Marshall Woburn test – lyden fylder fantastisk

TEST: Denne retro-designede højtaler spiller kraftfuldt, også ved lave lydstyrker. Vores test godkender i den grad Marshall Woburn.

Marshall Woburn test

Marshall Woburn (Foto: Marshall)

Hvis der er et højtalerdesign, som stort set alle kender, er det designet fra Marshall. Dette ikoniske højtalerbrand har været omkring os siden 60’erne, og nu bevæger Marshall sig ind i dagligstuen. Dermed med ikonet ikke længere forbeholdt verdenskunstnere som Deep Purple og Eric Clapton.

Marshall Woburn er den største udgave af Marshalls hjemmehøjtaler-serie. Tidligere har jeg testet Marshall Stanmore, som bestemt også er et bekendtskab værd, men Woburn fylder lidt mere på alle måder, hvilket er en fordel. Der findes også en helt lille Marshall med navnet Acton samt en bærbarserie.

Du får de samme tilslutningsmuligheder på Marshall Woburn som på Stanmore. Der ligger et lækkert 3,5 mm standard lydkabel i salgspakken, og de små jackstik passer i alt fra computere til telefoner og tablets. Du kommer dermed hurtigt i gang da stikket tilsluttes let og enkelt på toppen af højtaleren.

Du kan også tilslutte lydkilder via phonostik og optisk lydinput. Disse er placeret på bagsiden. På toppen finder du volumen, bas og diskant udført store drejeknapper af meget høj kvalitet. Det samme gør sig gældende med power-knappen, som er en gammeldags vippekontakt.

Det lydinput de fleste vil benytte på Marshall Woburn er nok den trådløse Bluetooth forbindelse, der kan kommunikere med alle telefoner og tablets.

- TEST: Marshall Stanmore – ultimativ rock’n’roll

Lyden fylder fantastisk

Lillebroderen Marshall Stanmore lyder godt, men kræver lidt mere volumen før den rigtigt træder i karakter. Ved lave lydstyrker kan den godt virke lidt tilbagetrukken, og særligt fylde og dybde i lyden forsvinder let, når der spilles lavt.

Her er Marshall Woburn anderledes. Her fylder lyden fantastisk i rummet, også når der spilles lavt, og den kan i øvrigt spille utroligt højt. Som på Stanmore står instrumenter og vokaler flot i lydbilledet, uden det mudres til.

Når det er sagt, så er Marshalls højtalere nok mest for dem som vil have lidt ”øf i lyden”, og som ikke går op i om det Hi-Fi mæssigt er helt perfekt.

Woburn fås i farverne Black og Cream, og her skal du klart vælge den sorte. Jeg har haft den cremefarvede til test, og den bliver lynhurtigt grim på læderbetrækket af støv og fedtfingre.

Konklusion: Den bedste Marshall-højtaler

Woburn er efter min opfattelse den bedste Marshall-højtaler til hjemmebrug. Stanmore er et glimrende alternativ, men skal musikken også kunne hygge lidt i baggrunden, gør Woburn det lidt bedre. Det er særligt på fylden og de dybe toner, ved lav lydstyrke, at Woburn trækker fra.

Marshall Woburn koster lige nu fra 3.200 til 3.999, mens Stanmore fås ned til omkring 2.000 kroner. Du bliver glad for Stanmore men megaglad for Woburn, og sådan er det.

Det er positivt Marshall understøtter Bluetooth og forskellige kabelforbindelser, men jeg savner muligheden for AirPlay.

Jeg smider 5 ud af 6 stjerner efter Woburn.

Inden du køber så smut forbi en forretning, hvor du kan høre Marshall højtalerene side om side, så du får den rigtige med hjem.

- Link: Se Marshalls udvalg af højtalere

Galleri: Marshall Woburn

Web-TV: Et kig på Marshall køleskabet

Mere til historien

Marshall har tidligere haft produktet Hanwell i sortiment. Denne minder meget om Woburn, men er uden Bluetooth-forbindelse.

Læs også:
- Kähler på vej med trådløs højtaler

Ny MacBook Air (M2) test | En perfekt studiecomputer, men…

TEST: MacBook Air (M2) fungerer fantastisk, men er en svær mellemvejs-computer at bedømme. Læs inden du køber.

(mere…)
Bagagekaos booster salget af trackingdims til iPhone

Salget af AirTag, der kan bruges til at finde en forsvundet feriekuffert, er eksploderet hen over sommeren.

(mere…)
Opgrader dit gamle TV - Apple TV vs. Chromecast

GUIDE: Smart-TV-platformen på din fladskærm er langsom og ikke tidssvarende. Skal du købe Apple TV eller Chromecast?

(mere…)
Asus Zenfone 9 test | Endelig en kompakt telefon der fungerer

TEST: Topydelse, godt kamera og en kompakt fysisk størrelse. Asus Zenfone 9 er lille - men god.

(mere…)
Harman Kardon Citation MultiBeam 1100 test | uimponerende soundbar

TEST: Designkvaliteten er god og forbindelserne mange. Desværre mangler lyden i Harmon Kardon Citation MultiBeam 1100 at imponere.

(mere…)
Xiaodu Du Smart Buds PRO test | simultantolkning direkte i dine ører

TEST: Xiaodu fokuserer lige så meget på at registrere lyd og oversætte som på at afspille lyd. Læs testen af det billige Du Smart Buds Pro headset.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram