Ny Microsoft Surface Go koster halvdelen af Surface Pro

1

Om tre uger ankommer de første Surface Go til Danmark. Det bliver til priser der ligger på omkring det halve af Surface Pro.

Surface Go
Surface Go (Foto: Microsoft)

For Microsoft-fans er der gode nyheder. IT-kæmpen lancerer nemlig en ny serie Surface-maskiner, som vil koste omkring det halve af Surface Pro-serien.

Serien har fået navnet Surface Go og på Microsofts hjemmeside kan man forudbestille de to planlagte versioner til en pris af henholdsvis 3.500 kroner og 4.500 kroner. Pro-seriens billigste version koster i omegnen af 7.300 kroner.

Samtidig har Microsoft lanceret en ny mus, Surface Mobile Mouse, ligesom der er mulighed for at tilkøbe tastatur i farverne sort, koboltblå og platin.

Surface-pennen virker desuden også sammen med Go-serien.

Skærm på ti tommer

Men det er ikke kun prisen, som er blevet lettet. En Surface Go vejer blot 520 gram uden tastatur og er 8,3 millimeter tyk. Skærmen er ti tommer (23,4 x 17,5 cm) med en opløsning på 1800 x 1200 pixels.

På fronten er der et 5 megapixel kamera med ansigtsgenkendelse og bagpå et 8 megapixel kamera.

Investerer man i den billigste version er der ikke plads til et SIM-kort, så man må klare sig med Wi-Fi.

Kan opgraderes

I modsætning til for eksempel iPad, fungerer Surface Go som en almindelig pc. Den er født med den lettere Windows 10 S-version, men kan som tilkøb opgraderes til en fuldfed Windows 10.

I begge Windows 10 versioner kan der arbejdes i flere programmer på én gang.

De to udgaver

Surface Go
Surface Go (Foto: Microsoft)

Surface Go er som sine storebrødre udstyret med en bagklap, så den kan stå i en vinkel på 15 grader.

Den kommer i to udgaver med henholdsvis 4 GB LP-DDR3-RAM og 64 GB SSD-harddisk og 8 GB LP-DDR3-RAM og 128 GB SSD-harddisk. Processoren er en Intel Pentium Gold 4415Y på 1,6 GHz og det integrerede grafikkort er et Intel HD Graphics 615.

Microsoft lover op til ni timers batteritid.

Mere til historien

Mens Surface Pro er Microsofts bud på den ultranemme pc til erhvervsbrug, så må Go-serien betragtes som en konkurrent til Apples nyeste iPad. Go-serien er en allround pc til sofaen eller til skolebrug.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer