Nu kommer betalings-YouTube til Danmark

2

YouTube Red skifter navn til YouTube Premium. For os danskerne er den bedste nyhed at…

YouTube Premium og YouTube Music priser
Amerikanske priser på YouTube Premium og YouTube Music. De danske priser er endnu ikke kendt. (Foto: Google)

Google har offentliggjort, at tjenesten YouTube Red skifter navn til YouTube Premium. I samme forbindelse har Google også oplyst, at tjenesten bliver tilgængelig i flere lande, hvoraf Danmark er et af disse.

Hidtil har YouTube Red kun været tilgængelig i få lande, men nu har Google altså oplyst, at de vil udbrede tjenesten.

YouTube Red, eller nu YouTube Premium, har flere år på bagen. Tjenesten blev præsenteret tilbage i 2015, men har som sagt blot været tilgængelig i få lande i de første år.

YouTube Premium er en abonnementstjeneste hvor du, ligesom på Spotify og Netflix, som eksempler, betaler for indhold uden reklamer.

Tjeneste giver også mulighed for at se videoer offline samt lytte til indhold mens skærmen på smartphonen er slukket. Ligesom på Netflix har YouTube også deres eget originale indhold, som er eksklusivt tilgængeligt for de betalende kunder.

Google driver også musiktjenesten Google Play Music. Ifølge de nyeste rygter vil Google lukke Google Play Music. I forvejen er YouTube en af verdens største platforme for distribution af musik – også selvom der er reklamer og ofte videoer med dårlig lydkvalitet.

I forbindelse med YouTube Premium får betalende medlemmer af Google Play Music adgang til YouTube Music, der nu lanceres bredt. Om det så betyder afviklingen af Google Play Music må tiden vise.

Et abonnement på YouTube Premium inkluderer også adgang til YouTube Music. Musiktjenesten kan dog også købes selvstændigt.

YouTube Premium ruller nu ud i de første lande. I runde nummer to følger blandt andet Danmark, oplyser Google.

LÆS OGSÅ: YouTube Music åbner snart i Danmark

Mere til historien

At Google ændrer navnet fra YouTube Red til YouTube Premium er i sig selv ikke en stor nyhed. Google har gennem årene ændret navn på flere af deres tjenester. Eksempelvis hed deres applikationsbutik tidligere Android Market inden den skiftede navn til Google Play Store – i daglig tale Google Play.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer