Tablet salget falder fortsat – iPad stadig “kongen”

iPad er fortsat den mest solgte tablet, men hele produktkategorien har det svært. Salget af tablets er faldet for 13. kvartal i træk. Det viser nye tal fra IDC.

Multitasking på iPad med iOS 11

Multitasking på iPad med iOS 11

Apple lancerede den første iPad tilbage i foråret 2010. Dengang var min første tanke ”hvad skal jeg egentlig med en iPad?”. Personligt skal jeg også minde mig om, at huske at bruge en tablet.

Det er efterhånden oftere en “spil-enhed” eller en enhed, hvor brugerne ser noget YouTube eller anden on-demand indhold.

 – Ny afgift på vej til din smartphone, tablet og PC

Men selvom jeg ikke vidste, hvad jeg skulle bruge en iPad til, ja så var der mange mennesker, som faldt for produktet. Men her 7 år senere, så er salget af tablets faldet for 13. kvartal i træk, så måske enheden så småt bliver overgået af andre.

Konkurrencen fra smartphones, som får større og større skærm, og 2-i-1 computeren lader sig mærke i salget af tablets.

De nyeste tal fra analysefirmaet IDC viser, at der er solgt 7,9 procent færre enheder i kvartalet fra oktober til december. I 4. kvartal 2016 blev der solgt 53,8 millioner tablets mod kun 49,6 millioner i 4. kvartal 2017. Det skriver Business.dk.

Apple er fortsat den producent, der sælger flest enheder. I 4. kvartal 2017 blev der solgt 13,2 millioner iPads. Dette giver en markedsandel på 26,6 procent. Måske mere overraskende så er det faktisk Amazon, der indtager andenpladsen med 7,7 millioner solgte enheder (15,6 procent), mens Samsung må nøjes med tredjepladsen for 7,0 millioner solgte eksemplarer (14,1 procent).

 – Nu kan man røre ved Alexa: Amazon klar med ny Echo

Amazon har haft en fremgang på 6 procent i 4. kvartal 2017 i forhold til samme kvartal 2016. IDC mener blandt andet, at stigningen i Amazons salg skyldes den megen omtale deres talegenkendelsessoftware Alexa har haft.

Samsung er fortsat på andenpladsen for hele 2017. Men det kunne altså tyde på at Amazon er en stærk konkurrent i 2018.

Mere til historien

I hele 2017 blev der solgt 163,5 millioner tablets, hvilket er en tilbagegang på 6,5 procent i forhold til 2016, hvor der blev solgt 174,9 millioner enheder.

Rygter om ny tablet fra OnePlus – OnePlus Pad 2?

KORT NYT: Der svirrer lige nu rygter om, at OnePlus er på vej med en ny generation af deres tablet. Læs de seneste rygter om OnePlus Pad 2 her.

(mere…)
Google rundede milepæl med Pixel-telefonerne i 2023

Salget af Google Pixel-telefonerne går godt, men der er fortsat langt op til konkurrenterne.

(mere…)
iPhone sidder tungt på markedet

iPhone 15 hænger lidt i bremsen på listen over de ti bedst sælgende mobiltelefoner i 2023.

(mere…)
Rekordsalg af high-end smartphones i 2023

Sidste år blev der solgt et rekordhøjt antal smartphones i high-end-kategorien, hvis man skal tro tal fra analysefirma.

(mere…)
Sådan tjekker du batteriet på din iPad
(mere…)
Apples iPad-udvalg er kaotisk

Det er forvirrende at vælge den rette iPad, men i 2024 rydder Apple op, forlyder det.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram