Tablet salget falder fortsat - iPad stadig "kongen"

iPad er fortsat den mest solgte tablet, men hele produktkategorien har det svært. Salget af tablets er faldet for 13. kvartal i træk. Det viser nye tal fra IDC.

Multitasking på iPad med iOS 11

Multitasking på iPad med iOS 11

Apple lancerede den første iPad tilbage i foråret 2010. Dengang var min første tanke ”hvad skal jeg egentlig med en iPad?”. Personligt skal jeg også minde mig om, at huske at bruge en tablet.

Det er efterhånden oftere en "spil-enhed" eller en enhed, hvor brugerne ser noget YouTube eller anden on-demand indhold.

 - Ny afgift på vej til din smartphone, tablet og PC

Men selvom jeg ikke vidste, hvad jeg skulle bruge en iPad til, ja så var der mange mennesker, som faldt for produktet. Men her 7 år senere, så er salget af tablets faldet for 13. kvartal i træk, så måske enheden så småt bliver overgået af andre.

Konkurrencen fra smartphones, som får større og større skærm, og 2-i-1 computeren lader sig mærke i salget af tablets.

De nyeste tal fra analysefirmaet IDC viser, at der er solgt 7,9 procent færre enheder i kvartalet fra oktober til december. I 4. kvartal 2016 blev der solgt 53,8 millioner tablets mod kun 49,6 millioner i 4. kvartal 2017. Det skriver Business.dk.

Apple er fortsat den producent, der sælger flest enheder. I 4. kvartal 2017 blev der solgt 13,2 millioner iPads. Dette giver en markedsandel på 26,6 procent. Måske mere overraskende så er det faktisk Amazon, der indtager andenpladsen med 7,7 millioner solgte enheder (15,6 procent), mens Samsung må nøjes med tredjepladsen for 7,0 millioner solgte eksemplarer (14,1 procent).

 - Nu kan man røre ved Alexa: Amazon klar med ny Echo

Amazon har haft en fremgang på 6 procent i 4. kvartal 2017 i forhold til samme kvartal 2016. IDC mener blandt andet, at stigningen i Amazons salg skyldes den megen omtale deres talegenkendelsessoftware Alexa har haft.

Samsung er fortsat på andenpladsen for hele 2017. Men det kunne altså tyde på at Amazon er en stærk konkurrent i 2018.

Mere til historien

I hele 2017 blev der solgt 163,5 millioner tablets, hvilket er en tilbagegang på 6,5 procent i forhold til 2016, hvor der blev solgt 174,9 millioner enheder.

Den mest solgte smartphone i 2022 var iPhone

Den mest solgte smartphone i 2022 var en iPhone, men ikke en af dem fra iPhone 14-serien.

(mere…)
OnePlus Pad – første tablet fra OnePlus

En ny Android-tablet har set dagens lys. Vi ser her nærmere på OnePlus Pad. Bliv klogere på specifikationerne og den danske pris.

(mere…)
Mere end 2 milliarder aktive Apple-enheder

KORT NYT: Apple har rundet en kæmpe milepæl, når det kommer til antallet af aktive enheder på verdensplan.

(mere…)
OnePlus Pad kommer til Danmark

Den længe ventede tablet fra OnePlus kommer i handlen herhjemme, bekræfter dansk forhandler.

(mere…)
OnePlus “bekræfter” tablet forud for event

OnePlus har næsten selv bekræftet rygterne om en tablet, da de teaser for de kommende produkter og her ses det, der unægteligt ligner en tablet.

(mere…)
OnePlus Pad lanceres måske i februar

RYGTE: Der har længe floreret rygter, men måske OnePlus langt om længe er klar med en tablet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram