Sladrehank: Android fortæller Google hvor du er
Google har overvåget dig siden først på året. Og du kan ikke gøre noget ved det.
Den er god nok, siger en anonym talsperson fra Google til mediet Quartz. Google har gennem de seneste 11 måneder systematisk hentet oplysninger fra smartphones med Android installeret.
Så har du slået placeringstjenester fra på din Android-smartphone, så er din gøren og laden alligevel blevet overvåget af Google og samlet op af tech-giganten.
Ifølge DR indhentes brugerens placering, de såkaldte lokationsdata, via data fra de telefonmaster, som telefonen har været i nærheden af – også selvom der ikke er isat SIM-kort i telefonen.
De indsamlede data kædes sammen med telefonens unikke ID-nummer. Og det kan kan telefonens ejer intet gøre ved. Det er ifølge DR nemlig ikke muligt for brugeren selv at slå funktionen fra eller til. Det styres helt og aldeles af Google.
Data ikke gemt, siger Google
Ifølge Quartz afviser den anonyme talsperson fra Google, at virksomheden har gemt den indhentede lokationsdata.
Samtidig afviser talspersonen, at lokationsdataene er blevet brugt aktivt – selvom de kunne være interessante for annoncører.
Quartz har identificeret indsamlingen af data til en specifik funktion, som blev aktiveret i begyndelsen af indeværende år i Googles beskedleverings-service “Firebase Cloud Messaging”.
Googles talsperson oplyser desuden til Quartz, at indhentningen af lokationsdata udfases fra slutningen af november.
Mere til historien
Ifølge de undersøgelser Quartz har foretaget, kan Googles indsamling ikke kobles sammen med specifikke telefon-modeller. Dog mener Quartz, at det er foregået på nyere Android-telefoner, da indsamlingen angiveligt er en integreret del af styresystemet.