Konklusionen: Sony Xperia XZ2 Compact er en kompakt iPhone-konkurrent

34

MINITEST: Sonys mindste topmodel leverer høj ydelse i et kompakt design, men der er kompromiser. Her kan du læse vores konklusioner i kort form.

Hvordan lyder en lille telefon med tårnhøj ydelse og imponerende batteritid?

Sonys nyeste kompakt-smartphone leverer på en række afgørende punkter. Det betyder, at Sony Xperia XZ2 er et reelt Android-alternativ til folk, der vil have en kompakt telefon som iPhone 8.

BEMÆRK: Denne minitest er en forkortet udgave af vores store anmeldelse af Sony Xperia XZ2 Compact. Herunder kan du læse de vigtigste pointer fra testen.

Fordele og ulemper

Fordele

  • God batteritid
  • Identisk med storebror Xperia XZ2 på en række punkter
  • God lommestørrelse

Ulemper

  • Kameraet kan ikke følge med konkurrenterne
  • Mangler 3,5 mm jackstik og trådløs opladning
  • Fingeraftrykslæseren kræver tilvænning

Tung og kompakt

Ligesom med storebror Xperia XZ2 har Sony valgt at opdatere designet på kompakt-telefonen. Bagsiden er rundet, og telefonen ligger godt i hånden. På fronten finder man en skærm, der “kun” måler 5 tommer. Altså kun en smule større end Apples iPhone 8, hvis skærm strækker sig over 4,7 tommer.

Her er dommen: Samsung Galaxy S9 er en vinder

Selvom Xperia XZ2 har en mindre skærm end de fleste flagskibe, er der ikke tale om en letvægter. Telefon vejer 168 gram. Dermed vejer den 20 gram mere end Apples iPhone 8. Faktisk vejer Xperia XZ2 Compcat mere end Samsungs Galaxy S9, der har en skærm på 5,8 tommer.

Fremragende ydelse og batteritid

Selvom Xperia XZ2 er en kompakt telefonen med et lille batteri har Sony formået at skabe en udholden smartphone. Telefonen holder snildt en hel dag. Og hvis man sparer lidt er halvanden dag på en opladning heller ikke urealistisk. Modsat storebroderen Xperia XZ2 understøtter Compact-versionen ikke trådløs opladning. En hurtigoplader medfølger heller ikke i salgspakken.

Sony Xperia XZ2 slår iPhone X og Galaxy S9 på lang batteritid

Med en kompakt krop ligger Sony Xperia XZ 2 Compact godt i hånden (Foto: MereMobil.dk)

Sony har udstyret Xperia XZ2 Compact med den samme indmad, som man finder i storebror. Det betyder, at telefonen er hurtig. Multitasking forløber også uden problemer og opstart af programmer går lynhurtigt.

Kameraet skuffer, men er ikke dårligt.

Lighederne mellerm Xperia XZ2 og Xperia XZ2 Compact hører ikke op ved indmaden. Også kameraerne i de to telefoner er identiske. Det betyder (desværre) også, at Xperia XZ2 Compact ikke kan følge med konkurrenter som Samsung Galaxy S9 og iPhone 8.

iPhone 8 Plus test – kameraet slår alt jeg hidtil har prøvet

Når det kommer til fotografering i svagt lys bliver Xperia XZ2 Compact udfordret. I god belysning kan kameraet dog levere fine billeder. I den store anmeldelse af Xperia XZ2 Compact kan du se fotoeksempler.

Vores endelige dom

Sonys Xperia XZ2 Compact er et fremragende bud på en kompakt telefon med imponerende ydelse. Du får lang batteritid, hurtig performance og lækkert design. Til gengæld må du nøjes med et kamera, der ikke kan følge med flagskibene.

5 ud af 6 stjerner.

Sony Xperia XZ2 Compact har en vejledende pris på 4.499 kroner

Mere til historien

Denne minitest er skrevet af journalist Olav Fonager på basis af Allan Hansens originale anmeldelse. Pointer og karakter er uændret, men enkelte passager kan fremstå mindre nuancerede end i den originale tekst.

Sony Xperia XZ2 Compact

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
34 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer