Google hapser flere data om dig end forventet

17

Mens du mindst venter det, så indsamler Google data fra din smartphone. Selv din placering sendes til Google, selvom du har sagt nej tak.

Google er verdens største søgemaskine samt den største reklamemaskine. Den amerikanske techgigant lever af viden om brugere, og denne viden indsamles gennem alle tænkelige kanaler.

Uanset hvilken Google app- eller tjeneste du åbner, så vælter det ind på Googles servere med data om din adfærd. Det er byttehandlen for, at tjenesterne kan bruges gratis.

Nu viser det sig, at Google tilsyneladende indsamler data selv når brugerne ikke ved det. Det viser en undersøgelse fra Digital Content Next der er en sammenslutning af digitale udgivere.

Selvom Chrome browseren ikke benyttes, men blot er åben i baggrunden, sendes der data til Google, forlyder det. Hele 340 gange i døgnet eller omkring 14 gange i timen sladrer telefonen til Google om brugerens lokation.

Gennem de mange data kan Google skabe et fintmasket net over hvor brugerne har befundet sig. Helt ned til hvor lang tid det tog at cykle i børnehaven, aflevere børnene og handle i Brugsen bagefter.

Har du eksempelvis tænkt over hvordan Google i søgeresultaterne kan fortælle dig, hvornår din lokale brugsforening har allermest travlt? Det er ikke engang sikkert uddeleren selv har disse data om sin egen forretning.

GUIDE: Sådan sletter du dig selv fra Google

Google sår tvivl om rapporten

Rapporten er bestilt af en lobbyistgruppe. Forfatteren er vidne i en copyright retssag mellem Oracle og Google, lyder det fra Google.

Ifølge CNN mener Google at rapporten er vildledede.

I sidste uge fremlagde Associated Press (AP) at Googles services på Android og iPhone tracker og gemmer dine lokationsdata selvom du slår Placeringshistorik fra. Angiveligt er der en retssag på vej omkring dette punkt, skriver CNET.

LÆS OGSÅ: Vil Google opkræve betaling for brugen af Android?

I slutningen af 2017 skrev vi om systemmatisk dataindsamling om Android brugere. Så emnet er på ingen måde nyt.

Mere til historien

Selvom dataindsamlingen fra giganter som Google er enorm, så lader det ikke til at afholde folk fra at bruge deres smart-dimser. Er du bekymret over dataindsamlingen?

VIDEO: Sådan hænger du Google Wifi op

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
17 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer