Galaxy Note 9 får fingeraftrykslæser i skærmen

RYGTE: Galaxy Note 9 får måske den funktion, der ikke fandt vej til Galaxy S9 – fingeraftrykslæser i skærmen.

Sådan ser Vivo bud på en integreret fingeraftrykslæser ud. (Foto: Vivo)

Hvor skal fremtidens fingeraftrykslæser sidde? På bagsiden af telefonen? Måske siden? Eller skal der slet ingen være?

Hvis man skal tro nye rygter ønsker Samsung at holde fast i fingeraftrykslæseren. Men modsat Galaxy S9 skal den ikke sidde på bagsiden af telefonen. I stedet skal den integreres i skærmen. Det skriver BGR.

Hvis rygterne taler sandt vil Samsung tilslutte sig producenter som Vivo, der allerede nu har præsenteret en telefon med indbygget fingeraftrykslæser i skærmen. Dermed bryder de nye rygter med tidligere antagelser.

Ifølge BGR har analytikeren Ming-Chi Kuo tidligere konstateret, at Samsung ikke ville udstyre Galaxy Note 9 med fingeraftrykslæser i skærmen.

Vivo aber efter: præsenterer flagskib med “hak”

En forudsætning for en fingeraftrykslæser i skærmen på en telefon er en OLED-skærm. Det harmonerer altså godt med den skærmteknologi, som Samsungs flagskibe har brugt igennem de seneste år. De har nemlig været udstyret med AMOLED-skærme; en variant af OLED. Derfor behøver Samsung altså ikke at ændre skærmteknologi. Det har nemlig været tilfældet for kinesiske Vivo, der været nødsaget til at ændre strategi.

Op til lanceringen af iPhone X pegede flere rygter på, at Apple ville udstyre topmodellen med en fingeraftrykslæser i skærmen. Som bekendt blev det ikke til noget, da amerikanerne i stedet valgte at bruge ansigtsgenkendelse i form af Face ID. Apple kom aldrig selv med en forklaring, men hvis man skal tro den koreanske avis The Korea Herald er en fingeraftrykslæser i skærmen den dyreste løsning. Derfor er det heller ikke sikkert, at Samsung holder fast i den model.

Forsikringsselskab: Galaxy S9 er mere hårdfør end iPhone X

Med Samsung Galaxy S9 blev det tydeligt, at Samsung også har et godt øje til andre teknologier end fingeraftryksgenkendelse. Topmodellen har nemlig både iris-genkendelse og ansigtsgenkendelse – ligesom eksempelvis Galaxy S8.

Mere til historien

Allerede i sommeren 2017 blev de første prototyper af skærme med indbygget fingeraftrykslæser vist frem af Vivo.

Apple annoncerer nye iPads i næste uge

Nye iPad-modeller kan være på vej - måske allerede i næste uge. Sådan lyder de seneste rygter.

(mere…)
To nye AirPods (4. generation) er på vej

Apple begynder angiveligt produktionen af to nye AirPods-modeller (4. generation) i maj.

(mere…)
Samsung overvejer firkantet skærm til Galaxy Watch

Samsungs smartwatches i dag har en rund skærm, men det forlyder, at de måske bliver firkantede i fremtiden.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Nye OnePlus-telefoner på vej – de seneste rygter

Det ventes, at vi inden for de næste måneder får mindst to nye OnePlus-modeller.

(mere…)
Nye Galaxy A-modeller – mød A55 og A35

Samsung har netop afsløret to nye Galaxy A-modeller, der skal erstattet sidste års populære modeller. Læs mere om dem her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram