Marshall multiroom rocker bedst som singleroom

TEST: Marshall Woburn, Stanmore og Acton fås som multirooms-højttalere, men de er bedst som singleroom. Til gengæld streamer de ALT!

Marshall Acton og Stanmore Multiroo

Marshall Acton og Stanmore Multiroom (Foto: MereMobil.dk)

Gennem 50 år har Marshalls designudtryk præget rockscener verden over. Alle de store navne har spillet med Marshall. Eric Clapton og Jimi Hendrix er kendte eksempler. Fra 2012 begyndte Marshall produktionen af højttalere til hjemmet. Stadig med det helt unikke og velkendte design.

Jeg har tidligere anmeldt Marshall Woburn, der spiller aldeles kraftfuldt og potent. I et stykke tid har jeg haft de nye udgaver af Acton og Stanmore stående i huset. Disse byder på klare forbedringer, men er desværre ikke perfekte.

På de nye udgaver er du ikke låst til en Bluetooth forbindelse, når musikken skal streames fra dine mobile enheder. Der er tilføjet en vifte af andre streaming-muligheder.

Køber du Acton er du, ud over trådløs forbindelse, begrænset til 3,5 mm AUX-input på toppen. Stanmore har phonostik på bagsiden samt 3,5 mm. AUX-input. På begge højtalere må du undvære optisk lydinput, som vi fandt på Woburn fra 2016.

Du har stadig det rå imiterede læder på siderne, så arven fra de gamle guitarforstærkere holdes i hævd.

Imponerende: Æder alt i streaming

Med Marshall Acton eller Stanmore er du ikke længere begrænset til Bluetooth, når det kommer til streaming. Begge højttalere har Chromecast, Spotify Connect og AirPlay indbygget.

Det er intet mindre end genialt, selvom Marshall nok skal betale en formue i licensrettigheder til tjenesterne. Men for os forbrugere, er det fedt!

Uanset om du har en iPhone, Android-smartphone eller noget der i mellem, så kan du spille musik trådløst.

Vælg dine favoritradioer på højttaleren

Marshall Stanmore Multiroo

Marshall Stanmore Multiroom (Foto: MereMobil.dk)

Inputvælgeren har syv pre-sets. Her kan du placere syv af dine yndlingsradiostationer. Du behøver altså ikke altid have smartphonen frem, for at starte afspilningen. Jeg elsker denne mulighed. Godt nok er smartphone-styring smart, men nogle gange kan et simpelt tiltag som denne knap, pludselig synes federe ved dagligt brug.

Et pre-set kan også indeholde en Spotify playliste.

Playlisten kan sættes på pause, ved at trykke ned på inputvælgeren. Et tryk mere genstarter afspilningen, også selvom der er gået flere dage. Igen dejligt brugervenligt.

I forhold til den gamle Woburn oplever jeg knapperne, der stadig har den fede bronze/messing farve, dårligere. Det var det første jeg bemærkede, da højtalerne blev taget i brug. Knapperne på de nye højttalere har ikke den samme lækre retro-fornemmelse af gammeldags analog kvalitet.

Da jeg ikke haft haft den nye Woburn på besøg, kan jeg ikke svare på, om tilfældet er det samme med denne.

Lyder som rock’n’roll

Marshall er ikke lineære i lyden. De lyder som rock’n’roll. Altså ret fedt når der spilles til den høje side. Højttalerne er ikke ret fede når de spiller lavt. Ved lav lydstyrke mangler lyden fylde, men spiller du lidt til så er lyden tæt og fremme i skoene.

Du kan selv justere bas og diskant direkte på toppen af enhederne.

Acton egner sig til et lille rum. Eksempelvis køkken eller badeværelse. Stanmore gør sig bedst i et mellemstort rum. F.eks. et værelse. I stuen er Woburn klar til at foretrække.

Stanmore fylder ikke nok i lyden, hvis du bruger den i et større rum som stuen. Og når den får noget at leve af, når den hurtigt sin begrænsning.

Lyd er MEGET individuelt. Jeg vil klart anbefale en lyttetest inden du køber højttalerne med hjem.

Multiroom er ikke overbevisende

Via en knap på toppen kan du vælge mellem multiroom og singleroom. Her kombineres højttalerne, så de spiller det samme i alle rum. Det fungerer fint.

Du skal ikke forvente et multiroom-system som Sonos. Naturligvis kan du sagtens spille radio i det ene rum, og Spotify i det andet. Men så er det ”singleroom-mode” højtaleren kører.

Det du skal tage med hjem fra multiroom på Marshall er, at de kan spille de samme i alle rum. Det er stadig Sonos du skal vælge, når det handler om et regulært multirooms-system.

Skærmbilleder fra Marshalls app

Konklusion: Lækker, rå og dyr

Marshall Acton og Stanmore Multiroo

Marshall Acton og Stanmore Multiroom (Foto: MereMobil.dk)

Marshall starter straks en samtale, når vennerne ser højttalerne hjemme hos dig. De er retro og moderne på én gang. Det samme kan siges om forbindelserne til streaming tjenesterne. De mange muligheder for streaming er i virkeligheden højttalernes vigtigste salgsargument.

Opsætningen af højttalerne kan godt udfordre lidt. I dagligt brug er appen fra Marshall ikke altid perfekt. Jeg har oplevet, at appen glemmer den har forbindelse til en højttaler. Så måtte jeg alligevel hen og dreje på knapperne, for at justere lydstyrken.

Streamer du fra eksempelvis Spotify eller TuneIn og bruger de fysiske knapper til primær betjening, kører det godt.

Lydkvaliteten er udmærket – men til den rå side. Hi-Fi nørder vil ikke bryde sig om lyden. Men når der skal være fest og gang i musikken, så spiller Marshall gerne op.

De vejledende priser starter ved 2.800 kroner for Action. Sponseret link Stanmore koster 3.500 kroner mens du skal forvente at smide Sponseret link 4.600 kroner for Woburn.

Egentligt fortjener Marshall Acton og Stanmore 5 ud af 6 stjerner, men når markedsføringen handler om multiroom, og der samtidigt er appbøvl, så ender vi på 4 ud af 6 stjerner. Også set i forhold til prisen.

LÆS OGSÅ: Her er headsettet der slår Apples AirPods (video)

Fordele og ulemper

Fordele

  • Råt retrodesign der passer ind alle steder
  • Alt i streamingmuligheder indbygget
  • Fed rock’n’roll lyd – og særligt Woburn kan spille voldsomt højt
  • Betjeningsknapper og musik-presets direkte på højttalerne
  • Analoge tilslutninger

Ulemper

  • Appen er ikke perfekt gennemført
  • Multiroom fungerer, men dette er ikke et multirooms-system som Sonos
  • Høj pris

Mere til historien

Marshall Woburn, Stanmore og Acton sælges i to forskellige versioner. Det er kun den nye version der har Chromecast, AirPlay og Spotify Connect. De gamle har kun analoge tilslutninger og Bluetooth.

Marshall Stanmore Multiroom
iPhone 15 Pro og Pro Max: Et gigantisk skridt frem i mobilfotografi og video

VIDEO: Se denne video og kom tæt på de nye foto- og videofunktioner i iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max.

(mere…)
Sony Xperia 5 V test | the heat is on - på en forkert måde

TEST: Den bliver alt for varm, oplader langsomt og er ret dyr. Her er min test af Sony Xperia 5 V.

(mere…)
Stiga A1500 test | sådan er den trådfrie robotplæneklipper

TEST: Ingen kanttråd - men effektiv GPS-kortlægning! Din græsplæne bliver mega flot med Stiga A1500 robotplæneklipperen. Men..!

(mere…)
Ny kraftig batterihøjttaler fra Sonos – Move 2

Sonos Move 2 har kraftigere lyd, længere batteritid, trådløs opladning og holder til vand.

(mere…)
YouSee Streamer er unødvendig - læs testen

MINI TEST: Streamingtjenester og flow-TV i én brugerflade, lover YouSee. Jeg har testet YouSee Streamer.

(mere…)
Sony klar med billig og kompakt trådløs højttaler

En ny kompakt trådløs højttaler fra Sony til en pris, hvor alle kan være med, har set dagens lys. Se pris og design her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram