Microsoft arbejder måske på AirPods-rival

RYGTE: Et patent viser, hvilke funktioner et nyt headset fra Microsoft måske får. Se tegningen her.

Microsofts patent beskriver udelukkende headsettets funktioner og ikke dets design. Foto: Patently Mobile / Det amerikanske patentkontor.

I takt med at flere og flere telefoner vinker farvel til kablet lyd via 3,5 mm jackstik melder flere producenterne sig på banen med trådløse headsets.

Nu r tiden måske også kommet til Microsoft. Et nyt patent viser nemlig, at Surface-producenten har arbejdet på et muligt trådløst headset. Det skriver MSPowerUser, der refererer til et patent som Patently Apple har kigget nærmere på.

Samsung håner iPhone i nye sjove reklamefilm for Galaxy S9

Patentet viser, at Microsofts potentielle headset vil få en række funktioner, der ikke normalt ses i headsets. Det skulle angiveligt være i stand til at måle brugerens kropstemperatur. Hvilke overvejelser, der ligger bag denne funktion er uvist.

Det er ikke første gang, at en producent eksperimenterer eller overejer at eksperimentere med sundheds-features i et headset. Samsungs trådløse ear-buds kaldet Gear IconX har eksempelvis mulighed for at måle brugerens puls imens musikken spiller under løbeturen.

Sony har annonceret en 48 megapixels sensor til smartphone-kameraer

Microsofts patent viser også et headset, der skal være smartere end konkurrenterne. Der er nemlig indbygget support til en digital assistent. Det vides ikke, hvilken assistent, som headsettet beror på. Et godt bud er dog Microsofts egen Cortana, som du måske kender fra Windows 10.

På nuværende tidspunktet vides der intet om design. Patentet viser nemlig ikke, hvordan headsettet ser ud. I stedet beskriver patentet udelukkende nogle af de funktioner, som Microsoft har patenteret.

Tidligere har vi på MereMobil.dk skrevet, at Microsoft angiveligt vil lancere nye telefoner. Så måske disse bliver uden 3,5 mm jackstik og Microsoft derfor lancerer et nyt trådløst headset. Det var nemlig tilfældet, da Apple præsenterede iPhone 7 uden jackstik i 2016. Den blev nemlig fulgt op af AirPods.

Mere til historien

Microsoft er ikke den eneste software-gigant, der har givet sig i kast med smarte headset. Sidste år præsenterede Google sine Pixel Buds, der gør det muligt at snakke med Google Assistent.

Microsoft på vej med ”Xbox-butik” til mobilen

Microsoft vil gerne tilbyde spil til gamere på smartphones, men opkøbet af Activision Blizzard er afhængig af dette.

(mere…)
Her er genvejen du mangler i Word

TIP: Sådan indsætter du tekst i Microsoft Word uden formatering -paste plain text  - er her endelig.

(mere…)
Lanceringsdato for Google Pixel Fold og Pixel 7a afsløret

Salgsstart for de kommende Google Pixel Fold og Pixel 7a telefoner er måske afsløret. Google har endnu ikke bekræftet.

(mere…)
Mobilforhandler afslører alt om kommende Samsung-modeller

En mobilforhandler har afsløret alle detaljer om kommende mellemklasse-telefoner fra Samsung - Galaxy A54 og Galaxy A34. Se specifikationerne.

(mere…)
Kan Microsoft give Google en mavepuster?

KOMMENTAR: 100 millioner brugere om dagen. Microsoft har teknologien til at ryste Google. Det bliver et helt nyt internet og ”SEO” er snart fortid.

(mere…)
Etik og AI er besværligt – fyrer vigtigt team

Microsoft har afsat et vigtigt team.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
35 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram