Google frigiver ny Gmail med Android-agtigt look

Googles mail-tjeneste Gmail har fået ny lakering og en række funktioner, som man kender fra mobilen.

Den nye webudgave af Gmail ligner den, man kender fra sin telefon. Her ses et eksempel på “nudging”. (Screenshot: Google.)

Opdateret med billedgalleri. 

Efter lang ventetid har Google endelig valgt at lancere et opdateret look til Gmail. Det fremgår af et blogindlæg fra søgegiganten selv. Dermed kan brugerne så småt begynde at udforske det nye design samt dets funktioner.

Google tager livet af chat-appen Allo

Det første som Gmail-brugere formodentlig vil lægge mærke til er et nyt look til web-versionen af Googles mailservice. Knapperne er blevet mere rundede. Og så har Google valgt at skrue lidt op for farvekanonen. Samlet set betyder det, at Gmail på computeren nu minder væsentlig mere om Gmail-appen på ens telefon.

Et nyt og Android-agtigt design er dog langt fra den eneste nye ting ved det nye Gmail. For den nye version af Gmail har også det, Google kalder “nudging” – en feature, der skal hjælpe med at folk svarer på deres mails. I praksis betyder det, at ubesvarede mails bliver fremhævede sammenlignet med andre mails i ens indboks.

Google-boss: Android er lige så sikkert som konkurrenterne

Når det så bliver tid til at svare har Google også en løsning. Det består af “Smart reply”. Dermed er det muligt for Gmail at foreslå et passende svar til en mail. Funktionen er ikke ny i Gmail-regi; allerede sidste år fandt den nemlig vej til mobilversionen, men først nu kan man bruge den på computeren.

Andre funktioner tæller flere funktioner ved afsending af bilag. Man kan eksempelvis vælge, hvor lang tid bilagene skal være tilgængelige for modtageren. Og så er det muligt at fjerne modtagers mulighed for at videresende din mail. Funktionen er dog stadig væsentlig mindre sikker end krypteret mail.

Det nye Gmail bliver tilgængelig for alle i løbet af de kommende uger. Hvis man er særligt utålmodig kan udvalgte brugere testkøre opdateringen allerede nu. Det foregår under indstillinger på Gmail’s website.

Mere til historien

Gmail blev lanceret i 2004.

I dag slettes din gamle Gmail

Gmail, YouTube, kalender og dokumenter forsvinder. Fredag er skæringsdatoen.

(mere…)
Hemmelig aftale mellem Google og Spotify er afsløret

Retsagen mellen Epic Games og Google har afsløret, at Google har indgået en indtil nu hemmelig aftale med Spotify.

(mere…)
Ikke alle er tilfredse med de nye farver på Google Maps

Nye farver er kommet til Google Maps, og det frustrerer nogle brugere. Hvad tænker du?

(mere…)
iPhone vil understøtte RCS-beskeder næste år

Konkurrenterne har længe ønsket, at Apple understøttede RCS i tekstbeskeder. Nu oplyser Apple, at det er på vej.

(mere…)
Google Fotos kan selv organisere billeder

Google er klar med en opdatering til Google Fotos, der giver bedre organisering.

Google Fotos 2023
Google Fotos vil kunne stacke billeder som næsten er ens (Foto: Google)

Ved hjælp af kunstig intelligens går Google til værks med deres Google Fotos. Mulighed for bedre organisering i skærmbilleder, vil gøre det hurtige for dig. Det skriver Google i et blogindlæg.

Ved at gøre brug af netop AI kan Google Fotos nu sortere i ens skærmbilleder, og give en bedre organisering. Brugen af dette kan nemlig adskille dokumenter af forskellige art, så de er nemmere at finde.

Skærmbilleder med for eksempel kvitteringer vil være mere adskilt. Din kvittering fra supermarkedet vil derfor ikke længere ligge ved siden af familiebilledet.

LÆS OGSÅ: Google vil have at Apple ”åbner” iMessage

Sorterering af identiske billeder bliver nemmere

Hvis du har taget flere fotos, som er tæt på ens, så kan Google Fotos for fremtiden "stacke" fotos sammen.

Dette kan være særligt brugbart, hvis du fx har familiefotos der er tæt på identiske, så vil Google Fotos ved hjælp af kunstig intelligens sortere dem.

Måden det sker på er, at den udvælger det bedste billede, men giver dig stadig mulighed for at ændre valget. De andre billeder gemmer sig nemlig bagved det der er fremhævet, så du mister ikke billedet.

Mere til historien

De nye funktioner bliver langsomt rullet ud på både Android og iOS snarest, og man vil måske ikke se det lige med det samme.

Google vil have at Apple ”åbner” iMessage

Google mener, at Apples beskedsystem iMessage skal åbnes for andre. Google har bedt EU om hjælp.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram