Sladrehank: Android fortæller Google hvor du er

Google har overvåget dig siden først på året. Og du kan ikke gøre noget ved det.

Den er god nok, siger en anonym talsperson fra Google til mediet Quartz. Google har gennem de seneste 11 måneder systematisk hentet oplysninger fra smartphones med Android installeret.

Så har du slået placeringstjenester fra på din Android-smartphone, så er din gøren og laden alligevel blevet overvåget af Google og samlet op af tech-giganten.

Ifølge DR indhentes brugerens placering, de såkaldte lokationsdata, via data fra de telefonmaster, som telefonen har været i nærheden af - også selvom der ikke er isat SIM-kort i telefonen.

De indsamlede data kædes sammen med telefonens unikke ID-nummer. Og det kan kan telefonens ejer intet gøre ved. Det er ifølge DR nemlig ikke muligt for brugeren selv at slå funktionen fra eller til. Det styres helt og aldeles af Google.

Data ikke gemt, siger Google

Ifølge Quartz afviser den anonyme talsperson fra Google, at virksomheden har gemt den indhentede lokationsdata.

Samtidig afviser talspersonen, at lokationsdataene er blevet brugt aktivt - selvom de kunne være interessante for annoncører.

Quartz har identificeret indsamlingen af data til en specifik funktion, som blev aktiveret i begyndelsen af indeværende år i Googles beskedleverings-service "Firebase Cloud Messaging".

Googles talsperson oplyser desuden til Quartz, at indhentningen af lokationsdata udfases fra slutningen af november.

Mere til historien

Ifølge de undersøgelser Quartz har foretaget, kan Googles indsamling ikke kobles sammen med specifikke telefon-modeller. Dog mener Quartz, at det er foregået på nyere Android-telefoner, da indsamlingen angiveligt er en integreret del af styresystemet.

Google dropper support på Chromecast i stilhed

Den første Chromecast fra Google vil ikke længere modtage software- eller sikkerhedsopdateringer.

(mere…)
Sådan undgår du at mobilspil stjæler og misbruger dine børns data

GUIDE: Uskyldige mobilspil lænser data om vores børn og familie. Sådan stopper du dataindsamlingen fra telefonen.

(mere…)
Din gamle Gmail-konto bliver slettet

Bruger du Gmail, eller har du brugt Gmail, vil denne nyhed interessere dig.

(mere…)
Her er Googles 2023-nyheder

OVERBLIK: Vi har her samlet nyhederne fra Google I/O 2023. Få overblikket over, hvilke nye produkter og services der er på vej.

(mere…)
Betaversionen af Android 14 er klar - du kan prøve den nu

Der er nu godt nyt, hvis du elsker at prøve nyt og har en Android-telefon. Android 14 beta er nemlig nu klar til en række enheder.

(mere…)
Google Pixel 7a test | Minimale nyheder

TEST: Min Pixel 7a test konkluderer, at nyhederne er minimale, men at produktkvaliteten er god. Læs min Pixel 7a test her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram