Microsoft arbejder måske på AirPods-rival

30

RYGTE: Et patent viser, hvilke funktioner et nyt headset fra Microsoft måske får. Se tegningen her.

Microsofts patent beskriver udelukkende headsettets funktioner og ikke dets design. Foto: Patently Mobile / Det amerikanske patentkontor.

I takt med at flere og flere telefoner vinker farvel til kablet lyd via 3,5 mm jackstik melder flere producenterne sig på banen med trådløse headsets.

Nu r tiden måske også kommet til Microsoft. Et nyt patent viser nemlig, at Surface-producenten har arbejdet på et muligt trådløst headset. Det skriver MSPowerUser, der refererer til et patent som Patently Apple har kigget nærmere på.

Samsung håner iPhone i nye sjove reklamefilm for Galaxy S9

Patentet viser, at Microsofts potentielle headset vil få en række funktioner, der ikke normalt ses i headsets. Det skulle angiveligt være i stand til at måle brugerens kropstemperatur. Hvilke overvejelser, der ligger bag denne funktion er uvist.

Det er ikke første gang, at en producent eksperimenterer eller overejer at eksperimentere med sundheds-features i et headset. Samsungs trådløse ear-buds kaldet Gear IconX har eksempelvis mulighed for at måle brugerens puls imens musikken spiller under løbeturen.

Sony har annonceret en 48 megapixels sensor til smartphone-kameraer

Microsofts patent viser også et headset, der skal være smartere end konkurrenterne. Der er nemlig indbygget support til en digital assistent. Det vides ikke, hvilken assistent, som headsettet beror på. Et godt bud er dog Microsofts egen Cortana, som du måske kender fra Windows 10.

På nuværende tidspunktet vides der intet om design. Patentet viser nemlig ikke, hvordan headsettet ser ud. I stedet beskriver patentet udelukkende nogle af de funktioner, som Microsoft har patenteret.

Tidligere har vi på MereMobil.dk skrevet, at Microsoft angiveligt vil lancere nye telefoner. Så måske disse bliver uden 3,5 mm jackstik og Microsoft derfor lancerer et nyt trådløst headset. Det var nemlig tilfældet, da Apple præsenterede iPhone 7 uden jackstik i 2016. Den blev nemlig fulgt op af AirPods.

Mere til historien

Microsoft er ikke den eneste software-gigant, der har givet sig i kast med smarte headset. Sidste år præsenterede Google sine Pixel Buds, der gør det muligt at snakke med Google Assistent.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
30 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer