Slet dig selv fra Googles søgeresultater - sådan gør du

TIP: Du kan anmode Google om, at slette din pinlige fortid fra søgemaskinen. Her hjælper vi dig i gang med, at slette dine spor på Google.

Google i Mountain View, Californien (Foto: MereMobil.dk)

Google i Mountain View, Californien (Foto: MereMobil.dk)

Allerførst skal du vide, at der ikke er ret mange, som bare sidder og googler navne - og slet ikke dit. Så hvis du sidder og frygter, at hele verden kan se dig i fjollede situationer eller på talerstolen til et arrangement, som du i dag tager afstand fra, så slap af. Det sker - efter al sandsynlighed - ikke.

Men ind i mellem er det rart, at man ikke kan søge, hvad som helst om ens person på nettet.

Jagter du for eksempel et job, så kan det være meget rart ikke, at dukke op i en tre år gammel artikel om julebryggens fortræffeligheder på en iskold nat sidst i november. Og slet ikke, hvis der er video til, og det tydeligt fremgår, at julebryggen har forholdsvis høje procenter alkohol.

Sådanne pinlige minder kan godt fjernes fra den store web-suppe, men det kræver en indsats, præcision og tålmodighed fra din side.

Slet dig selv: Sådan kommer du i gang

Sådan kan du gøre - når det er søgemaskinen Google, det drejer sig om:

  • Du skal du i din anmodning til Google henvise præcist til de resultater, der dukker op, når du søger på dit navn.
  • Du skal komme med en god og plausibel begrundelse for, at du vil have det fjernet. Du skal således kunne argumentere for, at resultaterne enten er forældede eller irrelevante. For eksempel, at det kan være et benspænd for dig i din jagt på et job eller det kan være en omtale af en forbrydelse du har begået, men nu har afsonet og således betalt din straf.

Du skal være opmærksom på, at det er i Googles søgninger du kan blive fjernet. De sider søgningerne linker til vil fortsat være at finde på internettet. Hvis du vil have det indhold fjernet, skal du gå direkte til folkene bag sitet.

Start på dette link hos Google Juridiske anmodninger om fjernelse. Find derefter Indsend en retslig anmodning.

OBS: Når Google modtager din anmodning bliver den enten godkendt efter afvist. Vær opmærksom på, at hvis Google fjerner noget fra søgemaskinen, fjernes det KUN fra søgningerne. Indholdet eksisterer stadig på den oprindelige side. Når Google fjerner indhold bliver det således sværere at finde, men ikke umuligt.

Google kender dig

Du skal også være opmærksom på, at Google i det hele taget indsamler oplysninger om dig, når du for eksempel søger eller tjekker ind på et sted, som er koblet op på Googles services.

Googles historik kan nemlig ikke kun på på dato og tidspunkt vise, hvad du har lavet, hvor du har været og så videre, men også hvad du har søgt på på nettet, hvilke billeder du har kigget på, hvor du har shoppet, hvor du rejst ...

Hvis du vil fjerne de spor skal du gå ind på Googles "Min aktivitet" og fjerne de enkelte elementer.

Du kan også gå ind i din Google-konto. Her kan du se, hvad Google tror du er for i forhold til det, du søger på.

Her vil du blandt andet kunne opdage, hvilken alder og hvilke interesser Google gætter du har og dermed hvilke reklamer Google sender i din retning. Det kan du deaktivere.

- TIP: Google Maps husker hvor du sidst parkerede bilen

Googles video om fjernelse af indhold

Mere til historien

En EU-dom fra 2014 slog fast, at hvis du en søgning om dig selv støder på oplysninger om dig selv, så kan du have ret til at få dem fjernet.

Brugt iPhone – den store guide

GUIDE: En billig iPhone kan være en brugt iPhone. Læs her hvad du skal tænke over, før du køber en brugt iPhone.

(mere…)
Her er genvejen du mangler i Word

TIP: Sådan indsætter du tekst i Microsoft Word uden formatering -paste plain text  - er her endelig.

(mere…)
3 dagligdags-genveje til OnePlus 11

TIPS: Har du en OnePlus 11? Her 3 smarte genveje til funktioner, som du får glæde af i dagligdagen.

(mere…)
Sirenen - det skal dine børn vide

GUIDE: Inden det nye system til beredskabsmeddelelser i Danmark går i luften bør forældre tale med deres børn.

(mere…)
Lanceringsdato for Google Pixel Fold og Pixel 7a afsløret

Salgsstart for de kommende Google Pixel Fold og Pixel 7a telefoner er måske afsløret. Google har endnu ikke bekræftet.

(mere…)
Kan Microsoft give Google en mavepuster?

KOMMENTAR: 100 millioner brugere om dagen. Microsoft har teknologien til at ryste Google. Det bliver et helt nyt internet og ”SEO” er snart fortid.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram