Airpower – Apples trådløse oplader er yderligere forsinket

2

RYGTE: Apple AirPower, den trådløse opladestation, bliver formodentlig først tilgængelig i efteråret.

Apple AirPower
AirPower plade fra Apple der kan lade både iPhone, iPad og AirPods (Foto: Apple)

Fremtiden er trådløs, men den lader vente på sig. Da Apple præsenterede nye iPhones i efteråret var det med løftet om en ny trådløs oplader kaldet AirPower, der skal gøre det nemt at oplade iPhone, Apple Watch og AirPods. Ni måneder efter sin præsentation er den trådløse oplader stadig ikke tilgængelig. Og det kan der være flere gode grunde til. Det skriver Bloomberg.

Apple dominerende i første kvartal 2018

Modsat konkurrenterne så kan AirPower oplade tre enheder på samme tid. Og det er særligt udfordrende. Det fortæller en unavngiven kilde til Bloomberg. Ifølge kilden er en af udfordringerne, at de spoler, der skal transmittere strømmen til enhederne, kommer til at ligge oven på hinanden.

Derudover passer spolerne ikke til de samme enheder. Det betyder, at AirPower skal have tre iPhone-spoler, tre Apple Watch-spoler og tre AirPod-spoler.

Bag om Qi-trådløs opladning

Ifølge Bloomberg er der også andre udfordringer knyttet til Apples AirPower. Den trådløse oplader inkluderer nemlig en skrabet udgave af iOS. Tanken er, at AirPower-måtten kan kommunikere med de enheder, der lader op. På den måde kan den sikre den optimale overførsel af spænding.

Det er ikke første gang, at et Apple produkt er lang tid undervejs. SmarthøjtalerEN kaldet Homepod blev oprindeligt præsenteret i juni 2017. Først i februar 2018 blev højtaleren sat til salg efter to måneders forsinkelse.

Flere rygter peger på, at AirPower bliver tilgængelig i efteråret sammen med iOS 12. Derudover får AirPower formodentlig selskab er tre nye iPhones. Dem kan du læse mere om her.

Er trådløs opladning smart? Få styr på fordele og ulemper

Hvis du ikke kan vente på AirPower så kan du i dag finde flere trådløse oplader. Men ligesom AirPower har de en række fordele og ulemper. 

Mere til historien

Først i 2017 valgte Apple at understøtte trådløs opladning på iPhones. Flere Android-telefoner har understøttet trådsløs opladning de sidste par år.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer