Airpower - Apples trådløse oplader er yderligere forsinket

RYGTE: Apple AirPower, den trådløse opladestation, bliver formodentlig først tilgængelig i efteråret.

Apple AirPower

AirPower plade fra Apple der kan lade både iPhone, iPad og AirPods (Foto: Apple)

Fremtiden er trådløs, men den lader vente på sig. Da Apple præsenterede nye iPhones i efteråret var det med løftet om en ny trådløs oplader kaldet AirPower, der skal gøre det nemt at oplade iPhone, Apple Watch og AirPods. Ni måneder efter sin præsentation er den trådløse oplader stadig ikke tilgængelig. Og det kan der være flere gode grunde til. Det skriver Bloomberg.

Apple dominerende i første kvartal 2018

Modsat konkurrenterne så kan AirPower oplade tre enheder på samme tid. Og det er særligt udfordrende. Det fortæller en unavngiven kilde til Bloomberg. Ifølge kilden er en af udfordringerne, at de spoler, der skal transmittere strømmen til enhederne, kommer til at ligge oven på hinanden.

Derudover passer spolerne ikke til de samme enheder. Det betyder, at AirPower skal have tre iPhone-spoler, tre Apple Watch-spoler og tre AirPod-spoler.

Bag om Qi-trådløs opladning

Ifølge Bloomberg er der også andre udfordringer knyttet til Apples AirPower. Den trådløse oplader inkluderer nemlig en skrabet udgave af iOS. Tanken er, at AirPower-måtten kan kommunikere med de enheder, der lader op. På den måde kan den sikre den optimale overførsel af spænding.

Det er ikke første gang, at et Apple produkt er lang tid undervejs. SmarthøjtalerEN kaldet Homepod blev oprindeligt præsenteret i juni 2017. Først i februar 2018 blev højtaleren sat til salg efter to måneders forsinkelse.

Flere rygter peger på, at AirPower bliver tilgængelig i efteråret sammen med iOS 12. Derudover får AirPower formodentlig selskab er tre nye iPhones. Dem kan du læse mere om her.

Er trådløs opladning smart? Få styr på fordele og ulemper

Hvis du ikke kan vente på AirPower så kan du i dag finde flere trådløse oplader. Men ligesom AirPower har de en række fordele og ulemper. 

Mere til historien

Først i 2017 valgte Apple at understøtte trådløs opladning på iPhones. Flere Android-telefoner har understøttet trådsløs opladning de sidste par år.

Se den påskegule iPhone

VIDEO: Gul er forårets farve. Kom tæt på iPhone 14 i en genopfrisket variant.

(mere…)
Ny niche: Klassisk musik som streaming

Interesserer du sig for klassisk musik? Nu kan du streame over 5 millioner værker.

(mere…)
Flere sensorer på vej til Apple Watch

Et nyt patent indikerer, at Apple kan være på vej med ny måde at integrere sensorer i Apple Watch.

(mere…)
Apple klar med en masse nyt tilbehør

KORT NYT: Apple har sendt en masse nyt tilbehør på markedet til både iPhone, Apple Watch og AirTag.

(mere…)
Påskegul iPhone 14 og iPhone 14 Plus er klar

Apple har netop præsenteret iPhone 14 og iPhone 14 Plus i en gul farve. Specifikationer og pris har ikke ændret sig.

(mere…)
Den mest solgte smartphone i 2022 var iPhone

Den mest solgte smartphone i 2022 var en iPhone, men ikke en af dem fra iPhone 14-serien.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram