch, Beats, HomePod, iPod Touch og andre Apple varemærker. Other products omsatte for 3,7 milliarder dollars.

Q3 2018 dækker over april, maj og juni 2018.

LÆS OGSÅ: MacBook Pro opdateres med nyt tastatur

Grafisk overblik: Apples salg

[infogram id=”regnskab-apple-salg-q2-2017-vs-q2-2016-1gx3pwjr8qy4mgr” prefix=”iKM”]

Overblik: Q3 2017 mod Q2 2018 i styks

[infogram id=”apple-regnskab-1g94pkj69010m3v” prefix=”dYy”]

Så mange penge tjente Apple

Den samlede omsætning i kvartalet endte på 53,2 milliarder dollars. Overskuddet blev på 11,5 milliarder dollars, fremgår det af regnskabet.

Apple har videre oplyst, at 60 procent af salget i Q3 2018 kvartalet er sket uden for USA. I kvartalet forinden lå 65 procent af omsætningen uden for hjemmemarkedet.

Som følge af regnskabet fra investorerne begejstrede. Selskabets værdi på markedet er nu over én billion dollars værd – altså 1.000 milliarder dollars. I danske kroner svarer det til omkring 6.374 kroner.

Mere til historien

Selv Apple igen har sat rekord er det ikke verdens største smartphone-producent. Denne titel sidder Samsung stadig på. Til gengæld er Apple bedst til at tjene penge.

MacBook Air opdateres med ny chip

Nu kommer MacBook Air i to nye udgaver, der kører på den nyeste chip fra Apple.

(mere…)
Spotify vinder… Milliardbøde på vej

Intet mindre end 1,8 milliarder euro i bøde er på vej fra EU-Kommissionen til techgigant.

(mere…)
Rygterne svirrer om nyt Apple-produkt

Skal man tro de seneste rygter, så forlyder det, at Apple måske vil annoncere et nyt produkt i denne uge.

(mere…)
Apple klar med egen sportsapp

Apple har lanceret deres egen sportsapp, som f.eks. leverer resultater og statistik i realtid.

(mere…)
Disse iPhones kan måske opdateres til iOS 18

Apple ventes, at komme med en ny stor iOS-opdatering i efteråret. Her er listen over de iPhones der ventes at kunne opdateres til iOS 18.

(mere…)
Apples elbil Apple Car droppet

Apples elbil har ladet vente på sig og nu forlyder det, at deres Apple Car-projekt er droppet helt.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram