Marshall Woburn test – lyden fylder fantastisk

TEST: Denne retro-designede højtaler spiller kraftfuldt, også ved lave lydstyrker. Vores test godkender i den grad Marshall Woburn.

Marshall Woburn test

Marshall Woburn (Foto: Marshall)

Hvis der er et højtalerdesign, som stort set alle kender, er det designet fra Marshall. Dette ikoniske højtalerbrand har været omkring os siden 60’erne, og nu bevæger Marshall sig ind i dagligstuen. Dermed med ikonet ikke længere forbeholdt verdenskunstnere som Deep Purple og Eric Clapton.

Marshall Woburn er den største udgave af Marshalls hjemmehøjtaler-serie. Tidligere har jeg testet Marshall Stanmore, som bestemt også er et bekendtskab værd, men Woburn fylder lidt mere på alle måder, hvilket er en fordel. Der findes også en helt lille Marshall med navnet Acton samt en bærbarserie.

Du får de samme tilslutningsmuligheder på Marshall Woburn som på Stanmore. Der ligger et lækkert 3,5 mm standard lydkabel i salgspakken, og de små jackstik passer i alt fra computere til telefoner og tablets. Du kommer dermed hurtigt i gang da stikket tilsluttes let og enkelt på toppen af højtaleren.

Du kan også tilslutte lydkilder via phonostik og optisk lydinput. Disse er placeret på bagsiden. På toppen finder du volumen, bas og diskant udført store drejeknapper af meget høj kvalitet. Det samme gør sig gældende med power-knappen, som er en gammeldags vippekontakt.

Det lydinput de fleste vil benytte på Marshall Woburn er nok den trådløse Bluetooth forbindelse, der kan kommunikere med alle telefoner og tablets.

TEST: Marshall Stanmore – ultimativ rock’n’roll

Lyden fylder fantastisk

Lillebroderen Marshall Stanmore lyder godt, men kræver lidt mere volumen før den rigtigt træder i karakter. Ved lave lydstyrker kan den godt virke lidt tilbagetrukken, og særligt fylde og dybde i lyden forsvinder let, når der spilles lavt.

Her er Marshall Woburn anderledes. Her fylder lyden fantastisk i rummet, også når der spilles lavt, og den kan i øvrigt spille utroligt højt. Som på Stanmore står instrumenter og vokaler flot i lydbilledet, uden det mudres til.

Når det er sagt, så er Marshalls højtalere nok mest for dem som vil have lidt ”øf i lyden”, og som ikke går op i om det Hi-Fi mæssigt er helt perfekt.

Woburn fås i farverne Black og Cream, og her skal du klart vælge den sorte. Jeg har haft den cremefarvede til test, og den bliver lynhurtigt grim på læderbetrækket af støv og fedtfingre.

Konklusion: Den bedste Marshall-højtaler

Woburn er efter min opfattelse den bedste Marshall-højtaler til hjemmebrug. Stanmore er et glimrende alternativ, men skal musikken også kunne hygge lidt i baggrunden, gør Woburn det lidt bedre. Det er særligt på fylden og de dybe toner, ved lav lydstyrke, at Woburn trækker fra.

Marshall Woburn koster lige nu fra 3.200 til 3.999, mens Stanmore fås ned til omkring 2.000 kroner. Du bliver glad for Stanmore men megaglad for Woburn, og sådan er det.

Det er positivt Marshall understøtter Bluetooth og forskellige kabelforbindelser, men jeg savner muligheden for AirPlay.

Jeg smider 5 ud af 6 stjerner efter Woburn.

Inden du køber så smut forbi en forretning, hvor du kan høre Marshall højtalerene side om side, så du får den rigtige med hjem.

Link: Se Marshalls udvalg af højtalere

Galleri: Marshall Woburn

Web-TV: Et kig på Marshall køleskabet

Mere til historien

Marshall har tidligere haft produktet Hanwell i sortiment. Denne minder meget om Woburn, men er uden Bluetooth-forbindelse.

Læs også:
Kähler på vej med trådløs højtaler

Her er Moto Buds+ med lyd fra Bose

Motorola er klar med et nyt headset, hvor Bose har hjulpet med at finjustere lyden.

(mere…)
Voldsomt stort og fedt – se min test af Apple Watch Ultra 2

TEST: Apple Watch Ultra 2 er virkelig fedt. Se her om du har brug for den nyeste model.

(mere…)
Sonys nye hjemmehøjttalere og soundbars – 2024 lineup

Her er de nye Sony Bravia soundbars til din hjemmebiograf.

(mere…)
Apple har stoppet produktionen af Fine Woven-produkter

RYGTE: Apple har angiveligt stoppet produktionen af covers, kort- og AirTag-holdere og urremme i Fine Woven.

(mere…)
Motorola Edge 50 Pro test | Udfordrer men scorer ikke

TEST: Prisen er rimelig, men udførelsen og brugeroplevelsen har udfordringer. Læs min test af Motorola Edge 50 Pro.

(mere…)
Sony Ult Power Sound – ny lyd-serie

Sony er klar med en ny serie af højttalere og hovedtelefoner, som har fokus på kraftfuld bas. Læs om de nye produkter her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram