Google frigiver ny Gmail med Android-agtigt look

Googles mail-tjeneste Gmail har fået ny lakering og en række funktioner, som man kender fra mobilen.

Den nye webudgave af Gmail ligner den, man kender fra sin telefon. Her ses et eksempel på “nudging”. (Screenshot: Google.)

Opdateret med billedgalleri. 

Efter lang ventetid har Google endelig valgt at lancere et opdateret look til Gmail. Det fremgår af et blogindlæg fra søgegiganten selv. Dermed kan brugerne så småt begynde at udforske det nye design samt dets funktioner.

Google tager livet af chat-appen Allo

Det første som Gmail-brugere formodentlig vil lægge mærke til er et nyt look til web-versionen af Googles mailservice. Knapperne er blevet mere rundede. Og så har Google valgt at skrue lidt op for farvekanonen. Samlet set betyder det, at Gmail på computeren nu minder væsentlig mere om Gmail-appen på ens telefon.

Et nyt og Android-agtigt design er dog langt fra den eneste nye ting ved det nye Gmail. For den nye version af Gmail har også det, Google kalder “nudging” – en feature, der skal hjælpe med at folk svarer på deres mails. I praksis betyder det, at ubesvarede mails bliver fremhævede sammenlignet med andre mails i ens indboks.

Google-boss: Android er lige så sikkert som konkurrenterne

Når det så bliver tid til at svare har Google også en løsning. Det består af “Smart reply”. Dermed er det muligt for Gmail at foreslå et passende svar til en mail. Funktionen er ikke ny i Gmail-regi; allerede sidste år fandt den nemlig vej til mobilversionen, men først nu kan man bruge den på computeren.

Andre funktioner tæller flere funktioner ved afsending af bilag. Man kan eksempelvis vælge, hvor lang tid bilagene skal være tilgængelige for modtageren. Og så er det muligt at fjerne modtagers mulighed for at videresende din mail. Funktionen er dog stadig væsentlig mindre sikker end krypteret mail.

Det nye Gmail bliver tilgængelig for alle i løbet af de kommende uger. Hvis man er særligt utålmodig kan udvalgte brugere testkøre opdateringen allerede nu. Det foregår under indstillinger på Gmail’s website.

Mere til historien

Gmail blev lanceret i 2004.

Google lancerer Chromecast med fjernbetjening i Danmark

Chromecast med Google TV og fjernbetjening sælges i Danmark, men også snart officielt fra Googles egen butik.

(mere…)
Android Auto problemer med Samsung og OnePlus er løst

Sort skærm i bilen med Android Auto har i lang tid plaget nogle Samsung- og OnePlus-ejere, men nu er fejlen løst.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Disse fede Google produkter går vi (nok) glip af i Danmark

Google I/O 2022: Google har fremvist en række interessante produkter bl.a. Pixel 6a, Pixel Watch, Pixel 7 og meget mere, som nok aldrig kommer i Danmark.

(mere…)
Stramme vilkår om dataindsamling rammer Google Play Store

Google er klar med nye regler for app-udviklere, da brugerne skal kunne se præcis hvilke data, som indsamles om dem i de forskellige apps.

(mere…)
1 million færre apps i Play Store

De seneste år er en masse apps fjernet fra Google Play Store.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram