Sony har annonceret en 48 megapixels sensor til smartphone-kameraer

En sensor med 48 megapixels til brug i smartphone, er netop blevet præsenteret af Sony. Se Sonys imponerende demobillede.

Sony IMX586 demo

Sonys demobilleder fra IMX586 sensoren (Foto: Sony)

En ny kamerasensor fra Sony sætter nye standarder. Med 48 effektive megapixels (8000 x 6000 pixels) har IMX586 den aktuelt højeste opløsning i en smartphone-kamerasensor, lyder det fra Sony.

Det er en såkaldt 0.8-micron pixels sensor.

Hver pixel kan bruge data fra de fire tilstødende pixels. Den skulle angiveligt øge lysfølsomheden, så den nye sensor kan, med sin mikroskopiske størrelse, være lige så lysfølsom som en 12 megapixels sensor der har 1.6-micron pixel.

Ifølge The Verge eksperimenterede Nokia 808 PureView med pixel-binding allerede i 2012. Nokia satte en effektiv prop i datidens pixelsræs ved at lancere en telefon med 41 megapixels sensor. Det kunne ingen andre hamle op med.

Sony holder størrelsen nede på 8 millimeter diagonalt. Derfor skulle den høje opløsning kunne opnås uden et kamerabump på bagsiden af telefonen, forlyder det fra The Verge. Nu handler god kamerakvalitet jo ikke kun om sensoren men også om optikken. Denne kan være altafgørende for succes eller fiasko.

Sonys fokus har været på at skabe en sensor med 48 megapixels der rent faktisk er brugbare. Det kunne eksempelvis være i forhold til at skabe bedre digital zoom.

Den nye sensor kan desuden optage 4K-video med 90 fps eller 1080p video (Full HD) ved 240 fps.

I løbet af 2019 forventes sensoren at bliver tilgængelig i smartphones. Allerede i september frigiver Sony de første prøver til deres samarbejdspartnere.

Inden længe starter salget af Sony Xperia XZ2 Premium i Danmark. Her har Sony gearet kraftigt op på fotokvaliteten. Så det er naturligvis en telefon jeg glæder mig rigtigt meget til at få i hænderne. Ved IFA 2018 i efteråret vil Sony måske løfte sløret for Sony Xperia XZ3. Her bliver det interessant om Sony selv når at komme først med den nye sensor eller det må vente til den efterfølgende Xperia-generation.

Mere til historien

Sony sælger sensorer til mange af konkurrenterne. Eksempelvis er det Sonys kamerasensorer som Apple benytter i iPhone 8, iPhone 8 Plus og iPhone X.

Se mine hverdagsbilleder: Taget med Galaxy S23 Ultra

GALLERI: Se nogle af mine hverdagsbilleder, som jeg har taget med Samsung Galaxy S23 Ultra.

(mere…)
Microsoft garanterer Sony vigtig licens

En licensaftale mellem Microsoft og Sony er på bordet for at berolige konkurrencemyndighederne.

(mere…)
Eksklusiv Pixel-funktion er klar til alle

Da Google Pixel-telefonerne kom på markedet, havde de en eksklusiv feature. Nu kommer ”magisk viskelæder” ud til alle.

(mere…)
Sony Xperia 5 V – 16 GB RAM?

RYGTE: Sony er måske på vej med en ny telefon. Xperia 5 V angiveligt 16 GB RAM.

(mere…)
Nyt VR-headset fra PlayStation er i butikkerne

Det nye VR-headset til PlayStation 5 er klar på hylderne i de danske butikker.

(mere…)
Sony er klar med prisvenlige hovedtelefoner

Sony har i dag præsenteret to nye hovedtelefoner. Både til over-ear og on-ear. Prisen er ret rimelig.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram