Galaxy Note 9 får fingeraftrykslæser i skærmen

2

RYGTE: Galaxy Note 9 får måske den funktion, der ikke fandt vej til Galaxy S9 – fingeraftrykslæser i skærmen.

Sådan ser Vivo bud på en integreret fingeraftrykslæser ud. (Foto: Vivo)

Hvor skal fremtidens fingeraftrykslæser sidde? På bagsiden af telefonen? Måske siden? Eller skal der slet ingen være?

Hvis man skal tro nye rygter ønsker Samsung at holde fast i fingeraftrykslæseren. Men modsat Galaxy S9 skal den ikke sidde på bagsiden af telefonen. I stedet skal den integreres i skærmen. Det skriver BGR.

Hvis rygterne taler sandt vil Samsung tilslutte sig producenter som Vivo, der allerede nu har præsenteret en telefon med indbygget fingeraftrykslæser i skærmen. Dermed bryder de nye rygter med tidligere antagelser.

Ifølge BGR har analytikeren Ming-Chi Kuo tidligere konstateret, at Samsung ikke ville udstyre Galaxy Note 9 med fingeraftrykslæser i skærmen.

Vivo aber efter: præsenterer flagskib med “hak”

En forudsætning for en fingeraftrykslæser i skærmen på en telefon er en OLED-skærm. Det harmonerer altså godt med den skærmteknologi, som Samsungs flagskibe har brugt igennem de seneste år. De har nemlig været udstyret med AMOLED-skærme; en variant af OLED. Derfor behøver Samsung altså ikke at ændre skærmteknologi. Det har nemlig været tilfældet for kinesiske Vivo, der været nødsaget til at ændre strategi.

Op til lanceringen af iPhone X pegede flere rygter på, at Apple ville udstyre topmodellen med en fingeraftrykslæser i skærmen. Som bekendt blev det ikke til noget, da amerikanerne i stedet valgte at bruge ansigtsgenkendelse i form af Face ID. Apple kom aldrig selv med en forklaring, men hvis man skal tro den koreanske avis The Korea Herald er en fingeraftrykslæser i skærmen den dyreste løsning. Derfor er det heller ikke sikkert, at Samsung holder fast i den model.

Forsikringsselskab: Galaxy S9 er mere hårdfør end iPhone X

Med Samsung Galaxy S9 blev det tydeligt, at Samsung også har et godt øje til andre teknologier end fingeraftryksgenkendelse. Topmodellen har nemlig både iris-genkendelse og ansigtsgenkendelse – ligesom eksempelvis Galaxy S8.

Mere til historien

Allerede i sommeren 2017 blev de første prototyper af skærme med indbygget fingeraftrykslæser vist frem af Vivo.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer