Ny Microsoft Surface Go koster halvdelen af Surface Pro

Om tre uger ankommer de første Surface Go til Danmark. Det bliver til priser der ligger på omkring det halve af Surface Pro.

Surface Go

Surface Go (Foto: Microsoft)

For Microsoft-fans er der gode nyheder. IT-kæmpen lancerer nemlig en ny serie Surface-maskiner, som vil koste omkring det halve af Surface Pro-serien.

Serien har fået navnet Surface Go og på Microsofts hjemmeside kan man forudbestille de to planlagte versioner til en pris af henholdsvis 3.500 kroner og 4.500 kroner. Pro-seriens billigste version koster i omegnen af 7.300 kroner.

Samtidig har Microsoft lanceret en ny mus, Surface Mobile Mouse, ligesom der er mulighed for at tilkøbe tastatur i farverne sort, koboltblå og platin.

Surface-pennen virker desuden også sammen med Go-serien.

Skærm på ti tommer

Men det er ikke kun prisen, som er blevet lettet. En Surface Go vejer blot 520 gram uden tastatur og er 8,3 millimeter tyk. Skærmen er ti tommer (23,4 x 17,5 cm) med en opløsning på 1800 x 1200 pixels.

På fronten er der et 5 megapixel kamera med ansigtsgenkendelse og bagpå et 8 megapixel kamera.

Investerer man i den billigste version er der ikke plads til et SIM-kort, så man må klare sig med Wi-Fi.

Kan opgraderes

I modsætning til for eksempel iPad, fungerer Surface Go som en almindelig pc. Den er født med den lettere Windows 10 S-version, men kan som tilkøb opgraderes til en fuldfed Windows 10.

I begge Windows 10 versioner kan der arbejdes i flere programmer på én gang.

De to udgaver

Surface Go

Surface Go (Foto: Microsoft)

Surface Go er som sine storebrødre udstyret med en bagklap, så den kan stå i en vinkel på 15 grader.

Den kommer i to udgaver med henholdsvis 4 GB LP-DDR3-RAM og 64 GB SSD-harddisk og 8 GB LP-DDR3-RAM og 128 GB SSD-harddisk. Processoren er en Intel Pentium Gold 4415Y på 1,6 GHz og det integrerede grafikkort er et Intel HD Graphics 615.

Microsoft lover op til ni timers batteritid.

Mere til historien

Mens Surface Pro er Microsofts bud på den ultranemme pc til erhvervsbrug, så må Go-serien betragtes som en konkurrent til Apples nyeste iPad. Go-serien er en allround pc til sofaen eller til skolebrug.

Mac Studio og Mac Pro – to nye vanvidscomputere

Vil du have den ultimative computerkraft? Se nærmere på Mac Studio og Mac Pro!

(mere…)
Apple afslører ny 15-tommer MacBook Air med opgraderet skærm

Mulighed for to ekstra kerner i GPU’en, flere højttalere og større skærm. Her er MacBook Air 15-tommer.

(mere…)
Microsofts køb af Activision Blizzard er godkendt i EU

Konkurrencemyndighederne i EU har godkendt den historiske store handel af Activision Blizzard, som Microsoft foretog i starten af 2022.

(mere…)
EA-chef: Microsofts opkøb af Activision Blizzard betyder ikke noget

Microsofts opkøb af Activision Blizzard er ikke uden problemer. Konkurrenten EA er dog ikke bekymret, lyder det fra topchefen.

(mere…)
UK: Microsofts opkøb af Activision er afvist

De engelske myndigheder har spændt ben for godkendelse af Microsofts ønskede opkøb af Activision Blizzard Entertainment.

(mere…)
Windows 10 lukker om to år

Kører du Windows 10, skal du inden længe overveje at opdatere til Windows 11.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram