YouTube Music rammer snart Danmark

10

Spotify og Apple Music går nu konkurrence fra Google, der vil bruge YouTube-branded som spydspids til musikmarkedet.

YouTube Music
YouTube Music (Foto: Google)

Google går nu direkte ind i kampen om musikkunderne. YouTube Music lanceres i blandt andet Danmark.

YouTube Music åbner i USA, Australien, New Zealand, Mexico og Sydkorea den 22. maj 2018. I anden udrulningsfase åbnes tjenesten i Danmark, Østrig, Canada, Finland, Frankrig, Tyskland, Irland, Italien, Norge, Rusland, Spanien, Sverige, Schweitz og Storbritannien.

Google vil bruge det populære internetvideo-varemærke ”YouTube” til at skubbe gang i en forretning omkring musikstreaming.

ANMELDELSE: Chromecast Ultra er alle pengene værd

På det amerikanske marked er YouTube Music prissat til 9.99 dollars per måned. Dette inkluderer adgang til reklamefri musiklytning, download af musik til offline afspilning samt lytning i baggrunden – f.eks. når skærmen på telefonen er slukket.

YouTube Music vil, ligesom Spotify, også blive tilgængelig i en reklamefinansieret version.

Den danske pris er endnu ikke offentliggjort.

Googles hidtidige tjeneste Google Play Music må formodes at lukke ned i sin nuværende form på et tidspunkt. Ifølge Google fortsætter kunderne på YouTube Red og Google Play Music til deres hidtidige pris. I andre lande tilføjer Google adgang til YouTube Music Premium, så snart tjenesten bliver tilgængelig i det enkelte land. Selve musiktjeneste bliver ikke ændret, ifølge Google.

Aktierne hos konkurrenter Spotify og Pandora faldt torsdag morgen med 2 procent, efter Googles annoncering.

LÆS OGSÅ: Her er den nye gratis Spotify

Et stort marked med millionvis af kunder

Indtægterne fra musikstreamingtjenester overhalede i 2017 salget af CD’er og digitale downloads, ifølge Federation of the Phonographic Industry.

Google går ind i et marked, hvor der potentielt kan scores mange kunder og fornuftige indtægter. Spotify har rundet 75 millioner betalende kunder. Apple Music ligger på 40 millioner. Apples kunder er dog hentet væsentligt hurtigere, end Spotify har formået det.

I forbindelse med udbredelsen af YouTube Music ændres betalingsudgaven af YouTube, YouTube Red, til YouTube Premium. Prisen i USA for den fulde pakke med både Premium og Music er 11,99 dollars per måned.

LÆS OGSÅ: Nu kommer betalings-YouTube til Danmark

Mere til historien

YouTube Music åbnede i USA den 12. november 2015. Tjenesten gav adgang til videoer på YouTube, der var kategoriseret som musik. Den nye relancerede version ventes at give adgang til det samme musikkatalog, som findes på Google Play Music og andre tilsvarende tjenester.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer