Google hapser flere data om dig end forventet

Mens du mindst venter det, så indsamler Google data fra din smartphone. Selv din placering sendes til Google, selvom du har sagt nej tak.

Google er verdens største søgemaskine samt den største reklamemaskine. Den amerikanske techgigant lever af viden om brugere, og denne viden indsamles gennem alle tænkelige kanaler.

Uanset hvilken Google app- eller tjeneste du åbner, så vælter det ind på Googles servere med data om din adfærd. Det er byttehandlen for, at tjenesterne kan bruges gratis.

Nu viser det sig, at Google tilsyneladende indsamler data selv når brugerne ikke ved det. Det viser en undersøgelse fra Digital Content Next der er en sammenslutning af digitale udgivere.

Selvom Chrome browseren ikke benyttes, men blot er åben i baggrunden, sendes der data til Google, forlyder det. Hele 340 gange i døgnet eller omkring 14 gange i timen sladrer telefonen til Google om brugerens lokation.

Gennem de mange data kan Google skabe et fintmasket net over hvor brugerne har befundet sig. Helt ned til hvor lang tid det tog at cykle i børnehaven, aflevere børnene og handle i Brugsen bagefter.

Har du eksempelvis tænkt over hvordan Google i søgeresultaterne kan fortælle dig, hvornår din lokale brugsforening har allermest travlt? Det er ikke engang sikkert uddeleren selv har disse data om sin egen forretning.

GUIDE: Sådan sletter du dig selv fra Google

Google sår tvivl om rapporten

Rapporten er bestilt af en lobbyistgruppe. Forfatteren er vidne i en copyright retssag mellem Oracle og Google, lyder det fra Google.

Ifølge CNN mener Google at rapporten er vildledede.

I sidste uge fremlagde Associated Press (AP) at Googles services på Android og iPhone tracker og gemmer dine lokationsdata selvom du slår Placeringshistorik fra. Angiveligt er der en retssag på vej omkring dette punkt, skriver CNET.

LÆS OGSÅ: Vil Google opkræve betaling for brugen af Android?

I slutningen af 2017 skrev vi om systemmatisk dataindsamling om Android brugere. Så emnet er på ingen måde nyt.

Mere til historien

Selvom dataindsamlingen fra giganter som Google er enorm, så lader det ikke til at afholde folk fra at bruge deres smart-dimser. Er du bekymret over dataindsamlingen?

VIDEO: Sådan hænger du Google Wifi op

Google Maps får nyt design på Android

Google har ændret designet på Google Maps til Android. Her er ændringerne.

(mere…)
Søg i Google Fotos med AI

Google Fotos får en rigtig stor og praktisk opgradering med AI-søgning, som giver nye muligheder.

(mere…)
Google går all-in på AI

Google annoncerede forbindelse med Google I/O 2024 deres store satsning på kunstig intelligens. Få overblikket her.

(mere…)
Google I/O – sådan ser du med

Google afholder i aften deres årlige udviklerkonference, som du kan følge med i live. Se her hvordan.

(mere…)
Google I/O – disse nyheder forventer vi

Google afholder i aften deres årlige udviklerkonference. Du kan her blive klogere på, hvilke nyheder vi forventer.

(mere…)
Ny Chromecast 4K med Google TV på vej

Inden længe forventes Google at være på vej med en opdateret hardwarenyhed.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
17 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram